Felçli hasta ayağa kalktı görenler gözlerine inanamadı! Felci tarihe karıştıran mucizevi buluş

Felçli hasta ayağa kalktı görenler gözlerine inanamadı! Felci tarihe karıştıran mucizevi buluş

Felç hastalığı insanoğlunun en büyük kâbuslarından biri olmayı sürdürüyor. Bilimin binlerce yıldır çaresiz kaldığı hastalıkla ilgili sevindiren haber sonunda geldi. Bilim insanları yeni keşifleriyle felci tarihe karıştırmayı başardı. İşte milyonlarca insanı umutlandıran o mucizevi keşif...

12 yıldır felçli bir şekilde tekerlikli sandalyeye bağlı yaşayan adam, bilim insanlarının son keşfiyle ayağa kalkmayı başardı. Bu mucizevi ana tanık olan insanlar gözlerine inanamadı. İşte detaylar...

40 yaşındaki Hollandalı Gert-Jan Oskam, 12 yıl önce bir bisiklet kazası sonucunda felç geçirdi. Ancak geçirdiği operasyonlarla takılan elektronik implantlar, omurgasındaki ikinci bir implant aracılığıyla düşüncelerini kablosuz olarak bacaklarına ve ayaklarına iletiyor.

Hala deney aşamasında olan bu sistem, Oskam'ın yeniden ayağa kalkmasını sağladı. Oskam, BBC'ye verdiği röportajda, kendini yeni yürümeyi öğrenen bir çocuk gibi hissettiğini ifade etti. Artık ayakta durabildiğini ve merdiven çıkabildiğini söyleyen Oskam, "Uzun bir yolculuk oldu ama şimdi arkadaşımla çıkabiliyorum. Bu birçok insanın fark etmediği bir zevk." şeklinde konuştu.

Bu gelişme, İsviçreli araştırmacılar tarafından yönetilen bir çalışma sonucunda Nature dergisinde yayınlandı. Lozan Üniversitesi'nden beyin cerrahı Prof. Jocelyne Bloch, hassas bir ameliyatla implant yerleştirildiğini belirtti ve sistemin henüz temel bir araştırma aşamasında olduğunu ve felçli hastaların kullanımına uzun yılların gerekebileceğini vurguladı.

Lozan Üniversitesi'nin bu önemli araştırması geniş bir şekilde haberleştirilmiştir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN