Grip deyip geçmeyin! Havalar soğudu, ekstra dikkat! Kalp problemlerine kadar gidiyor

Grip deyip geçmeyin! Havalar soğudu, ekstra dikkat! Kalp problemlerine kadar gidiyor

Soğuk havalar ülke genelinde etkisini gösterirken uzman isim grip konusunda uyardı! Grip deyip geçmeyin! Kalp problemlerine kadar gidiyor! Mutlaka dikkat...

Havaların soğumasıyla birlikte grip vakalarında artış gözleniyor. Ancak uzmanlara göre, halk arasında sıkça hafife alınan grip, ciddi sonuçlara yol açabilir. Uzman Dr. Murat Yaycı, grip hastalığının doğru tedavi edilmediğinde, özellikle çocuklar, yaşlılar, gebeler, obez kişiler ve bağışıklık sistemi zayıf olan bireylerde ciddi sorunlara neden olabileceğini belirtti.

KALP PROBLEMLERİ ORTAYA ÇIKABİLİYOR

gribe-ne-iyi-gelir-1.webp

Hastalığın zatürre gibi daha ağır durumları tetikleyebileceğine dikkat çeken Dr. Yaycı, grip nedeniyle zatürre geçiren hastalarda kalp problemlerinin de ortaya çıkabildiğini ifade etti.

Dr. Yaycı, grip belirtileri gösteren kişilerin hemen bir sağlık profesyoneline başvurması gerektiğini vurgulayarak, erken dönemde başlanacak antiviral tedavinin hastalığın süresini kısaltabileceğini ve daha hafif atlatılmasını sağlayabileceğini belirtti.

GRİP HASTALIĞINA YAKALANANLAR MUTLAKA DİNLENİN

gribe-ne-iyi-gelir-2.webp

Grip hastalığına yakalanan bireylerin evde dinlenmelerinin önemine değinen Dr. Yaycı, bulaştırıcılığın belirtiler başladığı andan itibaren başladığını ve bu süreçte çevreye hastalığın bulaşmasını önlemek için evde kalmanın önemli olduğunu ifade etti.

GRİBE YAKALANDIĞINDA NE YAPMALISINIZ?

gribe-ne-iyi-gelir.webp

Belirtiler başladığında doktora başvurmanın yanı sıra, bol sıvı tüketimi de önem taşıyor. C vitamini içeren meyve suları, ıhlamur, ada çayı gibi içeceklerin solunum sistemindeki mukusu yumuşatarak balgamın daha rahat atılmasına yardımcı olduğunu belirten uzman, öksürük tedavisinin de bol sıvı alımıyla desteklenebileceğini söyledi.

Dr. Yaycı, grip sürecinde sağlıklı ve dengeli beslenmenin de önemli olduğunu belirterek, C vitamini içeren meyvelerin ve koyu yeşil yapraklı sebzelerin tüketilmesinin bağışıklık sistemini güçlendirebileceğini ifade etti.

Ateşin yükselmesi durumunda ise ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçların kullanılmasını öneren Dr. Yaycı, burnun temizlenmesi için tuzlu su kullanımına da dikkat çekti. Tuzlu su ile burun temizliği yapmanın yanı sıra, sıcak su buharı ve mentol içeren buğuların da burun ve bronşları rahatlatabileceğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN