Japonların uzun yaşam sırrı ortaya çıktı! Meğer bunları tükettikleri için 100 yaşını görüyorlarmış...

Japonların uzun yaşam sırrı ortaya çıktı! Meğer bunları tükettikleri için 100 yaşını görüyorlarmış...

Dünyanın en uzun süre yaşayanları genelde Japonya'dan çıkıyor. Uzmanlar bunun nedeni olarak beslenme şekillerini gösteriyor. Ünlü Japon diyetisyen, uzun yaşamın formülünü açıkladı. İşte sır gibi saklanan o mucizevi besinler...

Dünyadaki en yaşlı insanların büyük kısmı Japonya'da bulunuyor. Sağlıklı ve uzun yaşam konularına önem veren Japonlar'ın sırrı ortaya çıktı. Dünyaca ünlü Japon diyetisyen, 100 yaşına kadar yaşamak için yapılması gerekenleri sıraladı. Bunlar arasında en dikkat çeken şey ise beslenme alışkanlığı.

sporty.jpg

Ünlü Japon diyetisyene göre, tüketilen besinler, insan yaşamını doğrudan etkiliyor. Kendisine gıdayı ilaç olarak düşünmesi gerektiğini söyleyen büyükannesinin de 92 yaşından daha uzun yaşadığını belirtiyor. Japon diyetisyene göre bazı besinler tüketmek 100 yıldan fazla yaşamanızı sağlıyor.

TATLI PATATES

Japon diyetisyen, tatlı patates tüketmeyi uzun yaşamın sırrı olarak görüyor. Besin değerleri de oldukça yüksek olan bu besin ülkemizde de günden güne popülerleşiyor.

japonlarh.jpg

BALIK

Japonların en sevdikleri gıdaların başında hiç şüphesiz ki balık geliyor. Japonlar, özellikle ton balığı, tuna balığı ve somonu sık tüketiyorlar.

TURP

Japonya halkının en sevdikleri ve sofralarından eksik etmedikleri lezzetlerin başında turp gelir. Bağışıklık sistemini güçlendiren turp, virüs ve mikroplara karşı da oldukça etkili bir koruyucu.

YOSUN

Japonlar, yosunun uzun bir yaşam için gereken tüm mineral ve vitaminleri içerdiğini düşünüyor. Japon diyetisyene göre tip-2 diyabet, kalp rahatsızlıkları gibi tüm kronik ve riskli hastalıklardan yosun tüketerek kurtulmak mümkün.

yasam.jpg

NİŞASTASIZ PİRİNÇ

Hemen hemen her öğünde görülen özel nişastasız pirinçler, Japonların uzun yaşam sırlarından biri. Bu pirinç ile nişasta gibi zararlı bir maddeden uzak durmuş oluyorlar. Böylelikle ciltlerinin daha genç görünmesini mümkün kılıyorlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN