Kadınların yüzde 90'ı bunu bilmiyor! Islakken saçınıza bunu sakın yapmayın: Bedeli çok ağır olur

Kadınların yüzde 90'ı bunu bilmiyor! Islakken saçınıza bunu sakın yapmayın: Bedeli çok ağır olur

Duştan sonra hemen saçınızı tarıyorsanız büyük hata yapıyorsunuz. Kadınların yüzde 90'ı bunu bilmiyor. Saçlarınıza yapacağınız en büyük kötülük ıslakken taramaktır. Her tarayışta öldürüyorsunuz. Bir daha eskisi gibi olmayacak. Sizde duştan sonra saçlarınızı tarıyorsanız sakın yapmayın! İşte ıslakken saç taramanın korkunç nedeni...

Saç bakımı hem erkek hem kadınlar tarafından dikkat edilen en önemli konulardan biri. Bazen farkında olmadan saçımıza zarar verebiliyoruz. En çok görülen durum ise duştan sonra ya da duş alırken saç taramak. Islakken saçınızı tarıyorsanız kendinize büyük bir kötülük yapmış oluyorsunuz. Kelliğe kadar götürüyor. Bir daha bunu sakın yapmayın! Nedenini öğrenince ağzınız açık kalacak. İşte haberin devamı...

SAÇLARINIZI ÇÖPE ATMAYIN

Genelde kadınlar saçları ıslakken tarar. Hem daha kolay taranır hem de daha rahat şekil alır. Ancak bu şekilde kendinize en büyük kötülüğü yapmış oluyorsunuz. Bu şekilde bin bir emekle baktığınız saçları çöpe atıyorsunuz.

kmfdffd-23.jpg

Saçların en büyük sorunu çabuk kırılmasıdır. Özellikle saçlar ıslakken daha kolay kırılır ve kopmaya müsait olur. Eğer saçlarınızı ıslakken tararsanız çok daha fazla kırılmaya neden olursunuz. Belki ıslakken daha rahat taranıyor ancak bu şekilde tüm saçlarınızı öldürüyorsunuz.

SAKIN YÜKSEK SICAKLIĞA ALMAYIN

Peki bu durum karşısında ne yapmalıyız? Bu sorunun cevabı aslında çok basit. Duştan çıktıktan sonra saçlarınızın ıslaklığını güzelce alın. Ardından kurutma makinesinde kurutun. Buraya dikkat sakın yüksek ısıda kurutmayın. Orta ya da düşük sıcaklıkta kurutun. Tamamen kurutmanıza gerek yok. Nemli kalabilir.

BU YÖNTEMLE KIRIKLARINIZDAN KURTULUN

Saç tarama sırasında ne çok ıslak ne de çok kuru olması iyidir. Hafif nemli bir saç tarama için idealdir. Aynı zamanda saçınızı tararken sert darbelerle taramayın. Nazik ve yumuşak olun. Bu yöntemle saçınızdaki kırıklar azalacak ve saçınız daha canlı gözükecek.

kmffddf-24.jpg

Eğer saçlarınız çok sıkıysa saç kremi kullanabilirsiniz. Duş sırasında kullandığınız saç kremini iyice durulamadan sakın duştan çıkmayın. Çünkü bu da size kepek sorunu olarak geri dönebilir. Bu işlemi tamamlayıp saçlarınızı hafif kuruttuktan sonra çok daha rahat bir tarama işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN