Kahveye limon sıkın mucizeye anında tanık olun! Denenmiş ve pratik yöntem hayatınızı kurtaracak

Kahveye limon sıkın mucizeye anında tanık olun! Denenmiş ve pratik yöntem hayatınızı kurtaracak

Çoğumuz için kahve günlük bir temel gıdadır ve bu da onu dünya çapında tüketilen en popüler içecek yapıyor. Son zamanlarda ise internette kahve ve limonun birçok faydası viral hale gelmiş durumda. Peki kahve ve limonun faydası nedir?

Bazı insanlar güne başlamak için taze demlenmiş bir fincan kahveye tercih ederken, bazıları ise ferahlatıcı bir bardak limonlu su ile güne başlamayı ve parlamayı tercih eder. Şimdi ise son zamanlarda yeni bir trendin ortaya çıkması kahve ve limonun, yağ eritici, cildi koruyan, baş ağrısını yatıştırıcı erdemlere sahip olduğu iddialarıyla birlikte tüketildiğini görüyoruz.

Kahve ve limonun sağlığa faydaları ayrı ayrı araştırılmış olsa da, ikisini birleştirmenin yararları var. Kavrulmuş kahve çekirdeklerinden yapılan demlenmiş içecek, kafein adı verilen bir uyarıcı içerir. Hafıza, konsantrasyon ve enerji seviyeleri dahil olmak üzere beyin fonksiyonunun çeşitli yönlerini geliştirmekten sorumludur. Bu arada limon, dünyanın en çok üretilen narenciye meyveleri arasındadır. Yüzyıllardır tıbbi özellikleri için kullanılmışlar ve lif yüklüdürler. Hem kahve hem de limonun , vücudunuzu aşırı miktarda serbest radikalin zararlı etkilerinden koruyan yüksek düzeyde antioksidanlar içerdiği bilinmektedir. Uzmanlar ''Bir fincan kahve B12, B5, manganez, potasyum, magnezyum ve niasin gibi vitamin ve mineraller içerir" diyor. Kahve, güçlü antioksidanlar açısından zengindir ve bir çalışma, birçok insanın kahveden, meyve ve sebzelerin toplamından daha fazla antioksidan aldığını bulmuştur.

basliksiz-1.jpg

KAHVENİN SAĞLIK FAYDALARI

Kahvenin karaciğerinizi korumaktan korunmaya kadar geniş kapsamlı sağlık yararlarını öne süren sayısız çalışma var. Bugüne kadarki en büyük kahve araştırmalarından birinde, Ulusal Kanser Enstitüsü ve Ulusal Sağlık Enstitüleri, her gün yedi fincana kadar içmenin ölüm riskinizi yüzde 16 azaltabileceğini buldu. Uzmanlar düzenli kahve tüketimin birçok kronik hastalık riskinin azalmasıyla ilişkili olduğunu söylüyor Çeşitli kanserler özellikle meme, kolorektal, kolon, endometrial ve prostat, kalp hastalığı, Parkinson ve2 tip diyabet için. Hepsi bu değil. Zihinsel ve fiziksel performansı artırma söz konusu olduğunda, kafein çevredeki en etkili takviyelerden biridir.

LİMONUN SAĞLIĞA FAYDALARI

Limonlar, yemek borusu, mide, pankreas dahil olmak üzere daha düşük kanser riskiyle bağlantılı olan güçlü antioksidanlar olan harika bir C vitamini ve flavonoid kaynağıdır. Bir limon, önerilen günlük alımınızın yüzde 51'i olan yaklaşık 31 mg C vitamini sağlar. C vitamini yönünden zengin meyve ve sebzeler yemek, kalp hastalığı ve felç riskinizi azaltır, sağlığınızı korur. Bağışıklık sistemi ve enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olur.

KAHVEYE LİMON SIKIN MUCİZEYE ANINDA TANIK OLUN! DENENMİŞ VE PRATİK YÖNTEM HAYATINIZI KURTARACAK

Evinizde ağrı kesiciniz bittiğinde kahve çekirdeğine limon sıkıp ağzınızda çiğnerseniz ağrılarınızın hafiflediğini göreceksiniz. Sabahları aç karnına kahve ve limon içmenin metabolizmayı hızlandırmaya ve yağ kaybını artırmaya yardımcıdır. Diğer faydaları ise baş ağrısı ve ishalde belirgin azalmaları içerir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN