Kepekten eser bırakmıyor... Egzama ve kepeğe nem bombası! Saçları kuaförden yeni çıkmış gibi ışıl ışıl yapıyor

Kepekten eser bırakmıyor... Egzama ve kepeğe nem bombası! Saçları kuaförden yeni çıkmış gibi ışıl ışıl yapıyor

İnsanların büyük bir sorunu olan kepeklere karşı yeni formüller geliştiriliyor. Doğal formüllerin büyük bir önem taşıdığı günlerde uzmanlar bu yöntemleri öneriyor. Saç diplerinde oluşan kuruluk, kaşıntı ve egzama gibi durumların kökünü kazıyan yöntemler paylaşıldı. İşte tüm detaylar...

Son yıllarda hem kadınların hem de erkeklerin ordak sorunu olan saçlarda birçok farklı durumlar yaşanabiliyor. Sağlıklı bir saça sahip olmanın hayalini kuruyorsanız kesinlikle bu yöntemleri denemelisiniz.

SAĞLIKLI SAÇLAR İÇİN YÖNTEMLER

Hassas ve kırılgan olan saçlarınız çevresel etkenler ve kimyasallardan dolayı yıpranabilir. Yanlış bakım uygulamanız da uzmanlar tarafından uyarı konusu oldu.

Saç tellerini ve köklerini sağlamlaştırmanın yolu ise saçları güçlendirecek bakım yöntemlerine yönelmekten geçer. Saçlarınızın canlı, sağlıklı ve güçlü görünmesi için evde uygulayabileceğiniz bakım önerileri paylaşıldı.

69022931ricinusolaj-scaled-1-2048x1366.jpg

SAÇLARINIZI ILIK SU İLE YIKAYIN

Saçlarınızı ılık su ile yıkamak, saç sağlığınızı koruyacaktır. Suyun ne çok sıcak ne de çok soğuk olması gerekir. Düzenli olarak yıkadığınız saçlarınız için suyun ısısı birçok etken için önemlidir.

Saçlar genellikle sıcak su ile yıkanır. Fakat bu durum saç diplerindeki doğal yağ dengesini bozarak derinizin pul halinde dökülmesine yol açar. Saçlar nemini kaybeder ve cansız bir hale gelebilir.

KİMYASAL ŞAMPUANLARI KULLANMAYIN

Saçlarınızı kirlerden arındırmak için kimyasal şampuanları kullanmaktan vazgeçin. Şampuan seçiminiz için öncelikle saçlarınızın ihtiyacını ve saç tipinizi iyi bilmeniz gerekir. Her türlü saç tipi için birçok şampuan bulunuyor. Bu durumu dikkate alarak kullanacağınız şampuan saç sağlığınızı da toplayacaktır.

DOĞAL SAÇ SİRKESİ

Saçlarınızın daha parlak, canlı, sağlıklı ve doğal görünmesi için saç sirkesi yapabilirsiniz. Sosyal medyada oldukça popüler olan saç sirkesine dair birçok yöntem bulunuyor. Fakat bazı yöntemler kullanışsız olduğu gibi saç sağlığınıza da zarar verebilir. Bu tarif ile birlikte kendinize doğal bir saç sirkesi yaparak nemli saçlara sahip olurken, kepek oluşumunu da engelleyebilirsiniz. Evde saç sirkesi uygulamasını şu şekilde yapabilirsiniz;

  • 1 kaşık elma sirkesini su ile birlikte karıştırın.
  • Saçlarınızı şampuanla yıkayın.
  • Ardından saç kreminizi uygulayıp saçlarınızı durulayın.
  • Hazırladığınız elma sirkesini saçlarınıza dökün.
  • Saç diplerine 5 dakika kadar masaj yapın.
  • Ardından saçlarınızı durulayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN