Kilo vermek isteyenlere iyi haber: Bu Japon tekniğiyle her şeyi yiyebilirsiniz

Kilo vermek isteyenlere iyi haber: Bu Japon tekniğiyle her şeyi yiyebilirsiniz

Kilo vermek isteyenlere yönelik sağlık yazarı Kaki Okumura'dan çeşitli öneriler geldi. 'Hara hachi bun me' olarak adlandırılan bir Japon tekniğinden bahseden ünlü yazar, 'Midenizin onda sekizi'nin dolu olduğunu hissederek kilo verebilirsiniz' diyor.

Kilo vermek veya kilosunu korumak isteyen bazı kişiler, kendilerini geçici diyetlerle sınırlamaya veya pahalı diyet planları uygulamaya mecbur kalıyor. Bundan memnun olmayanlar için ise şimdi yepyeni bir yöntem öneriliyor. "Hara hachi bun me" olarak bilinen bu Japon tekniğinin fark yaratacağı belirtiliyor.

Medium yazarı Kaki Okumura'ya göre, bu ifade 'midenizin onda sekizi' anlamına geliyor. Bu da tahmin edebileceğiniz gibi, midenizin kabaca yüzde 80 dolu olduğunu hissettiğinizde yemeyi kesmek anlamına gelir. Öğünler arasında kalori veya karbonhidrat için harcanan zaman sayılmıyor. Kulağa basit gelebilir, ancak daha fazlası var.

'MEYVE, SEBZE VE KEPEKLİ TAHILLAR UZUN SÜRE TOK HİSSETTİRİR'

Okumara, 'hara hachi bun me' için sizi yediğiniz yiyecek türünden kısıtlamasa da boş kaloriler (patates cipsi veya tatlı ikramlar gibi) yerine besin açısından zengin öğünlere odaklanmanızı önerir. Daha az besleyici yiyecekler sizi hızlı bir şekilde doygun hissettirme eğilimindedir, ancak sizi yalnızca kısa bir süre için tok tutar. Bu da, daha fazla yemeye yol açar. Ancak meyvelere, sebzelere, proteinlere ve kepekli tahıllara odaklanırsanız, daha uzun süre tok hissedebilir ve midenizin size gönderdiği sinyalleri daha iyi anlayabilirsiniz.

'YAVAŞ YİYİP, ARA VERMELİSİNİZ'

Peki yüzde 80 tok olduğunuzda kendinizi yemekten nasıl alıkoyabilirsiniz? Sezgisel yemeye benzer şekilde Okumura, yavaş yavaş yemek yiyerek gerçekte nasıl hissettiğinizi yorumlaması için vücudunuza zaman tanımayı ve ara vermenizi öneriyor. Bu biraz tahmin oyunu ama çoğu şeyde olduğu gibi, ne kadar çok pratik yaparsanız, o tatlı yüzde 80'lik tam noktayı o kadar çok bulabileceksiniz. Böylelikle yüzde 80'lik noktadayken durmayı öğrenmek, kendinizi aç bırakmadan kilo vermenize yardımcı olacaktır.

'NE YEDİĞİNİZİ KAFANIZA TAKMAYIN'

Okumura'dan bir diğer önemli öneri: Ne yediğinizi kafayı takmayı bırakın. Bu, şu ana kadar bahsedilen her şeyin tam tersi gibi görünebilir, ancak dikkatli olmak ile yemeğin sürekli olarak düşüncelerinizi tüketmesine izin vermek arasında fark var. Okumara, "Umarım 'hara hachi bun me' için verilen tavsiyelere uyarsınız, böylece daha sonra kaç kalori tükettiğinizi düşünmek yerine daha eğlenceli şeyler için zihninizde yer açabilirsiniz" diyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN