Kimsenin yüzüne bakmadığı o sebze resmen ecza deposu çıktı! Akciğer, astım, kan şekeri... Tüm hastalıkların devası onda

Kimsenin yüzüne bakmadığı o sebze resmen ecza deposu çıktı! Akciğer, astım, kan şekeri... Tüm hastalıkların devası onda

Kopenhag Üniversitesi'nde 4 bin katılımcıyla yapılan araştırmada, o sebzenin hiç bilinmeyen yönleri ortaya çıktı. İyi gelmediği hiçbir hastalık olmayan sebze için doktorlar "yaşamayı seven mutlaka tüketsin" uyarısında bulundu...

Danimarka'da yapılan bir araştırma, sağlıklı beslenmenin önemini bir kere daha ortaya koydu. Tüketim oranı oldukça düşük olan o sebzeyle yapılan 4 bin kişilik analiz, herkesin burun kıvırdığı sebzenin önemini ortaya koydu.

AKCİĞERİ YENİLİYOR, ASTIMI YOK EDİYOR

Kopenhag Üniversitesi'nde görevli ekip, akciğer fonksiyon testine giren 4 bin kişiyi analiz etti. Katılımcıların kan örnekleri incelenirken, aynı zamanda yaşam tarzlarına dair de anketler dolduruldu.

Yapılan araştırmanın sonucunda yeşil yapraklı sebze tüketmenin, akciğeri yenilediği ve astım hastalığının önüne geçtiği ortaya çıktı.

Dr. Torkil Jespersen, "K vitamininin kanda önemli bir rolü olduğunu zaten biliyoruz. Bazı araştırmalar bunun kalp ve kemik sağlığı için de önemli olduğunu söylüyor ancak bu konuda çok az çalışma var. Bizim sonuçlarımız, K vitamininin akciğerleri sağlıklı tutmada önemli bir görevi olduğunu gösterdi'' ifadelerini kullandı.

haber-14-ic1.jpg

Yetişkinlerin vücut ağırlıklarının her bir kilogramı için günlük ortalama 1 mikrogram K vitamini tüketmeleri gerektiğini söyleyen Dr. Samantha Walker ise şu ifadeleri kullandı:

"Bu ilginç araştırma, K vitamini ile astım veya kronik obstrüktif akciğer hastalıkları arasındaki bağlantıyı inceliyor.

Bu alanda daha fazla araştırma görmek isteriz, böylece K vitamini seviyelerinin doğrudan akciğer fonksiyonu ile ilişkili olup olmadığını daha iyi anlayabiliriz. Bu da diyetin, akciğer rahatsızlığı olan insanlar üzerindeki etkisini daha iyi anlamamıza yardımcı olabilir''

ADETA VİTAMİN DEPOSU

Yeşil yapraklı sebzeler; kalsiyum, magnezyum ve K vitamini gibi kemik sağlığına faydalı besinler bakımından oldukça zengindir. Bu tür sebzelerin tüketilmesi kemikleri güçlendirerek, kırılmasını önler. Aynı zamanda içeriklerinde bulunan yüksek lif oranı da sindirim sağlığını destekler ve kabızlık gibi sorunların önüne geçer.

Kalorisi düşük olan bu besinler tokluk hissi vermelerinin dışında, kilo kontrolüne de katkıda bulunuyor. Aynı zamanda, antioksidanlar bakımından zengin olmaları yağ yakımını destekliyor.

haber-14-ic2.jpg

Kan şekeri seviyesini düzenleyen krom minerali ile lif içeren yeşil yapraklı sebzeler, kan şekeri seviyesinin kontrol altında tutulmasını da sağlıyor.

Birçok kronik rahatsızlığı önleyen ve sağlıklı yaşamı destekleyen yeşil yapraklı sebzeleri günlük beslenme listenize mutlaka eklemelisiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN