Kışın hastalık yüzü görmek istemeyenler dikkat! Bunları tüketin sağlığınızı koruyun... Mucizelerine inanamayacaksınız

Kışın hastalık yüzü görmek istemeyenler dikkat! Bunları tüketin sağlığınızı koruyun... Mucizelerine inanamayacaksınız

Kış mevsiminin gelmesiyle beraber sağlıklı besin tüketimine dikkat etme konusunu gündeme gelmeye başladı. Bu kapsamda kış mevsimine hazırlık yapmaya başlayın! Bu besinleri yiyenler hastalık yüzü görmeyecek desek yeridir. İşte detaylar…

Canan Karatay, sağlıklı beslenme ve hastalıklara ilişkin yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelirken bazı ezber bozan açıklamaları tartışmalara bile konu olabiliyor. Karatay son olarak, kışa hazırlık yapılması için nelerin tüketilip nelerin tüketilmemesi gerektiğini açıkladı kış hastalıklarına karşı en etkili besinleri sıralayan uzman isim önemli açıklamalarda bulundu.

İLK ADIM TEMİZLİK MADDELERİNDEN KURTULMAK

Canan Karatay, kış mevsiminde sağlığın korunması için ilk olarak temizlik maddelerinden kurtulunması gerektiğini söyledi. Buna ilişkin olarak, “Hastalıkların en büyük sebebi yani bağışıklık sistemimizi çökerten en büyük sebep toksinler. Ev içi toksinleri, okul içi toksinleri. Evin iyi havalanması önemli. Kimyasalları evimize sokmamamız lazım. Çamaşır suları, deterjanlar ve yumuşatıcılardan kurtulmamız” dedi.

yeni-proje-1-003.jpg

İkinci aşamada tüketilen besinlere dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Karatay, kış sebzelerinin önemine dikkati çekti. Karatay, “Lahana, karnabahar, pırasa, sarımsak, soğan, havuç, patates, yer elması, kereviz bütün bunlar çok önemli. Ama bunların doğal olması lazım ilaçlı olmaması lazım” diye konuştu.

yeni-proje-2-001.jpg

SAKATAT TÜKETİMİNE DİKKAT

Özellikle sıklıkla sakatat tüketimi yapılması gerektiğine dikkati çeken Karatay, “Kelle paça çok önemli. Yani iç organlar önemli. Ayak paça, kemik suyu bunlardaki vitaminler çok önemli. Omega3 var, C vitamini var, doğal kolajen var. Bunlar kışın bizi güçlendirecek, bütün virüslere, mikroplara, bakterilere karşı vücudumuzun hücrelerine kalkan olacak. Tabii ki yumurta da çok önemli. Beyazı ve sarısı ile birlikte yenecek” ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN