Kivinin faydaları nelerdir? Kivi tüketmenin 7 faydasını duyunca çok şaşıracaksınız

Kivinin faydaları nelerdir? Kivi tüketmenin 7 faydasını duyunca çok şaşıracaksınız

Tadındaki ekşilik ile hemen hemen herkes tarafından severek tüketilen kivi, içerdiği vitamin ve minerallerle tam bir sağlık deposudur. Bağışıklı sisteminde kalp damar sağlığına kadar bir çok hastalığa iyi gelen kivi, 7 önemli faydasıyla da duyanları şaşırtıyor.

Doğa, insana armağan olarak çeşit çeşit meyveler sunar. Bu meyveler ise içeriğindeki vitamin ve minerallerle insan sağlığına oldukça fazla faydalar sağlarlar.

Tropik meyveler arasında yer alan kivi, sağlığa faydası olan meyvelerden bir tanesidir. Özellikle kış aylarının vazgeçilmezler arasında bulunan kivi birçok kişi tarafından severek tüketilir. Kabuğu da dahil olmak üzere bütünüyle tam bir şifa deposu olarak bilinen kivinin faydaları ile birlikte kivi hakkındaki merak edilen bilgileri yazımızın devamında sizler için derledik.

Kivinin faydaları

Kivinin faydaları nelerdir?

Kış aylarının en çok tüketilen meyvelerinden bir tanesi olan kivi, sağlığa olan faydalarıyla dikkat çekiyor. Hem lezzet bakımından hem de sağlıklı olduğu kanıtlanan bu besin öğesi içeriğinde barındırdığı C ve E vitaminleriyle bağışıklık sistemini korumaya yardımcı olur ve aynı zamanda mutluluk hormonu olarak bilinen serotinin üretimine destek olur. Kivi, ayrıca bazı psikolojik sorunlara karşı da yardımcı olan meyveler arasında yer alır.

Kivinin faydaları

Günde 2 adet kivi tüketimi yaparak kişilerin günlük C vitamini ihtiyacının büyük bir bölümü karşılanır. kemik gelişimini önemli ölçüde destekleyen kivi, ayrıca magnezyum ve kalsiyum bakımından da oldukça zengin bir meyvedir. Kadınların kemik erimesi riskine karşı bol miktarda kivi tüketmeleri uzmanlar tarafından önerilir.

Kanı temizleyen, solunum yolu enfeksiyonlarına etkili olan, ciltteki yaşlanma belirtilerini azaltmaya yardımcı olan kivi aynı zamanda astım belirtilerini azaltır ve kan basıncını da düzenler.

Kivinin sağlığa olan faydaları sadece bunlarla bitmiyor.Uzmanlar, aşağıda sıralayacağımız hastalıklara karşı da mutlaka kivi meyvesinin de tüketilmesini söylüyorlar. İşte, kivinin sağlığa olan diğer önemli 7 faydası..

Kivinin faydaları

Kolajen üretilmesini sağlar

Kivi, içeriğindeki minarellerle kolajenin üretilmesine fayda sağlar ve bu da yaraların daha çabuk iyileşmesini ayrıca cildin nem dengesinin korunmasını destekler.

Kabızlığı önler

Kivi, bağırsaklarda düzenli çalışma sağladığı için özellikle ince bağırsakta meydana gelen sıvı kaybından dolayı ortaya çıkan kabızlığın önüne geçer.

Uykusuzluğa iyi gelir

Uyku kalitesini artırmaya yardımcı olan kivi, uyku sorunu çeken kişilerin bu sorunlarından kurtulmasını sağlar.

Kalp ve damar sağlığına etkilidir

Kivide bulunan potasyum ve anti oksidanlar sayesinde kalp ve damar sağlığının korunmasında oldukça etkilidir. Kan damarlarının gevşemesini sağlayan kivi, kan basıncı seviyesini düzenler ve yüksek tansiyon ve kolesterol ü de dengede tutar.

Kivinin faydaları

Böbrek sağlığını korur

Yüksek potasyum içermesi sindirim sisteminin korunmasına yardımcı olurken aynı zamanda böbreklerden kaynaklı olan problemleri de geçirir. Kivi ayrıca, böbrek taşlarını önler ve bununla ilgili semptomları azaltır.

Kansere karşı koruma özelliği

Günümüzde en çok görülen hastalıklardan birisi olan kanser hastalığına karşı da koruma sağlayan kivi, bununla ilgili oluşması muhtemel risklerin önüne geçebilir.

Serbest radikallere savaş açar

İçeriğindeki lif ve antioksidanlar sayesinde ve aynı zamanda zengin C vitamini kaynağından dolayı serbest radikallere karşı savaş açan kivi, bakteri, virüslere karşı da kişiyi korumaya alır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN