Koronavirüste tat ve koku kaybı ne zaman geçer?

Koronavirüste tat ve koku kaybı ne zaman geçer?

Koronavirüs, 2020 yılında Çin'de ortaya çıkarak tüm dünyayı etkisi altına aldı. Peki Koronavirüs'te tat ve koku kaybı ne zaman geçer? işte bu sorunun yanıtı.

Koronavirüste tat ve koku kaybı ne zaman geçer? Koronavirüs nedeniyle oluşan tat ve koku kaybı, bazı insanlarda birkaç gün içinde geçebilirken, diğerlerinde haftalarca hatta aylarca sürebilir.

Tat ve koku duyusunun geri kazanılması, hastalığın şiddeti, kişinin yaşı, genel sağlık durumu ve bağışıklık sistemi gibi faktörlere bağlıdır. Bazı insanlarda tat ve koku duyusu tamamen geri kazanılamayabilir. Tedavi olarak, hastalığın etkileri genellikle kendiliğinden azalır ancak iyileşme sürecini hızlandırmak için bazı öneriler şunlardır:

  1. Bol su tüketmek

  2. Düzenli egzersiz yapmak

  3. Düzenli uyku almak

  4. Beslenme alışkanlıklarına dikkat etmek

  5. Doktor tarafından önerilen ilaçları kullanmak

  6. Kokulu bitki çayları tüketmek

  7. Düzenli olarak burun duşu yapmak

Not: Koronavirüs nedeniyle tat ve koku kaybı yaşayan kişilerin mutlaka doktorlarıyla iletişim halinde olmaları ve gerekli tedavileri almaları önemlidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN