Mideyi balon gibi söndürüyor! O besin kilo düşmanı: 10 dakika da mucizeyi görün

Mideyi balon gibi söndürüyor! O besin kilo düşmanı: 10 dakika da mucizeyi görün

İnsan vücudunda bulunan yağ dokusunun oranı cinsiyet, yaş, genetik ve diğer faktörlere bağlı olarak değişmektedir. Ancak, sağlıklı bir vücutta olması gereken yağ oranı yüzde 10 ila 25 arasında değişmektedir. Peki, vücuttaki yağ oranı için nelere dikkat edilmesi gerekiyor? İşte, vücuttan yağ ve ödemi atan o besinler...

Selülit gibi rahatsız edici görüntülere de yol açan vücut yağını normal seviyeye indirmek kadar kas kütlesini artırmak da önemli. Beslenmedeki kontrollü porsiyonlar, az tüketilen yağlar ya da şekerler yaşam tarzınızda büyük değişimlere neden olabilir. İşte, sizi rahatsız edici yağ kütleleri ve ödemden kurtaracak besinler...

YABAN MERSİNİ

Yaban mersinin en önemli faydası, fazla yağ dokularıyla mücadele eden bir yapısının olmasıdır. Ayrıca yaban mersini, yüksek tansiyon gibi kronik hastalıkların riskini de azaltıyor.

yaban-mersini.jpg

MERCİMEK VE BAKLAGİLLER

Mercimek ve tüm bakliyatlar en zengin lif kaynağıdır. Düzenli tüketilen bakliyatlar vücuttan istenmeyen kiloları atmaya birebir yardımcıdır.

ARMUT

Lif bakımından oldukça zengin olan besinler arasında yer alan armut, meyve başına ortalama 6 gram lif barındırıyor.

YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER

Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics'te 2014'te yapılan bir çalışmada, karalahana gibi nişastası olmayan koyu yapraklı sebzeler gibi koyu turuncu ya da sarı sebzelerin de düzenli tüketildiğinde iç organlardaki yağı azalttığı tespit edildi.

yesil-yaprakli-sebzeler-001.jpg

AVOKADO

Avokado, diğer besinlere göre daha fazla kalori içerse de, kilo kaybına da yardımcı oluyor. Yapılan araştırmalara göre, düzenli avokado ile birlikte meyve ve sebze tüketen kadınlar, tüketmeyenlere kıyasla 4 yıllık bir sürede daha fazla kilo veriyor.

MANTAR

Mantar, lezzet ve besleyiciliği artırmak için tavuk ya da et gibi yemeklerin yerine tüketilebilir. Bu sayede kırmızı etten alınan yüksek orandaki yağın yerine mantarla düşük kalorili bir beslenme düzenine geçiş sağlanır.

MUZ

Diyette yüksek oranda tuz alımından kaynaklanan sıvı tutulumu, selülit ve şişmeye neden olabiliyor. Muz ise sodyumla ters bir ilişkiye sahip olduğu için bu şişmeyi engelliyor.

muz.jpg

SU

Su, yalnızca vücuttaki su oranını karşılamakla kalmıyor aynı zamanda selülit gibi istenmeyen görüntülerden ve vücut yağlarından korunma imkanı da sunuyor. Bu yüzden kadınların günde 11.5 bardak, erkeklerin ise 15.5 bardak su içmesi tavsiye ediliyor.

TATLI PATATES

A vitamini açısından zengin olan bu besin ödem oluşumunu engellerken, içerisindeki potasyum sayesinde de selülit görüntüsünün önüne geçiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN