Mor renk ne buluyorsanız yiyin! Prof. Dr. Osman Müftüoğlu büyük sırrı açıkladı: Bunları yiyenlere bir şey olmuyor

Mor renk ne buluyorsanız yiyin! Prof. Dr. Osman Müftüoğlu büyük sırrı açıkladı: Bunları yiyenlere bir şey olmuyor

Sağlıklı beslenme üzerine verdiği tavsiyelerle dikkatleri üzerine çeken Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, son videosunda büyük sırrını açıkladı. 'Mor renk ne bulursanız yiyin' diyen Osman Müftüoğlu, takipçilerine sıklıkla tükettiği meyve sebzeleri sıraladı. Bu besinler içerisinde bulundurduğu vitamin, mineral ve antioksidanlar ile vücudu baştan aşağı yeniliyor. Kimse bilmiyor ancak her lokmada sizi hastalıklardan karşı koruyorlar. İşte Osman Müftüoğlu'nun ısrarla tüketin dediği o besinler...

Havaların soğumasıyla birlikte grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi vakalar hızla arttı. Bu salgın hastalıklardan korunmanın yolu ise sağlıklı beslenmeden geçiyor. Son dönemlerde popüler olan mor yiyeceklerin faydaları saymakla bitmiyor. İçeriğinde bulundurdukları vitamin, mineral ve antioksidanlar ile vücudu baştan aşağı yenileyen bu besinler herkesin gündeminde. Konuyla ilgili yeni açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Osman Müftüoğlu en çok tüketilmesi gereken mor yiyecekleri tek tek sıraladı. Bunları tüketin bir daha hasta olmayacaksınız!

BUNLARI TÜKETİN BİR DAHA HASTA OLMAYACAKSINIZ

Mor yiyecekler son dönemde oldukça popüler hale gelmiş durumda. Çoğu kişi sağdan soldan aldığı bilgilerle bu besinleri tüketiyor ancak tam anlamıyla ne faydası olduğunu bilmiyoruz. Bizde Osman Müftüoğlu'nun üstüne basa basa tüketilmesi konusunda uyardığı besinleri derledik. Bunları yiyenler ne hasta oluyor ne de sağlık sorunu yaşıyor.

kmassdd.jpg

MOR BESİNLERİN FAYDALARI NELER?

1- BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Mor yiyecekler özellikle kışın tüketilmesi gereken gıdalar olarak öne çıkıyorlar. Çünkü mor yiyecekler bağışıklık sistemini güçlendiriyorlar. Vücut direncini arttırarak antibiyotiksiz bir kış için önemli bir seçenek oluyorlar.

2- UNUTKANLIĞIN ÖNÜNE GEÇİYOR

Mavi ve mor renkli besinlere bu rengi veren pigmentler antosiyanin olarak adlandırılıyor. Antosiyaninler ise hücrelerin hasar almasını bunun akabinde yaşlanmasını önlüyorlar. Bu yüzden unutkanlık ve yaşlanmayı da önlüyorlar.

3- KANSERİ ÖNLÜYOR

Araştırmalar mor gıdaların kanseri önlediği yönündedir. Araştırmalar yaban mersini, karadut gibi meyvelerin içeriğinde bulunan maddelerin kanser hücrelerini belirli oranda yok ettiğini göstermektedir.

4- VÜCUDU DİNLENDİRİP SAKİNLEŞTİRİYOR

Mor yiyecekler tam anlamıyla antioksidan deposu oldukları için, yüksek oranda vücutta bulunan toksinleri atmaya yardımcı oluyorlar. Yaptıkları bu detoks etkisi aynı zamanda zayıflamaya da yardımcı oluyor.

yeni-kmgfg.jpg

5- OBEZİTENİN ÖNÜNE GEÇİYOR

Antosiyanin içeren mor yiyeceklerin obeziteyi engellemesi 2008 yılında Japonya'da yapılan bir araştırma ile kanıtlanmıştır. Bu araştırma antosiyanin alınımının artmasıyla kilo alımının azalmasını kanıtlamaktadır. Yani bu araştırma antosiyanin alımı ile yağ hormonunun düzenlenebileceğini göstermektedir.

6- BEYNİ GÜÇLENDİRİYOR

Yapılan araştırmalar, mor yiyeceklerin mor rengi almasını sağlayan antosiyaninler ile kişinin beyin aktivitesini arttırdığını gösteriyor.

MOR YİYECEKLER NELER?

Mor yiyeceklerin önemli faydalarından bahsettikten sonra, mor yiyecekleri başlıca şu şekilde sıralayabiliriz: İncir, patlıcan, mor havuç, mor karnabahar, mor lahana, anjelika eriği, mürdüm eriği, böğürtlen, karadut, vişne, yaban mersini.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN