O meyvenin kabuğunu çöpe atan hayatının hatasını yapar! Her gün bir tane yiyenin vücudu yenileniyor... Faydası saymakla bitmiyor

O meyvenin kabuğunu çöpe atan hayatının hatasını yapar! Her gün bir tane yiyenin vücudu yenileniyor... Faydası saymakla bitmiyor

Sağlıklı ve uzun yaşamın sırrı elbette ki doğal besin takviyelerinden geçiyor. Ancak birçok kişi doğal antibiyotik kaynağı olan meyve ve sebzeleri tüketirken kabuklarını çöpe atmak gibi bir hata yapıyor. Yapılan araştırmalar, o meyvenin kabuğunun insan sağlığı üzerindeki faydalarını ortaya koyarken kabukların atılmasının ne kadar yanlış olduğunu da kanıtladı. İşte, kabuğunu günde bir dilim bile yiyince vücudu baştan aşağı yenileyen o meyve...

Bilim insanlarının yaptığı son araştırma içerisinde salik asit barındıran o meyvenin kabuklarının önemini ortaya koydu. Vücudun ihtiyaç duyduğu minerallerin başında gelen salik asidin bolca bulunduğu o meyvenin kabukları, vücudu resmen baştan sona yeniliyor. Cilt sağlığından metabolizmaya kadar vücudu baştan yaratan o meyvenin kabuklarının faydaları bakın nelermiş...

İçeriğinde bolca salik asit ve antioksidan içerikli lifler barındıran limon kabuğunun insan vücuduna faydaları saymakla bitmiyor. Uzmanlar, her gün düzenli olarak tüketilen limonun faydalarını tek tek sıraladı.

haber-10-ic1.jpg

GÜNDE BİR KERE YİYEN YENİDEN DOĞMUŞ GİBİ OLUYOR

Her gün düzenli olarak limon tüketilmesi vücuttaki virüs ve bakteri sayısını azaltıyor. Bağışıklık sistemini de güçlendiren limon ayrıca vücuda protein takviyesi yaparak, virüslerin girişini engelliyor.

Metabolizmayı yenileyen limonun zayıflama üzerindeki etkisi de yadsınamayacak derecede fazla. Özellikle içeriğindeki lifler, bağırsakların hareketliliğini artırarak besin atıklarının birikmesini engelliyor.

Limon, ağızdaki enfeksiyon ve iltihap üzerinde de yoğun etkiye sahip. Diş etlerindeki apseyi önleyen limon kabuğu ağız kokusu ve dil üstü sararmalarını engelliyor.

Limonun bilinen bir diğer faydası ile boğazdaki nemi artırmasıdır. Limon bu özelliği ile boğazda rahatsız edici kuruluk ve kaşıntıyı önleyerek, öksürük gibi sorunları çözmeye yarar.

Kanda bulunan lif sayısını da artıran limon kolesterolü düşürerek, kalp ritim sorunlarını engeller.

haber-10-ic2.jpg

YAŞLILIK KARŞITI

Hücre yenileme özelliği bulunan limon kabuğu, yaşlanmanın da önüne geçer. Özellikle saç dökülme sorunu yaşayanların limon kabuğunu direk tüketmesi öneriliyor.

İçeriğindeki C vitamini ile cildi tazeleyen limon, egzama ve mantar gibi cilt hastalıklarını da tedavi eder.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN