Sadece bir çay kaşığıyla gelen mucize! Zeytinyağına şeker dökün mucizevi etkisine tanık olun

Sadece bir çay kaşığıyla gelen mucize! Zeytinyağına şeker dökün mucizevi etkisine tanık olun

Sıkı ve pürüzsüz bir cilde kim sahip olmaz istemez ki. Gün içerisinde iş, ev arası koşuşturma derken yorulursunuz ve ciltte ölü deriler birikir. Bu ölü deriler ciltte istenmeyen görüntülere neden olurken aynı zamanda cildinizde zamanla kolajen üretiminin eksikliğinden dolayı sarkmalar meydana gelebilir. Bu sarkmalardan ve istenmeyen cilt görünümlerinden kurtulmak istiyorsanız mutlaka bu peelingi deneyin. Zeytinyağına şeker dökün mucizevi etkisine tanık olun!

Yaşın ilerlemesi ve günlük hayatta meydana gelen stres, yorgunluk gibi etkenlerle ciltte sarkma ve kırışıklıklar meydana gelir. Ne kadar kozmetik ürünler kullansak da bu sarkmalar kalır ve canımızı sıkar. Eski görünümünüze kavuşmak istiyorsanız bu peeling tam size göre. Evinizde kolayca bulunan bu malzemeler ile mükemmel bir görünüme kavuşun. Hem kırışıklıklarınız toparlanacak hem de istenmeyen cilt lekelerinden kurtulacaksınız. Zeytinyağına şeker ekleyin mucizeye tanık olun. Güzellik merkezlerinin gizli sırrını sizler için ifşa ettik. İşte detaylar...

PERSONEL BİR CİLDE KAVUŞACAKSINIZ

Ciltte oluşan sarkma ve kırışıklıklardan kurtulmanın gizli sırrını bugün sizlere açıklıyoruz. Herkesin şikayetçi olduğu bu durumdan sizi kurtaracağız. Özellikle alın bölgesinde oluşan çizgilere iyi gelen bu peeling sizi yeniden kendinize getirecek. Cildi sıkılaştırma özelliğine sahip olan bu peeling ile eski güzelliğinize kavuşacaksınız. Güzellik merkezlerine tonlarca para vermeye son. İşte zeytin yağı ile şekerin mucizevi etkisi...

KIRIŞIK VE SARKMALARDAN KURTULUN!

Ciltte oluşan ölü deriler istenmeyen görüntülere neden olur. Zamanla bu görüntü kırışık ve sarkmaya kadar gider. Sizde bu durumdan rahatsızsanız kağıt kaleminizi alın ve bu tarifi not alın. Cildiniz personel gibi olacak! Cildiniz ölü derilerden tamamen arınacak. Yapmanız gereken tek şey 1 çay bardağı zeytinyağı ile 1 çay bardağı toz şekeri karıştırın ve yüzünüze peeling olarak uygulayın. Ardından 15 dakika bekleyin. Ancak yüzünüzü yıkarken mutlaka ılık su ile durulayın.

kmfgfg-3.jpg

SIKI BİR CİLT İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

  1. Düzenli ve sağlıklı besinler tüketmek cilt sağlığını direk olarak etkiler. Sağlıklı bir cilt için gerekli birçok vitamin ve mineral taze sebze ve meyvelerde bulunmaktadır. Cilt için en önemli vitaminler A, E, ve C vitaminleridir.
  2. İnsanın yaşam kaynağı olan su, cilt sağlığı için de oldukça önemli bir yere sahiptir. Bol su içmek, cildin uygun nem dengesini sağlarken aynı zamanda vücudumuzdan toksinleri atarak sağlıklı bir cilde kavuşmamamızı sağlar.
  3. İnsan cildi yapısında bulunan hücrelerini geceleri yenilemektedir. Bu yüzden yetişkin bir insanın ortalama günde 7-8 saat uyku uyuması gerekmektedir.
  4. Sağlıklı bir beden için olduğu gibi sağlıklı bir cildin de ilacı spor yapmaktır. Spor yaparken salgılanan hormonlar sayesinde cildin sağlıklı bir görünüme kavuşması sağlanabilir. Ayrıca atılan ter sayesinde toksinlerden arınan cilt, kendini hızla yeniler, onarır ve sıkılaşır.
  5. Cilt dokusunun bozulmaması için cildin güneşin zararlı etkilerinden de korunması gereklidir. Güneş ışınlarına fazla maruz kalmak cildin erken yaşlanmasına sebep olur.
  6. Sağlıklı bir cilt için sigara, alkol, fast food tarzı zararlı alışkanlıkların yanı sıra stresten de uzak durmak oldukça önemlidir.

kmgfgf-65.jpg

CİLDİ SIKILAŞTIRAN 6 DOĞAL TAVSİYE

1- CİLDİ ÖLÜ HÜCRELERDEN ARINDIRIN

Cildin üzerinde biriken ölü deriler gözeneklerin kapanmasına neden olur. Kir ve ölü deriden kapanan gözenekler nefes alamaz ve zamanla genişler. Genişleyen ve sıkılığını kaybeden cilt zamanla sağlıksız görünür. Bu sağlıksız görüntüden kurtulmak ve cildin eski canlılığını kazanması için gözeneklerin nefes almasını sağlamak gerekir. Bunun için cilt tipine uygun bir ürün veya yöntem ile cildi ölü deriden arındırmak gerekir.

2- CİLT TİPİNE UYGUN TONİK KULLANMAK

Cildi toniklemek cilt temizliğinin son aşamasıdır. Sıkı bir cilt için kir ve yağdan arındırılan cildin daha sonra yapısına uygun bir tonikle gözeneklerinin sıkılaşması sağlanmalıdır. Sabah ve akşam temiz cilde uygulanan tonik cildi rahatlatırken aynı zamanda sıkılaşmasını sağlar. Sağlıklı cilt görüntüsünü tamamlamak için son olarak da cilde ihtiyacı olan nemi sağlamak gereklidir.

3- DOĞAL KİL MASKESİ

Doğal kil maskesi, gözenek sıkılaştırıcı etkiye sahip doğal bir yöntemdir. Düzenli olarak kullanılan bu doğal yöntemle zamanla sıkılığını kaybeden cilt yeniden kendini toplar ve onarır. Eski sağlıklı görüntüsüne ulaşır.

Doğal kil maskesi genellikle haftada bir defa uygulanmalıdır. Dilerseniz kilin içerisine birkaç damla limon suyu ve bal ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız karışımı cildinize sürün ve kuruyana kadar yaklaşık 15 dakika bekletin ve ılık su ile yıkayın. Karışımın içindeki kil cildi sıkılaştırırken eklediğiniz bal ve limon suyu cildi nemlendirir.

4- LİMON SUYU SÜRMEK

Limon suyu cilt gözeneklerini sıkılaştırmak için kullanılan en doğal yöntemlerden biridir. Cildi bakterilerden temizlemek, arındırmak, yatıştırmak ve lekeleri gidermek gibi birçok faydası bulunan limon, gözeneklerin sıkılaşmasını da büyük ölçüde sağlar.

kmfdfdfd-2022-12-02t112916-775.jpg

Limon suyunu cilde uygulamak için öncelikle cildin bir bölümünde denemeniz faydalı olacaktır. Oldukça asidik bir yapıya sahip limon suyu bazı hassas cilt tiplerinde tahrişe neden olabilir. Limon suyunu cilde uygulamak için uygun bir kap içerisine sıkıp pamuk yardımıyla sürebilir veya direk olarak limonun kendisini cildinizde gezdirebilirsiniz.

5- BUZ UYGULAMAK

Cilt gözeneklerini sıkılaştırmanın bir diğer yöntemi de cilde belirli sürelerle buz uygulamaktır. Gözenekler üzerinde şok etkisi yaratan buz, genişleyen gözeneklerin sıkılaşmasını sağlar. Buzluktan çıkarılan buzu herhangi bir şey yapmadan direk olarak sıkılaşmasını istediğiniz bölgede gezdirebilirsiniz. Gözle görülür bir değişim görmek için belirli periyotlarda ve düzenli bir şekilde uygulamaya devam edilmelidir.

6- MADEN SUYU

İçeriğinde bulunan mineraller sayesinde birçok faydası bulunan maden suyu, cilt sağlığı için de oldukça önemlidir. Gözeneklerin sıkılaşması için bir maden suyunun gazı alındıktan sonra cildinizi yıkayabilirsiniz. Ayrıca bir diğer uygula yöntemi de maden suyunu buz kalıplarına dökerek dondurmak ve daha sonra bu buz kalıplarını sıkılaşmasını istediğiniz bölgeye uygulamaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN