Sağlam kemiklerin yolu maden suyundan geçiyor

Sağlam kemiklerin yolu maden suyundan geçiyor

Dr. Şule Aktaç, magnezyum eksikliğinin kemik erimesine neden olduğunu belirtti.

Magnezyum eksikliğinin kemik erimesine neden olduğunu söyleyen Dr. Şule Aktaç, “Hücrelerin yetersiz düzeyde magnezyum emilimi sonucunda, kemiğin önemli bileşenlerinin eksikliğine, iltihap yapıcı bileşenlerin artışına, vücudun kalsiyum dengesini sağlayan paratiroid hormonunun ve D vitamini düzeylerinin azalmasına neden oluyor” dedi.

Aktaç, şu tavsiyeleri verdi: “Magnezyumun önerilen günlük alım miktarı yetişkin erkeklere 350 mg, yetişkin kadınlara ise 300 mg’dır. Ülkemizde ise bu oranlar önerilen miktarın altında. Günlük magnezyum tüketimi erkeklerde 324 mg, kadınlarda ise 260 mg düzeyinde. Maden suyu ise bu eksikliği gidermek için en sağlıklı ve kolay yollardan birisi. Vücudun besin dengesini sağlayan maden suyu, doğal yollarla magnezyum takviyesi yapma imkanı veriyor. Kızılay Erzincan Maden Suyu ise Türkiye’nin en zengin magnezyum oranına sahip maden suyu. 200 mililitrelik şişesinde 63,5mg oranıyla magnezyum olarak oldukça zengin durumda.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN