Sigara içenler mutlaka tüketmeli: Vücudunuzdaki nikotinden kurtulun ve yenilenin...

Sigara içenler mutlaka tüketmeli: Vücudunuzdaki nikotinden kurtulun ve yenilenin...

Sigara içmek, insanların genellikle eğlence olarak başladığı bir şeydir, ancak bağımlılığa yol açar. Bağımlı insanlar bile size iyi olduklarını, sadece eğlenmek için yaptıklarını ve istedikleri zaman bırakabileceklerini söyleyecektir. Ancak ne yazık ki bu insanlar sigarayı kolay kolay bırakamaz.

Nikotin oldukça bağımlılık yapan bir maddedir ve farklı akciğer hastalıklarına ve yüksek tansiyona neden olduğu bilinmektedir. Bu nedenle, uzun süredir sigara içiyorsanız, sigaranın vücudunuzu içeriden tüketmeye başlamış olma ihtimali başlamıştır.

Sigara içenler eğer vücudunuzu diriltmek istiyorsanız, o zaman vücudunuzdaki nikotin kalıntısından kurtulmanıza ve sigarayı bırakmanıza yardımcı olacak yiyecekleri hemen tüketmeye başlamalısınız. İşte içeriden temizlemenize yardımcı olacak yiyeceklerin listesi...

1 BOL BOL SU İÇİN

Nikotinin zararlı etkilerinden biri de vücudu kurutmasıdır. Bol su içmek vücudunuzun susuz kalmamasını sağlar. Ayrıca, cilt yoluyla toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

2 SİGARA İÇMEDEN ÖNCE 1 BARDAK SÜT İÇİN

Dukes Üniversitesi'nde yapılan araştırmada sigara içmeden önce bir bardak süt içenlerin sigaranın tadını beğenmediğini ortaya çıktı. Nikotinle savaşmanıza kesinlikle yardımcı olur.

3 BİİTKİSEL ÇAYLAR

Bitkisel çaylar A ve B vitamini açısından zengindir. Bu vitaminler, vücudunuzdaki nikotin isteğini ortadan kaldırmada gerçekten başarılıdırlar.

4 MUTLAKA PORTAKAL TÜKETMELİSİNİZ

Portakal, metabolizmayı hızlandıran ve aynı zamanda stresi azaltan bol miktarda C vitamini içerir. Sigara içenler genellikle C vitamini eksikliği yaşarlar. Ve sigarayı bırakma aşamasında da stres içine girerler.

5 ISPANAK BİR SİGARA DÜŞMANIDIR

Ispanak, vücudunuzun tütünün tadını sevmemesine neden olacak folik asitler ve vitaminler içerir. Ayrıca en sağlıklı sebzelerden biri olarak kabul edilir.

6 BROKOLİ AKCİĞERLERİ TEMİZLER

Brokoli, B5 vitamini ve C vitamini deposudur. Bu vitaminler, akciğerleri nikotinden korumada çok yardımcı olur.

7 HAVUÇ SUYU CİLDİNİZİ YENİLER

Nikotin cildinize zarar vermesiyle bilinir. Havuç suyu cilde iyi gelir, ayrıca içerdiği A, C, K ve B vitaminlerinin nikotini vücuttan atmada etkili olduğu kanıtlanmıştır.

8 MEYVELERDEN YARDIM İSTEMELİSİNİZ

Meyveler, toksinleri vücuttan uzaklaştırmada gerçekten iyi bir iş çıkarır.

9 NAR KAN DOLAŞIMINI HIZLANDIRIR

Nar kan dolaşımına yardımcı olur ve kan hücresi sayısını artırır.

10 KİVİ NİKOTİNİ VÜCUTTAN ATAR

Kivi meyvesi, sigara ile kaybedilen vitaminleri yeniler. A, C ve E vitaminleri de vücudunuzdan nikotini atmanıza yardımcı olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN