Sinsi sinsi zehirliyormuş! Bu besinleri buzdolabınıza yaklaştırmayın

Sinsi sinsi zehirliyormuş! Bu besinleri buzdolabınıza yaklaştırmayın

Besinleri taze tutmak ve korumak isterken aslında onlara zarar veriyoruz. Çünkü, her besinin yapısı buzdolabında saklanmaya uygun değildir. Peki, kesinlikle buzdolabına koyulmaması gereken besinler nelerdir? İşte cevabı...

Buzdolabı hayatımızı kolaylaştıran ve yiyeceklerin uzun süre sağlıklı kalmasını sağlayan eşyalar arasında yer alıyor. Ancak, bazı besinler var ki onların buzdolabında saklanmaması gerekiyor. Öyle ki o besinler buzdolabında saklandığında bizi kansere kadar götürebiliyor.

DOMATES

Buzdolabı, domatesin lezzetini ve dokusunu kaybetmesine neden oluyor. Bu yüzden domatesleri dışarıda güneş ışığından uzak yerlerde muhafaza etmelisiniz.

EKMEK

Bayatlamasını önlemek için buzdolabına koyduğunuz ekmek aslında orada daha çabuk bayatlayacak ve kuruyacaktır.

PATATES

Buzdolabı patatesi yumuşatır ve küflenmesine neden olur. Çünkü nişasta soğuğu hiç sevmez. Bu yüzden patatesi taze tutmak için soğuk değil serin ortamda saklamanız gerekiyor.

patates-sogan.jpg

SOĞAN VE SARIMSAK

Buzdolabında kalan soğan ve sarımsak kuru havadan dolayı nemini ve dokusunu kaybeder. Bu yüzden bu ürünleri karanlık ve serin yerlerde saklamalısınız.

ÇİKOLATA

Soğuk ve nemli ortamlar çikolatanın yapısını ve tadını bozuyor. Çikolataları serin yerde saklamaya dikkat etmelisiniz.

KAHVE

Çikolatada olduğu gibi buzdolabının soğuğu ve nemi kahvenin de lezzetini bozuyor. Bundan dolayı kahveyi cam kavanoz içinde ve serin yerde saklamalısınız.

kahve-cikolata.jpg

MUZ

Muz dışarda muhafaza edilmesi gereken meyvelerin başında geliyor. Ancak kararmaya başladığını gördüğünüzde ömrünü uzatmak için buzdolabına koyabilirsiniz.

AVOKADO

Olgun ve lezzetli avokado istiyorsanız buzdolabında değil sıcak yerde saklamalısınız. Böylelikle ömrünü de uzatmış olursunuz.

BAL

Buzdolabında saklanan bal kristalize oluyor ve şekerleniyor. Bu yüzden ağzını sıkı kapattığınız balı oda sıcaklığında bekletebilirsiniz.

haber-7-bal.jpg

TROPİKAL MEYVELER

Hindistan cevizi, ananas, mango gibi tropikal meyvelerin buzdolabına koyulması olgunlaşmalarını engellemektedir.

SOS ÇEŞİTLERİ

Ketçap, mayonez, ranch gibi sos çeşitlerini buzdolabında sakladığınızda içeriği çözülmektedir. Bu ürünleri oda sıcaklığında saklarsanız şeker, tuz ve sirke gibi içerikleri korunmuş olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN