Siz Hala Sarımsak Tuzunu Denemediniz mi? Deneyenlerin Eli İlaca Gitmeyecek! İşte Her Derde Deva Sarımsak Tuzu...

Siz Hala Sarımsak Tuzunu Denemediniz mi? Deneyenlerin Eli İlaca Gitmeyecek! İşte Her Derde Deva Sarımsak Tuzu...

Tuz ve sarımsak tozundan elde edilen sarımsak tuzu, içerdiği birçok vitamin ve mineral nedeniyle oldukça besleyicidir. Bugün, aynı faydaların bazılarını listeledik. Daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam edin.

Sarımsağın doğanın bize sunduğu süper besinlerden biri olduğunu ve sağlığa ne kadar çok faydası olduğunu biliyoruz. Ama sarımsak tuzu diye bir şey olduğunu ve bunun da birçok tıbbi faydası olduğunu biliyor muydunuz? Evet, tuz ve sarımsak tozundan yapılan sarımsak tuzu, içerdiği birçok vitamin ve mineral nedeniyle oldukça besleyicidir.

sarimsak-tuzu-nasil-yapilir.jpg

SARIMSAK TUZU KÖTÜ KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜR

Sağlık konusunda dikkatli olan insanlar HDL (yüksek yoğunluklu lipoproteinler), iyi kolesterol ve LDL (düşük yoğunluklu lipoproteinler) kötü kolesterolün ve trans yağın ve doymuş yağın LDL veya kötü kolesterolde nasıl bir artışa yol açtığının ve aynısının hastalıklara yol açabileceğinin farkındadır. LDL kolesterolü uzak kendinizden tutmak istiyorsanız, beslenmenize sarımsak tuzu eklemeyi düşünmelisiniz.

sarimsak-tuzu-yarari.jpg

SARIMSAK TUZU YÜKSEK KAN ŞEKERİ SEVİYESİNİ DÜŞÜRÜR

Şeker hastası mısınız? Cevabınız evet ise, sarımsak tuzunun kandaki insülin seviyelerini doğal olarak yükseltmeye yardımcı olduğu için harikalar yaratabileceğini söyleyebiliriz. Yani, sarımsak tuzu ile kan şekerini kontrol edebilirsiniz.

SARIMSAK TUZU YÜKSEK TANSİYONU DÜŞÜRÜR

Sarımsak tuzu, tıpkı sarımsak gibi, vazodilatör görevi gördüğü için kan basıncını düşürmeye yardımcı olur. Sarımsaktaki bileşikler, kan damarlarını gevşeterek ve genişleterek kan akışının kolaylaşmasına ve dolayısıyla kan basıncını sağlıklı seviyelere indirmeye yardımcı olur. Araştırmalara göre, sarımsak kapsülleri yüksek tansiyon hastalarına yardımcı oluyor.

sarimsak-tuzu.jpg

SARIMSAK ANYİ-INFLAMATUAR VE SİNDİRİMİ İYİLEŞTİRİR

Sarımsak tuzu aynı zamanda bir iltihap önleyicidir ve bronşit ve rinit gibi iltihaplı rahatsızlıkların tedavisine yardımcı olur. Sarımsağın kükürt içeren bileşikleri de buna yardımcı olur. Kilo vermek ve hastalıklardan korunmak istiyorsanız, sarımsak tuzunu deneyebilirsiniz. Sarımsak tuzu da diyet lifi açısından oldukça zengindir. Tecrübesizler için lif, dışkıyı sindirim sistemi boyunca hareket ettirmeye yardımcı olan bir hacim arttırıcı ajandır.

SARIMSAK TUZU KANSERLE SAVAŞIR

Sarımsak tuzu, serbest radikalleri ve oksidatif stresi ortadan kaldırmaya yardımcı olan ve böylece kanserle savaşmaya yardımcı olan antioksidanlarla yüklüdür. Tuz, vücuttaki antioksidanları artırmaya yardımcı olur, böylece kanserli hücrelerin inhibisyonunu sağlar.

Yukarıda belirtilen sağlık yararlarının yanı sıra, aynı zamanda kemik sağlığının iyileştirilmesine de yardımcı olur. Sarımsak tuzu bağışıklığımızı güçlendirir ve iskorbüt hastalığını da tedavi eder.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN