Su içmek zararlı mı demeyin! Uzmanlar uyarıyor. Kana kana içtiğiniz su size zarar verebilir

Su içmek zararlı mı demeyin! Uzmanlar uyarıyor. Kana kana içtiğiniz su size zarar verebilir

Beslenme uzmanı Nur Köse, sıcak havalarda aşırı su tüketmenin vücutta mineral ve vitamin kaybına neden olabileceği konusunda uyarıda bulundu. İşte aşırı su tüketiminin zararı...

Diyetisyen Nur Köse, içme suyu ve diğer içeceklerde bulunan görünür ve görünmez sıvının, vücut için hayati önem taşıdığını belirtti. Özellikle yaz aylarında sıvı tüketiminin daha da önemli olduğunu vurgulayan Köse, günlük sıvı ihtiyacının alınan gıdalardaki su ve metabolizma sırasında oluşan su ile karşılandığını ifade etti. Vücuttaki su miktarının yaş, cinsiyet ve vücut kompozisyonuna göre değişebileceğini açıkladı.

GÜNLÜK SU İHTİYACINIZI BÖYLE BULABİLİRSİNİZ

su-tavsiye-1200x675-1.jpg

Köse, kavurucu sıcaklarda fazla hareket edilmesi, protein ve tuz açısından zengin gıdaların tüketilmesi, terleme ve idrarla birlikte sıvı kaybının arttığını belirtti. Bu nedenle günlük su ihtiyacının kilo ile 30 mililitrenin çarpılmasıyla hesaplanabileceğini önerdi.

Yaz aylarında sıvı tüketimini artırmak için ilk tercihin mutlaka su olması gerektiğini söyleyen Köse, vücuttan terlemeyle atılan mineralleri de düşünerek sade maden suyu, ayran, süt, kahve ve çay içmenin uygun olduğunu ifade etti.

AŞIRI SU TÜKETİMİNE DİKKAT!

rwerewrew.jpg

Diyetisyen Köse, sıvı tüketiminin vücut su dengesinin korunmasında kritik bir rol oynadığını belirterek, temiz ve sağlıklı kaynaklardan su içmeye dikkat edilmesini vurguladı. Özellikle emzirme döneminde sıvı tüketiminin artırılması gerektiğini ve ishal durumunda su, tuz ve şeker karışımının hayati öneme sahip olduğunu dile getirdi. Ancak aşırı su tüketiminin de vücutta mineral ve vitamin kaybına neden olabileceğini, bu nedenle dengeli bir sıvı alımına özen gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Suyun vücut için önemli görevleri olduğunu, hücrelerin, dokuların, organ ve sistemlerin çalışmasını sağladığını, aynı zamanda vücut ısısının düzenlenmesi ve gıdaların sindirimi, emilimi ve hücrelere taşınmasında da rol oynadığını vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN