Türkiye'nin her yerinde yetişiyor ama adını bilen yok! Sümerlerden bu yana kullanılan doğal ilaç: Tüm hastalıklara şifa

Türkiye'nin her yerinde yetişiyor ama adını bilen yok! Sümerlerden bu yana kullanılan doğal ilaç: Tüm hastalıklara şifa

Halk arasında gebre olarak bilinen ot Türkiye'nin neredeyse tüm bölgelerinde yetişiyor. Ancak birçok doğal besinde olduğu gibi bu otunda değerini kimse bilmiyor. İşte, sağlık üzerindeki etkilerini duyduğunuzda sofralarınızdan eksik etmeyeceğiniz o ot...

Türkiye'nin birçok bölgesinde yetişen kapari bitkisini çoğu kişi bilmese de sağlık üzerindeki faydalarını herkesin bilmesi gerekiyor. Yoğun vitamin deposu olan kaparide çeşit çeşit vitamin yer almaktadır.

İlk olarak Sümerler zamanında kullanılan kapari, ardından Yunanlılar ve Romalıların da tıbbi alanda kullandığı doğal şifa kaynakları arasına girmiştir.

GÖRME KABİLİYETİNİ ARTIRIYOR

Kapari bitkisinin içerisinde yüksek miktarda A ve K vitaminleri bulunuyor. A vitamininin yoğun olması kaparinin gözler üzerindeki etkisini artırıyor. Öyle ki kapari bitkisi görme kabiliyetini yükselten ve göz sağlığını koruyan bitkiler arasında yer alıyor.

Kemikleri güçlendiren K vitamini sayesinde ise bu bitki kanın pıhtılaşmasını önlüyor. Ayrıca, kalp ve damar hastalıklarına karşı da kalkan görevi görüyor.

s-1-1.jpg

SİNİR SİSTEMİNİ KORUYOR, ENERJİ VERİYOR

Sinir sistemini koruyan kapari, adrenal fonksiyonlarını destekleyerek sağlıklı bir sinir sisteminin oluşmasını sağlıyor. Ayrıca bu bitki tüketildikten sonra vücuda enerji de yayılıyor.

s-1-3.jpg

KAN ŞEKERİNİ DENGELİYOR

Özellikle diyabet hastaları için büyük bir önem taşıyan kapari, kan şekerinin sabit kalmasını sağlayan kimyasallar barındırıyor.

Ancak diyabet ilacı kullananların yüksek oranda kapari tüketmekten yine de kaçınması gerekiyor. Çünkü, ilaç ve kapari birleştiğinde kan şekerinin normalden daha fazla düşme olasılığı olabilir.

s-1-2.jpg

Ayrıca içeriğinde B vitamini barındıran kapari, saç bakımı için de mükemmel bir seçenek oluyor. Yeterli miktarda kapari tüketimi saçların parlaması ve hızlı uzamasını sağlar.

Kuru cilde sahip olanlar için de birçok faydası bulunan kapari; cilt kızarıklığı, tahriş ya da sivilce gibi sorunların tedavisinde de kullanılmaktadır.

Yüzyıllar önce Sümerler zamanında kullanılan bu bitkinin faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle balık, tavuk ve kırmızı et gibi besinlerin yanında kapariyi tüketerek sağlığa olan bu sayısız faydasından yararlanabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN