Turşunun suyunu sakın dökmeyin! Vücuda sudan daha çok faydalı: Kilo vermek isteyenler duyunca bardak bardak içecek

Turşunun suyunu sakın dökmeyin! Vücuda sudan daha çok faydalı: Kilo vermek isteyenler duyunca bardak bardak içecek

Kış aylarının gelmesiyle birlikte çeşit çeşit turşu da sofralarda yemeklere eşlik etmek için yerini aldı. Hem lezzetli hem de sağlıklı olan turşu kadar suyunun da bilinmeyen birçok faydası bulunuyor. Peki, turşu faydaları nelerdir? İşte, vücuda sudan daha çok faydalı olan turşu suyunun faydaları…

Domates, salatalık, lahana, patlıcan, kavun, armut, ayva, erik, biber, mantar, soğan, sarımsak, patlıcan, karnabahar… Liste uzadıkça uzuyor! Kışın sevilen sebze ve meyveleri kendilerine sofrada turşu olarak da yer alıyor.

Her biri birbirinden lezzetli ve faydalı olan bu meyve ve sebzeler bir araya geldiklerinde ise vücutta atom etkisi yaratan bir fayda sağlıyor. Fakat turşu kadar turşunun suyu da insanlar için oldukça faydalı. İşte, öğrendiğinizde içmeden duramayacağınız turşu suyu faydaları…

TURŞU SUYU FAYDALARI

KAS KASILMALARINI İYİLEŞTİRİYOR

Turşu suyu kas ve eklem ağrılarına oldukça iyi gelmektedir. Hatta krampları dahi geçiren bu karışım birçok sporcu tarafından günlük egzersizlerden sonra tüketilmektedir.

DEHİDRASYONA BİREBİR

Vücudun aşırı su kaybetmesi dehidrasyon olarak bilinmektedir. Bu sağlık sorunu için ilk akla gelen çözüm tabi ki de bol su tüketimidir. Fakat, turşu suyu daha etkili bir çözüm sunuyor. Vücudun kaybettiği suyu daha hızlı yerine koyan turşu suyu ayrıca uzun süre vücutta tutulmasını da sağlıyor.

tursu-suyu-faydalari-1.jpg

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİYOR

İçerisinde C ve E vitaminine ek olarak antioksidan da barındıran turşu suyu, özellikle bağışıklığımızı güçlü tutmamız gereken kış aylarında imdadımıza koşuyor.

METABOLİZMAYI HIZLANDIRIYOR

Turşu suyunda bulunan asetik asit yağ birikimini azaltarak, metabolizmayı hızlandırıyor. Böylelikle kilo vermek isteyenler için de iyi bir alternatif oluyor.

tursu-suyu-faydalari-2.jpg

KAN ŞEKERİNİ DENGELİYOR

Yapım aşamasında sirke kullanılan turşu suyu, bu sayede yemekten sonra kan şekerini dengeliyor. Tabii aşırıya kaçmadan dozunda tüketildiğinde bu etkiyi gösteriyor.

ALZHEİMER HASTALARINA TAVSİYE EDİLİYOR

Turşuda bulunan sarımsak sinir sisteminin güçlenmesini sağlıyor. Sarımsaktaki flavonidler denilen bileşenler Alzheimer hastaları için oldukça faydalı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN