Uyku problemi tarihe karışıyor! Üstelik yemenize bile gerek yok: Kesip başucuna koyan rahat bir nefes alıyor

Uyku problemi tarihe karışıyor! Üstelik yemenize bile gerek yok: Kesip başucuna koyan rahat bir nefes alıyor

Birçok faktörden ortaya çıkan uyku problemi insanların genellikle ilaçla çözmeye çalıştığı sorunlar arasında yer alıyor. Lakin bu problemi de doğal yollarla çözmenin daha sağlıklı olduğu uzmanlar tarafından belirtiliyor. Bu kapsamda bu yiyecek sayesinde uyku problemi tarihe karışacak. Üstelik yemenize bile gerek kalmadan uyku problemini ortadan kaldırabileceksiniz. İşte detaylar…

Stres, kaygı bozukluğu, düzensiz yaşam, sağlıksız beslenme gibi birçok problem sonucunda kişilerde uyku problemi ortaya çıkabiliyor. İnsanlar bu sorunun üstesinden gelebilmek için genellikle ilaçlara başvuruyor. Lakin sürekli ilaç kullanmak vücuda farklı zararlar verebiliyor. Bu doğrultuda ise doğal yollarla uyku probleminin üstesinden gelebilmek daha çok tavsiye ediliyor. Uzmanlar ise o yiyeceğin başucuna konulması sonucunda kişilerin daha rahat bir uyku çekeceğini söylüyor.

KESİP BAŞUCUNUZA KOYMANIZ YETERLİ

Günboyu'’da yer alan habere göre, Uzmanlar uyumadan önce başucuna limon koymanın uyku problemini ortadan kaldırdığını söylüyor. Özellikle de hastalık dönemlerinde baş ucuna konulan limon sayesinde burun tıkanıklığı ya da nefes alma problemi ortadan kalkıyor. Limon içerisinde bulunan vitamin ve minerallerden dolayı solunum yollarını açmaya yardımcı oluyor.

yeni-proje-29.jpg

Birçok araştırma limonun insan sağlığına çeşitli faydaları olduğunu ortaya koydu. Hem içeceklerde hem yemeklerde sıklıkla kullanılan limon içerisinde bulundurduğu vitamin ve mineraller sayesinde başta bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor. Özellikle de içerisindeki demir ve bitkisel besinler demir emilimini artırarak kansızlığın önüne geçiyor. Yine limonun içerisinde bulunan sitrik asit sayesinde böbrek taşı oluşumu engellenebiliyor.

yeni-proje-30.jpg

Japon bilim adamları tarafından yapılan açıklamalar kapsamında solunum yollarını açmaya yarayan limon kişilerin uykuya dalmasını kolaylaştırarak ruh halini olumlu yönde etkiliyor. Bunların yanı sıra doğal bir koku terapisi sunduğu için kişilerin stresten uzaklaşmasına yardım ediyor ve kan basıncını düşürüyor. Dolayısıyla uyumadan önce baş ucuza dilimlenmiş limon koymak daha kolay uykuya dalmanızı yardımcı olabilir.

yeni-proje-31.jpg

KALP SAĞLIĞINDAN CİLT SAĞLIĞINA KADAR FAYDALI

Yüksek miktarda C vitamini içeren limon, damar sertleşmelerinin önüne geçtiği için akşam kalp krizi ve felç riskini azaltan bir besin olarak uzmanlar tarafından sık sık tavsiye ediliyor. Öte yandan cildin ihtiyacı olan C vitaminini sağlamasıyla da daha canlı bir cilt görünümüne yardımcı oluyor. Ayrıca yine C vitamini sayesinde skorbüt tedavisinde de etkili oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN