Vücudunuz kötü kokuyorsa o amansız hastalığın belirtisi olabilir! Bunu hiç kimse bilmiyordu

Vücudunuz kötü kokuyorsa o amansız hastalığın belirtisi olabilir! Bunu hiç kimse bilmiyordu

Teriniz cildinizin yüzeyindeki bakterilerle karşılaştığında bakterilerin bu bölgedeki faaliyetleri sonucunda vücut kokusu ortaya çıkar. Bu durumun yaşanması aslında doğaldır ancak eğer bu terleme sık sık olup ağır kokuyorsa burada bir sorun var demektir. Sizde sık sık terleyip ve ter kokusundan şikayetçiyseniz hemen doktora koşun. O amansız hastalığa yakalanmış olabilirsiniz. Uzmanlar bu konuda peş peşe uyarılarda bulundu. İşte detaylar...

Vücutta ter oluşumu doğal bir süreçtir. Koştuğumuzda ya da ağır bir iş yaptığımızda terleriz ve ortaya bir koku çıkar. Bu süreç gayet doğaldır ancak sık sık terleyip vücudunuz ağır bir kokuya bürünüyorsa o hastalığın belirtisi olabilir. Çoğu kişi bunun doğal nedenlerden kaynaklandığını düşünür ancak bu kötü hastalığın ilk belirtisidir. Sizde sık sık terleyip kötü kokuyorsanız hemen bir doktora başvurun.

VÜCUT KOKUSU NEDİR?

Vücut kokusuna bakterilerin teri parçalaması neden olur ve büyük ölçüde apokrin bezleriyle bağlantılıdır. Çoğu vücut kokusu nedeni teri parçalayan bakterilerdir. Kokulu ter bezleri göğüslerde, genital bölgede, göz kapaklarında, koltuk altlarında ve kulakta bulunur. Göğüslerde anne sütüne yağ damlacıkları salgılarlar. Kulakta kulak kiri oluşumuna yardımcı olurlar. Derideki ve göz kapaklarındaki de apokrin bezleri ter bezleridir.

kmgfgfgf-2022-12-08t105930-814-001.jpg

Derideki kokulu (apokrin) ter bezlerinin çoğu kasıkta, koltuk altlarında ve meme uçlarının çevresinde bulunur. Apokrin bezleri temel olarak vücut kokusundan sorumludur, çünkü ürettikleri ter protein bakımından yüksektir ve bakteriler tarafından kolayca parçalanabilir. Bu parçalanma sonucu da “vücut kokusu” oluşur.

VÜCUDUNUZ KÖTÜ KOKUYORSA O HASTALIĞIN BELİRTİSİ OLABİLİR!

Yukarıda bahsettiğimizi gibi vücut kokusu doğal bir süreçtir. Ancak siz sık sık terleyip kötü kokuyorsanız o hastalığa yakalanmış olabilirsiniz. Bizde sizler için vücudun kötü kokmasının hangi hastalıklara neden olduğunu araştırdık. İşte belirtileri ve hastalıkları;

  • Vücudunuzda uzun süreli yorgunluk, zihin bulanıklığı ve fiziksel koordinasyon bozukluğu hissedilmesi, B1 vitamini eksikliğini ifade edebilir.
  • Görme problemlerinin yaşanması vücudunuzda A vitamini eksikliğini işaret edebilir.
  • Vücudunuz kötü kokuyorsa. Bazı deri hastalıkları ve sinir sistemi bozuklukları B6 vitamini eksikliğinden kaynaklanabilir.
  • Kansızlık kimi zaman vitamin eksikliğinin bir işareti olabilir. Folik asit B vitamini ailesinin bir üyesidir. Folat ya da B9 vitamini olarak bilinir. B9 vitaminin eksikliği, vücutta kansızlık oluşmasına yol açan bir sebeptir.
  • Uzun süreli olarak yaşanan zihinsel yorgunluk, B12 vitamini eksikliği işaret edebilmektedir. B12 vitamin eksikliği zihinsel performansı etkileyen bir durumdur.

VÜCUT KOKUSU NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Vücut kokusu sizin için bir sorunsa, vücut kokusu tedavisi için birkaç şey yapabilirsiniz:

Vücut kokusuna doğal çözüm: Vücut kokusuyla savaşmak için bir hidrojen peroksit ve su çözeltisi deneyin. 1 çay kaşığı peroksit (% 3) ila 1 bardak su kullanın. Bunu etkilenen bölgelerde (koltuk altı, ayak, kasık) bir bezle silin. Bu, koku oluşturan bazı bakterileri yok etmeye yardımcı olabilir.

Egzersizden kaynaklanan ter vücut kokunuzun 1 numaralı sebebiyse, egzersiz kıyafetlerinizi sık sık yıkayın. Terli spor kıyafetleri bir bakteri üreme alanıdır.

lmmhggh.jpg

Vücut kokusunu azaltmak için: Diyetinizi değiştirin. Vücut kokusuna neden olabilecek yiyecek türlerinden uzak durun. Ancak diyetinizde önemli değişiklikler yapmadan önce daima bir doktor veya diyetisyenle konuşun.

Aşırı terlemeniz (hiperhidroz adı verilir) varsa, doktorunuzla konuşun. Daha şiddetli terlemesi olanlar için daha agresif tedaviler isteyenler için bazı seçenekler vardır. Ayrıca bazı tıbbi sorunlar aşırı terlemeye neden olabilir. Doktorunuz teşhis koyabilir ve reçete yazabilir

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN