Yemek değil zehir! Kış aylarının vazgeçilmezi ama öldürüyor... Sakın içmeyin...

Yemek değil zehir! Kış aylarının vazgeçilmezi ama öldürüyor... Sakın içmeyin...

Hazır çorbalar yemek için zamanı kısıtlı olan kişiler için kolay ve ekonomik bir seçenek olduğu için son yıllarda oldukça popüler hale gelen hızlı öğünlerdir. Ancak sağlık üzerindeki etkilerini öğrendiğiniz zaman asla kullanmayacaksınız...

Zaman çok önemli olduğundan ve kış tüm hızıyla geldiğinden, hazır çorba, sıkışık bir zamanda hayat kurtarır ve soğuktan kurtulmak için hızlı bir çözümdür. İster okulda, işte veya evde olun, her yaştan insan için kolay ve rahatlatıcı bir atıştırmalık olarak çorba iyidir. Sağlıktan bahsederken, hazır çorba, sağlığa olumsuz etkileri nedeniyle çok fazla inceleme altına alındı ​​ve bugün size hazır çorba yemekten neden kaçınmanız gerektiğini atacağız.

corba-hazir.jpg

HAZIR ÇORBALAR SİNDİRİM SİSTEMİNİZİ BOZAR

Araştırmalar, hazır çorbanın bağırsakta ortalama 2-4 saatten fazla kaldığını ve bu da mideye baskı yaptığını göstermiştir. Bu, gaz, karın ağrısı ve şişkinlik gibi sindirim sorunlarına neden olabilir.

HAZIR ÇORBALAR TUZ YÜKÜDÜR

Sodyum vücut için gerekli olsa da, fazlası zararlı olabilir. Hazır çorba gibi yiyecekler, tat arttırıcı ve koruyucu olarak işlev gören tuzla yüklenir. Fazla tuz, yüksek tansiyon ve böbrekte komplikasyonlar gibi sorunlara yol açabilir.

corbalar.jpg

HAZIR ÇORBALAR KORUYUCULAR YÜKLÜDÜR

Hazır çorbada kullanılan tek koruyucu tuz değildir ve kesinlikle en zararlı değildir. Emülsifiye yağ tozları, şeker, guar zamkı, nişasta ve diğer kimyasal koruyucular gibi koruyucular daha büyük bir tehdit oluşturur. Yağ tozları ve şeker obezite ile bağlantılıdır ve Tersiyer butilhidrokinon (TBHQ) gibi kimyasal koruyucular öldürücü olabilir ve kusma, mide bulantısı ve hatta deliryum gibi semptomlara neden olabilir.

corbalar-hazir.jpg

HAZIR ÇORBALAR İŞLENMİŞ ÜRÜNLERDİR

Hazır çorba, istenen doku, kıvam ve tadı elde etmek için birçok kimyasal işlemden geçer. Bu süreçte beslenmesinin çoğunu kaybeder ve buna trans yağlar ve şekerler gibi birçok sağlıksız madde eklenir. İşlenmiş gıdalar, kalp hastalığı ve yüksek tansiyon gibi korkunç durumlarla bağlantılıdır.

HAZIR ÇORBALAR MISIR NİŞASTASI İÇERİR

Mısır nişastası kıvam arttırıcı olarak kullanılan bir maddedir. Çoğu hazır çorba, kalın bir kıvam sağlamak için mısır nişastası içerir. Artan kan şekeri ve kilo alımı gibi sorunlara neden olabileceğinden sağlık için kötüdür.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN