Herkes çöpe döküyor ama gerçeği bir bilseydiniz... Nelere iyi geldiğine inanamayacaksınız...

Herkes çöpe döküyor ama gerçeği bir bilseydiniz... Nelere iyi geldiğine inanamayacaksınız...

Yemek sofralarının vazgeçilmezi, bazen meze, bazen dolgu olarak, o kadar lezzetli ki kaşık kaşık yersiniz. Peki siz de yoğurdun dibinde kalan suyu çöpe atanlardan mısınız? Böyle bir hata yaparsanız bu zamana kadar yoğurt suyunu döktüğünüze pişman olursunuz. İşte yoğurt suyunun faydaları ve kullanım alanları…

Yazın da kışın da bir başka güzel olan yoğurt, neşeli akşamlarda mezelerle sofralara gelirken, kış aylarında ise dumanı tüten bir yemeğin yanında nefis oluyor. Sağlığa farklı faydaları ve lezzeti olan yoğurt, suyuyla da iyileştiriyor. Yoğurt yediğimizde genellikle suyu atıyoruz. Elinizdeki şifayı bilseydiniz, bu hatayı asla yapmazdınız.

Yoğurt suyunun sağlığa faydaları ve kullanım alanları pek bilinmediği için bu su atık olarak kabul edilir. Ama gerçek farklı. Ev yapımı yoğurt yaptığınızda üzerinde sarımtırak bir su göreceksiniz. Çoğu kişi yoğurdu bir tülbent ile süzüp suyunu boşaltır. Bu noktada durun ve yapmayın.

YOĞURT SUYU NERELERDE KULLANILIR?

Yoğurt suyu cilt bakımından beslenmeye kadar birçok alanda kullanılmaktadır. Yoğurt suyuyla harika bir kek yapabilirsiniz. Hamur işlerine eklemek hem yaptığınız pastayı hem de milföy hamurunu kabartacaktır. Diyelim ki yoğurt suyundan ekmek yaptınız. Bu ekmek sizi doyurur ve sizi daha besleyici yapar.

Çorba yapmak isterseniz çorbalarınıza ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz. Tavuk veya kırmızı eti marine etmek için de kullanabilirsiniz. Ayran yaparken su yerine yoğurt suyu kullanarak daha yoğun bir lezzet elde edebilirsiniz. Kahvaltıda yaptığınız gözleme harcına ekleyebilirsiniz.

Yoğurt suyu da cilt sağlığı için çok önemlidir. Yoğurt suyuna 1 şişe maden suyu ekleyin ve iyice karıştırın. Daha sonra pamuk yardımı ile yüzünüze uygulayın. Cildiniz yavaş yavaş gergin hissedecektir. Bu maskeyi haftada 3-4 kez kullanabilirsiniz. 15 dakika bekledikten sonra yüzünüzü yıkayın. Göreceksiniz, yoğurt suyu cildinize iyi geliyor.

yogurt-suyu-faydasi.jpg

YOĞURT SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Yoğurt suyu hem vücut sağlığı hem de cilt sağlığı için oldukça faydalıdır. Ciltteki sivilce ve siyah noktalara iyi gelirken vücuttaki sindirim bozukluklarına karşı da oldukça etkili olabilir. İşte yoğurt suyunun faydaları:

YOĞURT SUYU KANSERİ ÖNLER

Yoğurt suyunun kanser önleyici etkisi vardır. Eğer tüketirseniz kanseri önlemeye yardımcı olur. Bu nedenle sık sık yoğurt suyu tüketmelisiniz.

YOĞURT SUYU VÜCUDU TOKSİNLERDEN ARINDIRIR

Yoğurt suyu tüketmek vücuttaki zararlı toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar. Bu, kendinizi daha dinlenmiş hissetmenizi sağlayacaktır. Vücutta ödem oluşumunu engeller. Şişkinlik sorunu yaşamazsınız.

yogurt-suyu-ne-ise-yarar.jpg

YOĞURT SUYU KİLO SORUNLARINA KARŞI DA ETKİLİ

Fazla kilolardan bıkıp da kilo veremiyorsanız, yoğurt suyu iyi bir yardımcı olacaktır. Besleyici olduğu için açlığı geciktirir. Destekleyici bir işlevi vardır. Yoğurt suyunu diyet listenizde bulundurun.

YOĞURT SUYU VİTAMİN VE MİNERAL İÇERİR

Yoğurt suyu B vitaminleri açısından çok zengindir. Kalsiyum gibi mineraller içerdiği için sağlık açısından da büyük faydaları vardır. Kemik ve diş sağlığını destekler.

YOĞURT SUYU BAĞIŞIKLIĞI ARTIRIR

Yoğurt suyu tüketimi bağışıklık sistemini destekler. Kasları güçlendirir. Egzersiz sonrası kas ağrılarına iyi gelir. Metabolizmayı hızlandırır. Vücudun direncini arttırır. Sağlıklı bakteri ürettikleri için kötü bakterilerin yok edilmesini sağlayarak bağırsak sağlığını korur.

YOĞURT SUYU CİLT İÇİN BİR NİMETTİR

Yüzdeki kırışıklıkları ve ince çizgileri gidermeye yardımcı olur. Akne ve siyah noktaların düşmanıdır. Fazla cilt yağını uzaklaştırarak nem dengesini düzenler. Cildinizdeki yaraları kısa sürede iyileştirir. Pürüzsüz ve canlı bir cilt sağlar.

YOĞURT SUYU İSTENMEYEN TÜYLERDEN KURTULMAYA YARDIMCI OLUR

Yoğurt suyu istenmeyen tüyleri azaltmaya yardımcı olur. Düzenli kullanımda azaltıcı etkisi vardır. Alerjik bünyesi olanlar doktora danışarak kullanmalıdır.

YOĞURT SUYU TİROİD SORUNLARINA DA İYİ GELİR

gelir Tiroid bezinden kaynaklanan sağlık sorunlarını hafifletici etkisi vardır. Yoğurt suyunun bu problemlerde iyileştirici etkisi vardır.

YOĞURT SUYU KAN ŞEKERİNİ DENGELER

Yoğurt suyu, insülin direncinden muzdarip olanlar üzerinde mucizevi etkilere sahiptir. Yoğurt suyu insülin direncini dengeler. Kan şekeri üzerinde iyi bir etkisi vardır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN