Yüksek sesle kitap okumanın faydalarına inanamayacaksınız! Asırlar önce İbn-i Sina açıklamış... Organları güçlendiriyor

Yüksek sesle kitap okumanın faydalarına inanamayacaksınız! Asırlar önce İbn-i Sina açıklamış... Organları güçlendiriyor

Kitap okumak insanların kendilerine geliştirmeleri açısından oldukça önemli bir aktivitedir. Lakin kitap okumak sadece kültürel anlamda değil sağlığa da yararlı olmasıyla biliniyor. Öyle ki tıbbın babası İbn-i Sina, asırlar önce sesli kitap okumanın faydalarını açıklamış.

ZEYNEP ORHAN

Tüketilen yiyecek ve içecekler insan sağlığını doğrudan etkileyen faktörlerdir. Peki size yüksek sesle kitap okumanın da insan sağlığına etkileri vardır desek ne dersiniz? İlk duyduğunuzda biraz garip gelse de aslında yüksek sesle kitap okumak vücuda inanılmaz etkiler sağlıyor. Tıbbın babası olarak bilinen İbn-i Sina, yüksek sesle kitap okumanın insan sağlığına faydalarını asırlar önce açıklamış.

yeni-proje-47-002.jpg

ORGANLARI HEM TEMİZLİYOR HEM GÜÇLENDİRİYOR

İbn-i Sina, asırlar önce yüksek sesle kitap okumanın insan sağlığına faydalarından söz etmiş. Öyle ki kişi yüksek sesle kitap okuduğu takdirde göz, beyin, diş ve burun gibi organlar hareketlenerek kendilerini temizlemeye başlıyor. Yalnızca temizlemekle kalmayıp aynı zamanda bir yandan da güçlendiriliyor.

yeni-proje-48-001.jpg

Tüm bunların yanı sıra özellikle de son yılların en sık rastlanılan problemlerinden biri olan hafıza ve unutkanlık için şov uzman tarafından yüksek sesle kitap okumak öneriliyor. Sesli okumalar beyin kaslarını geliştirdiği için zihnin daha kuvvetli olmasına fayda sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN