Zaman kaybetmeden kahvaltıda 2 yumurta yemeye başlayın! Vücudunuzda bunlar olacak...

Zaman kaybetmeden kahvaltıda 2 yumurta yemeye başlayın! Vücudunuzda bunlar olacak...

Kahvaltıda 2 yumurta yemeye başlarsanız, vücudunuzda bunlar olacak. Harika bir alışkanlık. Yumurta yemenin sağlığa zararlı olduğu konusunda yanlış bir kanı var. Ancak bu böyle değildir: Aksine, yumurtalar uygun şekilde işlendiğinde çok sağlıklı ve güvenlidir.

YUMURTA İYİ BİR PROTEİN KAYNAĞIDIR

Yumurta da A, D ve E vitaminleri, B12, riboflavin ve folat ile iyot, demir, kalsiyum, çinko ve selenyum gibi mineralleri içerir. Ayrıca kan kolesterolü düşük olan kişiler günde birkaç yumurta tüketebilir.

1. YUMURTA HAFIZANIZI GÜÇLENDİRECEKTİR

Yumurta sarısı, ayrıntıları hatırlamamıza yardımcı olan küçük sinir uyarılarını iletmek için önemli bir amino asit olan kolin içerir.

Örneğin, araba anahtarlarınızı nereye koyduğunuzu veya cep telefonunuzu nereye koyduğunuzu daha iyi hatırlarsınız. Araştırmalar, diyette yeterli miktarda kolinin hafızayı ve hızlı tepki verme yeteneğini geliştirdiğini gösteriyor.

yumurta-yemenin-faydasi.jpg

2. YUMURTA KATARAKT RİSKİNİ AZALTIR

Araştırmalar, yumurtaların gözlerinizi keskin ve net tutmaya yardımcı olan bir vitamin olan lutein açısından zengin olduğunu gösteriyor. Lutein doğal olarak göz küresinde bulunur. Retinayı güneşin zararlı etkilerinden korur ve katarakt riskini azaltır.

3. KEMİKLERİ VE DİŞLERİ GÜÇLENDİRİR

Yumurta, kandaki kalsiyum ve fosfor seviyelerini düzenleyen D vitamini açısından zengindir. Yumurta yemek ayrıca vücudun kemiklere daha fazla güç veren ve osteoporozu önleyen kalsiyumu emmesine yardımcı olur.

yumurta-yemenin-faydasi-001.jpg

4. YUMURTA CİLT SAÇ VE KARACİĞER SAĞLIŞINA DA İYİ GELİR

Gerekli miktarda B vitamini tüketmeyen kadınlarda folat eksikliği yaygındır. Neyse ki yumurtalar bu vitamin için iyi bir kaynaktır. Folat, hücre bölünmesi ve kırmızı kan hücresi oluşumu için gereken amino asitlerin geri dönüştürülmesine yardımcı olur.

5. KALP HASTALIKLARI RİSKİNİ AZALTIR

Bir grup Kanadalı araştırmacı, yumurta açısından zengin bir diyet ile kalp hastalığı ve kanser riskinin azalması arasında bir bağlantı olduğunu buldu.

Benzer bir çalışma Science Daily'de yayınlandı . İşin sırrı, yumurta sarısının iki önemli antioksidan içermesidir: triptofan ve tirozin.

yumurta-yemek.jpg

6. KİLO VERMENİZİ KOLAYLAŞTIRIR

Amerikalı araştırmacılar, düşük kalorili bir diyetle kahvaltıda yumurta yemenin kilo verme oranını ikiye katladığını buldu.
Ve bir harika haber daha! Yumurtalar uzun süren tokluk hissi verir. Kilo vermede kesinlikle çok yardımcı oluyor.

7. YAŞLANMAYI YAVAŞLATIR

Yumurta, hücreleri sürekli yenileyen amino asitler içerir. Yaşlandıkça D vitamini ihtiyacımız artar. 60 yaşın üzerindeki kişiler için önerilen miktar 10 mikrogramdır. Bir yumurta yaklaşık 0.7 mikrogram D vitamini içerir.

yumurta-yeme.jpg

8. BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

Mümkün olduğunca uzun süre sağlıklı kalmak ister misiniz? Yumurta ye! Araştırmalar, günde sadece iki yumurtanın sizi enfeksiyonlardan, hastalıklardan ve çeşitli virüslerden korumak için yeterli olduğunu göstermiştir.

Bir yumurta, bağışıklık sistemini güçlendiren önerilen selenyum dozunun yüzde 22'sini içerir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN