Büyükannelerin yüzlerce yıldır kullandığı büyük sır: Bunu haftada bir yapın ve yüzünüz çok daha gençleşsin!

Büyükannelerin yüzlerce yıldır kullandığı büyük sır: Bunu haftada bir yapın ve yüzünüz çok daha gençleşsin!

Bunu haftada bir yapın ve yüzünüz yıllar sonra gençleşsin Anneannelerimizin bu küçük sırrı ne yazık ki pek çok kişi tarafından bilinmiyor! Zamanla hepimiz yüz, boyun ve ellerde kırışıklıklar oluşur. Cilt parlaklığını, elastikiyetini kaybeder, matlaşır ve hoşumuza gitmeyen lekeler oluşur.

YAŞLANMAK DOĞAL BİR SÜREÇTİR AMA...

Yaşlanma doğal bir süreçtir ve kimse bundan kaçınamaz. Ancak sağlığımıza ve cildimize gereken özeni göstererek bu süreci yavaşlatabiliriz.

Besinler açısından zengin doğru, dengeli beslenme ve fiziksel aktivite vücut, saç ve cilt sağlığının korunmasına önemli katkı sağlar.

Bugün çok basit ama çok etkili bir tarif öğreneceksiniz ve düzenli olarak kullanarak cildinizin nasıl daha elastik hale geleceğini ve kırışıklıkların önemli ölçüde azaldığını göreceksiniz.

maske1.jpg

PİRİNÇ CİLT İÇİN BULUNMAZ BİR VİTAMİN KAYNAĞIDIR

Ayrıca cilt tonu çok daha eşit olacak ve yaşlılık lekeleri yavaş yavaş kaybolacaktır. Bu tarifin ana malzemesi pirinç.

Cilt için harika olan B vitaminleri açısından zengindir. Ciltte kolajen üretimini uyarma yeteneğine sahip güçlü bir antioksidan olan linoleik asit ve skualen bakımından yüksektir.

Kolajen, cildi erken yaşlanmaya karşı koruyan ve kırışıklıkları önleyen doğal bir maddedir. Ayrıca cildi güneşe maruz kalmanın neden olduğu hasarlardan korur. Pirinç ayrıca doğal derinin harika bir koruyucusu olan E vitamini içerir. Anneannelerimizin bu küçük sırrı maalesef pek çok kişi tarafından bilinmiyor.

maske-2.jpg

BÜYÜKANNELERİN SIRRININ HANGİ MALZEMELERDEN YAPILDIĞINI ÖĞRENMEK İSTER MİSİNİZ?

İçindekiler:

1 su bardağı (200 ml) saf su

3 yemek kaşığı pirinç

1 yemek kaşığı doğal bal

1 yemek kaşığı süt

5 damla adaçayı esansiyel yağı

Hazırlanışı:

Kirleri ve kimyasalları temizlemek için pirinci durulayın. Suya dökün ve orta ateşte üç dakika kaynatın.

Kaynattıktan sonra, ısıyı kapatın. Pirincin kaynatıldığı suyu temiz bir cam kaba boşaltın. Haşlanmış pirincin üzerine bir yemek kaşığı ılık süt ekleyin ve iyice karıştırın. Pirinç oda sıcaklığına soğuyunca bal ve adaçayı yağı ekleyin.

maske-3.jpg

HOMOJEN KARIŞIM ELDE ETMEK İÇİN İYİCE KARIŞTIRIN

Öncelikle yüzünüzü, boynunuzu iyice temizlemeniz ve karışımı kuru cilde uygulamanız gerekir. Maskeyi tamamen kuruyana kadar açık tutun. Maskeyi ellerinizle cildine uygulayabilirsiniz.

Dikkat! Maske yüzünüzde olduğu sürece, uzanmalı ve konuşmamalısınız. Güzel bir müzik açın ve rahatlayın.

Daha sonra pirincin pişirildiği su ile maskeyi çıkarın. Sonucun tadını çıkarın maske ve pirinç suyu ciltteki kan dolaşımını iyileştirir, yaşlılık lekelerini önler ve iltihabı azaltır.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN