Zencefille bu bitkiyi karıştırın mucize tanık olun! O hastalığın tek çaresi bu karışımmış... Aktarların gizli sırrı ifşa oldu

Zencefille bu bitkiyi karıştırın mucize tanık olun! O hastalığın tek çaresi bu karışımmış... Aktarların gizli sırrı ifşa oldu

Havaların soğumasıyla birlikte grip ve nezle gibi salgın hastalıklar hızla arttı. Hem kendinizi hem de çocuğunuzu bu hastalıklardan korumak istiyorsanız mutlaka bu karışımı tüketmelisiniz. Uzmanlar tarafından önerilen bu karışım ile bağışıklık sisteminiz tavan yapacak. Zencefille bu bitkiyi karıştırın içecek halinde için. Bir daha ne hasta olacaksınız ne de burnunuz akacak. İşte bağışıklık sistemini tavan yaptıran zencefilli özel karışım...

Son dönemde hızla yayılan grip vakaları herkesi korkutmakta. Özellikle çocuklarda görülen bu gripten kurtulmanın yolu ise sağlıklı beslenmeden geçiyor. Bunun için doğru beslenip bağışıklık sisteminizi güçlendirmeniz gerekiyor. Bizde sizler için uzmanların önerdiği özel bir karışım ile karşınıza geldik. Zencefili bu bitki ile karıştırın bir daha hasta olmayacaksınız. Aktarların gizli sırrı ifşa oldu. İşte zencefille gelen mucizevi koruma...

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZ TAVAN YAPACAK

Bağışıklık sistemini bu aylarda güçlü tutmak çok önemlidir. Soğuk hava dalgasıyla salgın hastalıklar kendini göstermeye başladı. Bu tarz havalarda birçok insan hemen hasta olur, bunun için iyi korunmaya özen göstermeliyiz. Bu koruma ise bağışıklık sisteminden geçer. Evde kolayca yapabileceğiniz bu karışım ile bağışıklık sisteminiz tavan yapacak.

AKTARLARIN GİZLİ SIRRI İFŞA OLDU

Aktarlar tarafından sıklıkla önerilen bu karışım sizi tüm virüslere karşı koruyacak. Evde kolayca yapabileceğiniz bu karışımla vücudunuz baştan aşağı yenilecek. Hazırsanız zencefil shotun tarifini sizler için açıklıyoruz!

ZENCEFİL SHOT TARİFİ

GEREKLİ OLAN MALZEMELER

  • Bir büyük parça zencefil
  • Bir su bardağı su
  • 2 limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI

  1. Öncelikle zencefilin kabuklarını soyun. Ardından bir rondoya 2 limonun suyunu sıkın.
  2. Üzerine su ve tüm malzemeleri ekleyin.
  3. Hepsini karıştırın.
  4. Afiyet olsun.

gfhhfg.jpg

Bu karışımdan küçük bir bardak tüketebilirsiniz. Dolaba koyup kalanını da ertesi gün ya da 2 gün içinde tüketebilirsiniz. Haftada 1 bu tariften içerek bağışıklığınızı güçlendirebilirsiniz. Aynı zamanda sebze ve meyve tüketmek, alkol ve sigaradan uzak durmak da bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİREN BESİNLER

1- YABAN MERSİNİ

Yaban mersini, bir kişinin bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilecek antioksidan özelliklere sahip olan antosiyanin adı verilen bir flavonoid türü içerir. 2016 yılında yapılan bir çalışmada, flavonoidlerin solunum yolunun bağışıklık savunma sisteminde önemli bir rol oynadığı belirlenmiştir. Araştırmacılar, flavonoidler açısından zengin yiyecekler yiyenlerin, üst solunum yolu enfeksiyonu veya soğuk algınlığı alma olasılığının sahip olmayanlardan daha az olduğunu bulmuşlardır.

2- BİTTER ÇİKOLATA

Bitter çikolata, lezzetinin yanı sıra vücuda yararı olan teobromin isimli maddeleri içerir. Teobrominler, antioksidandır ve antioksidanlar vücudu serbest radikal denen zararlı atıklardan korur. Serbest radikaller vücudun hücrelerine zarar verebilir ve çeşitli hastalıkların oluşmasına katkıda bulunabilir. Potansiyel faydalarına rağmen, bitter çikolata kalori ve doymuş yağ bakımından yüksektir, bu nedenle şekersiz bitter çikolata tercih edip az miktarda tüketilmelidir.

3- ZERDEÇAL

Zerdeçal, birçok insanın yemek pişirmede kullandığı, sarı rengiyle bilinen bir baharattır. 2017 yapılan bir incelemeye gör; zerdeçal, içerdiği kurkumin ile antioksidan ve antienflamatuar etkilere sahiptir. Bu nedenle, zerdeçal tüketmek bir kişinin bağışıklık cevabını artırabilir. Zerdeçal tüketirken kurkumin etkinliğini artırmak için karabiber ve zeytinyağı da kullanmak gerekir. Zerdeçalın içeriğindeki kurkumin, bazı bitkisel destek ürünlerinde de kullanılır.

fggfgf-10.jpg

4- ISPANAK

Ispanak, flavonoidler, karotenoidler, C vitamini, E vitamini dahil olmak üzere birçok temel besin ve antioksidan içerdiğinden bağışıklık sistemi güçlendirme için tercih edilebilir. Bunun haricinde ıspanak içerdiği besinlerle hücre bölünmesine ve DNA onarımına yardımcı olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN