Şahap Kavcıoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu? İşte biyografisi

Şahap Kavcıoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu? İşte biyografisi

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nde İşletme bölümü okuyan Şahap Kavcıoğlu, yüksek lisans ve doktora eğitimini Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü'nde tamamladı. 2015 genel seçimlerinde AK Parti'nden Bayburt milletvekili seçildi. İşte, Şahap Kavcıoğlu'nun hayatı...

TBMM'de 26. dönem milletvekilleri arasında yer alan Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, bu görevi süresince TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve Parlamentolar Arası Birlik (PAB) Türk Grubu Üyesi olarak çalışmalarını sürdürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 Mart 2021 tarihinde imzaladığı 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 35. maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2'inci maddesi kapsamında 4,5 ay önce göreve getirilen Naci Ağbal'ın yerine Merkez Bankası başkanlığına Şahap Kavcıoğlu getirildi.

ŞAHAP KAVCIOĞLU'NUN HAYAT HİKAYESİ

23 Mayıs 1967 tarihinde Bayburt'ta dünyaya geldi. 2021 yılı itibarıyla

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun oldu.

İstanbul Üniversitesi Muhasebe Enstitüsünü denetim uzmanı olarak bitiren Şahap Kavcıoğlu, İngiltere Hastings College'ta işletmecilik üzerine eğitim gördü.

Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsünde yüksek lisansını ve doktorasını tamamlayan Kavcıoğlu, Esbank TAŞ ve Türkiye Halk Bankası AŞ'de çeşitli görevlerde yer aldı.

thumbs-b-c-08899a220ebb2051e625d644213ffd4b.jpg
Şahap Kavcıoğlu

ŞAHAP KAVCIOĞLU'NUN KARİYERİ

Şahap Kavcıoğlu'nun LinkedIn sayfasına göre, 1991 yılında Esbank'ta müfettiş yardımcısı olarak göreve başladı ve burada 9 yıl boyunca çeşitli görevlerde bulundu.

Daha sonra bölge koordinatörlüğü yaptığı Halkbank'ta 10 yıl boyunca Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlendi.

14 Ağustos 2018 tarihinden itibaren VakıfBank Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevinin yanı sıra Kredi Komitesi, Denetim Komitesi Üyesi ve Kurumsal Yönetim Komitesi'nde üyelik görevlerini yürüten Şahap Kavcıoğlu, Vakıfbank iştiraklerinden Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nda Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı.

Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfı'nda Başkanlık görevinde bulundu. Aynı zamanda Bayburt Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi, Galatasaray Spor Kulübü Kongre Üyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Mezunlar Derneği Kurucu Üyesi ve Bankacılık ve Sigortacılık Mezunları Derneği üyesidir.

1 Kasım 2015 genel seçimlerinde AK Parti'den Bayburt milletvekili oldu.

78165.jpg
Şahap Kavcıoğlu ve Recep Tayyip Erdoğan

ÖZEL YAŞAMI

1967 doğumlu olan Şahap Kavcıoğlu, 2021 yılı itibarıyla 54 yaşındadır.

Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @sahapkavcioglu, Twitter'da @sahapkavcioglu, Facebook'ta @sahapkavcioglu kullanıcı adıyla yer almaktadır.

ŞAHAP KAVCIOĞLU KİTAPLARI

* Ticari Bankalarda Sorunlu Kredilerin Yönetimi Çözüm Yolları ve Takibi
* Sektörlere Göre Finansal Tabloların Karşılaştırmalı Analizi
* Enerji Sektöründe Yatırım Projelerinin Değerlendirilmesi'

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN