1500 kişi karantinada! Cenaze namazı mahalleyi yaktı

1500 kişi karantinada! Cenaze namazı mahalleyi yaktı

Trabzon'un Araklı ilçesindeki mahalleyi toplu kılınan cenaze namazı yaktı. Namaz ve taziye ziyaretlerinin ardından yüksek ateş şikayetiyle hastaneye gidenlerin koronavirüs testi pozitif çıktı. Bin 500 nüfuslu mahalle karantinaya alındı.

Araklı’da bin 500 nüfuslu Taştepe Mahallesi’nde geçen hafta vefat eden ve cenazesi kent dışından getirilen kişi, düzenlenen törenle toprağa verildi. Toplu cenaze namazı ve taziye ziyareti sonrası mahallede çok sayıda kişi, yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle çeşitli hastanelere başvurdu.

ÇOK SAYIDA KİŞİNİN TESTİ POZİTİF ÇIKTI

Mahallede çok sayıda kişinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıktı. Vaka ve temaslıların sayısı açıklanmazken, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararınca mahalle, ikinci bir karara kadar karantina altına alındı. Jandarma, mahalle girişinde güvenlik önlemi alarak giriş ve çıkışlara izin vermedi.

İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı filyasyon ekipleri mahallede çalışma başlatırken, mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarının Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından karşılanacağı öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN