Ankara'daki patlamaya ilişkin siyasilerden mesajlar: Terörü lanetliyoruz

Ankara'daki patlamaya ilişkin siyasilerden mesajlar: Terörü lanetliyoruz

Başkentte iki terörist İçişleri Bakanlığı önünde saldırı girişiminde bulundu. Saldırıya ilişkin yetkililerden art arda açıklamalar gelirken siyasilerden de 'terörü lanetliyoruz' açıklamaları geldi.

Ankara'daki emniyet güçleri bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, patlamaya ilişkin, "Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur. Teröristlerden biri kendini patlattır. 2 Emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır'' açıklamasında yapmıştı. Ekipler konuya ilişkin çalışmalarını sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan, Parti liderlerine, Belediye Başkanlarına kadar siyasilerden de mesajlar geldi. İşte yapılan açıklamalar...

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ: Ankara Kızılay’da İçişleri Bakanlığı’mız önünde gerçekleştirilen hain terör saldırısını şiddetle lanetliyorum. Açılan ateş sonucunda yaralanan kahraman polislerimize acil şifalar diliyor, Emniyet teşkilatımıza, Ankara halkına ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Uzun yıllardır verdiğimiz mücadeleler neticesinde tesis ettiğimiz huzur ve güven ortamının bozulmasına yönelik hiçbir girişim başarılı olamayacaktır. Terör ve teröristle, huzurumuzu bozmaya çalışan tüm odaklarla amansız mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz!

yeni-proje-4.jpg
CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ: Bu sabah İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde düzenlenen saldırıda yaralanan polislerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Teröristleri ve arkalarındaki güçleri bertaraf etmek için kararlı bir şekilde mücadele eden kahraman güvenlik güçlerimizin ve kurumlarımızın daima yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz.

Milletimiz ve devletimiz, hain güçlere fırsat vermeyecek, birlik ve beraberlik içinde mücadelesini sürdürecektir. Milletimize ve memleketimize geçmiş olsun.

yeni-proje-5.jpg
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ

İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA: Saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur. Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Açılan ateş sırasında 2 Emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum. Son Terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz amansızca devam edecektir.

yeni-proje-7-002.jpg
İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ: İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen terör saldırısını lanetliyorum. Yaralı polislerimize acil şifalar diliyorum. Hain saldırı ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal adli soruşturma başlatılmıştır. Olayla ilgili görevlendirilen Başsavcıvekili koordinasyonunda soruşturma tüm yönleriyle geniş çaplı şekilde sürdürülecektir. Bu saldırılar Türkiye'nin terörle mücadelesine hiçbir şekilde engel olamayacaktır. Terörle mücadelemiz daha da kararlı bir şekilde devam edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

yeni-proje-12.jpg
ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ

TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT: İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğüne yönelik gerçekleştirilen hain terör saldırısını lanetliyorum. Saldırının savuşturulmasında yer alan kahraman Polis Memurlarımızı kutluyor, yaralanan arkadaşlarımıza acil şifalar diliyorum ve başta İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya olmak üzere Bakanlığımızın tüm personellerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Devletimiz terörün her türlüsünün kökünü kurutmaya kararlıdır.

yeni-proje-13.jpg
TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI ALPARSLAN BAYRAKTAR: Ankara'da İçişleri Bakanlığı önünde gerçekleştirilen hain terör saldırısında yaralanan kahraman polislerimize acil şifalar diliyor, birliğimize ve kardeşliğimize kast eden bu alçak saldırıyı lanetliyorum.

yeni-proje-16.jpg
ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI ALPARSLAN BAYRAKTAR

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MEHMET FATİH KACIR: İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde meydana gelen hain terör saldırısında yaralanan kahraman emniyet mensuplarımıza Rabbimden acil şifalar diliyorum. En kısa sürede sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyorum.

Ülkemizin birlik ve beraberliğine kasteden, huzurumuzu bozmaya çalışan teröristlere asla fırsat vermeyeceğiz. Allah milletimizi, devletimizi korusun.

yeni-proje-15.jpg
SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MEHMET FATİH KACIR

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ: Ankara'da İçişleri Bakanlığı önünde gerçekleşen hain terör saldırısında yaralanan kahraman emniyet mensuplarımıza acil şifalar diliyorum. Terörle mücadelemize kararlılıkla devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

yeni-proje-14.jpg
AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU: Ankara Kızılay’da İçişleri Bakanlığımız önünde gerçekleştirilen alçak saldırıyı lanetliyorum.

Yaşanan çatışmada yaralanan iki kahraman polis memurumuza acil şifalar diliyorum. Ülkemizin huzur ve güvenliği için hainlerle mücadele etmeye devam edecek; her türlü terör girişiminin karşısında kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz

yeni-proje-11.jpg
ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU

İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI BÜLENT TURAN: Bakanlığımıza yapılan bu aciz saldırı neyin mesajı olursa olsun, kim neyi hedefliyorsa hedeflesin, Türkiye Yüzyılı'na ilerleyişimiz devam edecek. Hiç kimsenin Türkiye'de huzursuzluğu, korkuyu, terörü hortlatmasına izin vermeyiz!

yeni-proje-10.jpg
İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI BÜLENT TURAN

İLETİŞİM BAŞKANI FAHRETTİN ALTUN: İçişleri Bakanlığımızın önündeki terör saldırısı girişiminde hafif yaralanan emniyet mensuplarımıza, Bakanlığımıza ve Ankara’mıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

İki teröristin etkisiz hale getirildiği saldırı girişimi sonrası gerekli tahkikat ve çalışmalar ilgili kurumlarımızca titizlikle yürütülmektedir.

Tüm benzeri süreçlerde olduğu gibi bu süreçte de vatandaşlarımızın dezenformasyon faaliyetlerine karşı duyarlı olmalarını, resmî kaynaklardan yapılan bilgilendirmelere itibar etmelerini önemle rica ediyoruz.

Medyamızın da konuya ilişkin Haber faaliyetlerine sorumluluk bilinci içerisinde devam etmelerinin önemini bir kez daha vurgulamak isteriz.

Terörün Türkiye siyasetini dizayn etmesine asla müsaade etmeyecek, terörle mücadelemizi her alanda sürdüreceğiz.

yeni-proje-9-001.jpg
İLETİŞİM BAŞKANI FAHRETTİN ALTUN

DIŞİŞLERİ BAKANI HAKAN FİDAN: Ankara’da Emniyet Genel Müdürlüğümüze yönelik hain terör saldırısını lanetliyorum.

Bu alçak saldırıda yaralanan kahraman polislerimize acil şifalar diliyor, İçişleri Bakanlığımız personeline ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Terörle mücadelemizi yurt içi ve yurt dışında kararlılıkla sürdüreceğiz.

yeni-proje-8-002.jpg
DIŞİŞLERİ BAKANI HAKAN FİDAN

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK: Terörü lanetliyoruz. Terörle mücadelemiz kararlılıkla sürecek.

Ankara’da bombalı saldırı girişiminde bulunan teröristler güvenlik güçlerimiz tarafından etkisiz hale getirildi.

Bu alçak terör saldırısını engellerken yaralanan kahramanlarımıza şifa diliyoruz.

yeni-proje-6-001.jpg
AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK

'KIZILAY'DA HAİN TERÖRİSTLERİN...'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın patlamaya ilişkin mesajı:

"Kızılay'da hain teröristlerin düzenlediği patlamada yaralanan emniyet memurlarımıza acil şifalar diliyorum. İçişleri Bakanlığımız ve Sn. Ali Yerlikaya başta olmak üzere hepimize geçmiş olsun"

yeni-proje-8-001.jpg
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ

'TERÖR BİR İNSANLIK SUÇUDUR'

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da gerçekleştirilen terör saldırısı nedeniyle, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı telefonla aradı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'daki patlamaya ilişkin mesaj paylaştı:

Terör bir insanlık suçudur. Kimden ve nereden gelirse gelsin ülke olarak hep beraber mücadele edeceğiz, hain emellere asla fırsat vermeyeceğiz.

yeni-proje-17.jpg
CHP LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU

'TERÖRE LANET OLSUN'

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Ankara'daki patlamaya ilişkin açıklaması:

"Teröre lanet olsun. Ankara'da İçişleri Bakanlığımıza yönelik terör saldırısını lanetliyorum. Saldırıda yaralanan kahraman güvenlik güçlerimize acil şifalar diliyorum. Rabbim ülkemizi, milletimizi her türlü beladan muhafaza eylesin."

yeni-proje-18.jpg
GELECEK PARTİSİ LİDERİ AHMET DAVUTOĞLU

'TERÖR SALDIRISININ FAİLLERİNİ KINIYORUM'

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'ndan yapılan açıklamada

İçişleri Bakanlığı'na yönelik gerçekleştirilen terör saldırısının faillerini kınıyorum. Gazı Meclisimizin açılacağı günde gerçekleştirilen bu saldırının tüm yönleriyle aydınlatılmasını diliyor, yaralanan emniyet mensuplarımıza ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum

yeni-proje-23.jpg
SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI KARAMOLLAOĞLU

'YARALANAN EMNİYET MENSUPLARIMIZA ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan yapılan açıklamada ise, "Emniyet Genel Müdürlüğü önünde gerçekleşen terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Yaralanan emniyet mensuplarımıza acil şifalar diliyorum. Teröre ve şiddete karşı milletçe yan yana duracağız ve her zaman mücadele edeceğiz"

yeni-proje-22.jpg
DEVA PARTİSİ LİDERİ ALİ BABACAN

İYİ Parti Lideri Meral Akşener saldırıya ilişkin şöyle konuştu:

Ankara Kızılay'da meydana gelen terör saldırısını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Saldırıyı etkisiz hâle getiren kahraman polislerimize yürekten teşekkür ediyor, yaralı polislerimize acil şifalar diliyorum. Rabbim milletimize tekrarını yaşatmasın...

yeni-proje-21.jpg
İYİ PARTİ LİDERİ MERAL AKŞENER

Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli, saldırıya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

Türkiye Cumhuriyeti devleti toplumsal huzur ve güvenliği sağlama hususunda tavizsizdir. Terör örgütleri ve arkasındaki destekçileri ne yaparlarsa yapsınlar asla emellerine muvaffak olamayacaklardır. Bilinsin ki terörün kökü milli birlik ve dayanışma ruhuyla kazınacaktır. Emniyet Genel Müdürlüğü önünde yaralanan kahraman polislerimize acil şifa temennilerimle birlikte, Türk polis teşkilatına, aziz milletimize ve ülkemize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Bugün sabah Emniyet Genel Müdürlüğümüzü doğrudan hedef alan bombalı terör saldırısını lanetliyorum. Bu hain eylemin failleri olan iki teröristten birisinin kendisini patlattığı, diğerinin de etkisiz hale getirildiği anlaşılmıştır. TBMM’nin yeni yasama yılının açılış gününde teröristlerin alçak ve kanlı teşebbüsleri çok şükür berhava edilmiştir.

yeni-proje-20.jpg
MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ

'TERÖRE HİÇBİR ZAMAN BOYUN EĞMEYECEĞİZ'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun patlamaya ilişkin açıklaması:

"Emniyet Teşkilatımıza geçmiş olsun. Teröre hiçbir zaman boyun eğmeyeceğiz."

yeni-proje-19.jpg
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN