İBB Meclisi'nde dengeler değişti: Erdoğan 'Topal ördek' demişti

İBB Meclisi'nde dengeler değişti: Erdoğan 'Topal ördek' demişti

İmamoğlu, sadece İstanbul'un merkezi yönetiminde değil, İBB Meclisi'nde de çoğunluğu kazanarak siyasi etkisini artırıyor. Son verilere göre, CHP'nin İBB Meclisi'ne 200'den fazla meclis üyesi sokabileceği garanti hale geldi. İBB Meclisi'nde toplam 313 meclis üyesi bulunuyor ve CHP'nin bu sonuçlarla birlikte meclis çoğunluğunu elde etmesi bekleniyor.

Türkiye'de 31 Mart'ta gerçekleştirilen yerel seçimlerin sonuçları, büyük oranda netleşirken, İstanbul'da yaşanan gelişmeler dikkat çekiyor. 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın belirlendiği seçimlerde, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde CHP'nin büyük bir başarı elde ettiği görülüyor.

SEÇİM SONUÇLARINI AA'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

200'DEN FAZLA MECLİS ÜYESİ SOKMAYA HAK KAZANDI

Son verilere göre, CHP'nin İBB Meclisi'ne 200'den fazla meclis üyesi sokması bekleniyor. İBB Meclisi'nde toplam 313 meclis üyesi bulunuyor ve bu sonuçlarla birlikte CHP, meclis çoğunluğunu sağlayarak zaferini pekiştirmiş olacak.

SEÇİM SONUÇLARINI ANKA'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

ERDOĞAN 'TOPAL ÖRDEK' DEMİŞTİ

Bu durum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2019 yılında gerçekleştirilen son yerel seçimlerle ilgili olarak yaptığı "topal ördek" açıklaması gündeme yeniden geldi. Erdoğan, 2019 yılındaki İstanbul seçimleriyle ilgili, "Çoğunluğu bizde. Bunlar neye dönmüş biliyor musun, bunlar topal ördek" şeklinde konuşmuştu.

Başkanlık sistemiyle yönetilen Amerika Birleşik Devletleri’nde mevcut olan başkan ile Kongre’nin çoğunluğunun aynı partiden olmaması durumunda başkan için "topal ördek" kavramı kullanılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN