İstanbul'da fırın ekmek ve halk ekmek fiyatı ne kadar? Bir zam da ekmeğe!

İstanbul'da fırın ekmek ve halk ekmek fiyatı ne kadar? Bir zam da ekmeğe!

İstanbul ekmek fiyatları 2021 yılında ikinci kez zamlandı. Son aylarda peş peşe gelen elektrik, doğalgaz, akaryakıt, gıda ve diğer tüketim ürünleri zamlarının ardından İstanbul'da fırınlarda ve bakkallarda satılan bir ekmeğin fiyatı 2,5 TL oldu. İBB Halk Ekmek'te ise bir ekmek 1,25 TL'den satılıyor. İşte, güncel ekmek fiyatları ve İstanbul Halk Ekmek fiyat listesi...

Sofralarda tüketilen en temel gıda ürünü olan ekmeğin fiyatına zam geldi. Döviz kurunun yükselmesi ve akaryakıt zamları dolayısıyla ekmeğin üretim maliyeti de arttı. Fırıncıların bir süredir talep ettiği ekmek zammını, İstanbul Valiliği de onaylayınca 28 Ekim 2021 tarihinden itibaren fırın ekmeğine zam yapıldı.

İSTANBUL'DA EKMEK FİYATI NE KADAR?

İstanbul'da ekmeğe 50 kuruş daha zam yapıldı. Buna göre; fırınlarda, marketlerde, bakkallarda satılan 200 gram ekmek 2 lira, 220 gram ekmek 2,5 lira oldu.

Son zamla birlikte ekmek fiyatı bir yılda yaklaşık yüzde 42 zamlandı.

Beşiktaş'ta fırın işleten İbrahim Can, "Un fiyatları çok yüksek olduğu için biz mecburiyetten zam yapıyoruz. Maliyetlerimiz düşük olursa biz neden durup dururken zam yapalım. Biz, zam yapmayı istemiyoruz ama un fiyatları yüksek olduğundan biz mecbur zam yapıyoruz. Bize fırsatçı diyorlar ama fırsatçılık yaptığımız bir durum yok. Unun torbası 200 liranın üzerinde. Bu maliyetlere nasıl kurtaracağız" dedi.

İSTANBUL HALK EKMEK NE KADAR?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı Halk Ekmek'te 250 gram ekmek 1,25 liradan satılıyor.

Son olarak 17 Temmuz 2021 tarihinde ekmek fiyatına zam yapan İBB, un ve diğer girdi maliyetlerinin artması dolayısıyla ekmek fiyatında artış yapmak zorunda kaldıklarını açıklamıştı.

İSTANBUL HALK EKMEK FİYAT LİSTESİ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN