İstanbul'daki bu marketlerde kıymanın kilosu 500 TL'den 314 TL'ye düştü! Ramazan'a özel kampanya yüzleri güldürdü

İstanbul'daki bu marketlerde kıymanın kilosu 500 TL'den 314 TL'ye düştü! Ramazan'a özel kampanya yüzleri güldürdü

Hayat pahalılığı nedeniyle orta ve dar gelirli vatandaşların kırmızı ete erişim zorlaşmıştı. Ramazan ayına özel olarak İstanbul'daki bazı market zincirlerinde kırmızı et fiyatlarında indirime gidildi. İşte, indirimli kırmızı et satan marketler listesi...

Et ve Süt Kurumu (ESK) ile İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (İstanbul PERDER) arasında yapılan protokol kapsamında kırmızı et fiyatlarının sabitlenmesi uygulamasına başlandı. Fiyat sabitleme uygulaması Ramazan ayı boyunca gerçekleşecek.

Protokol kapsamında İstanbul PERDER üyesi marketlerde dana kıymanın kilogram fiyatı 314 TL'den, dana kuşbaşının fiyatı ise 344 TL'den satışa sunuluyor.

450-500 TL KIYMANIN KİLOSU 314 TL OLDU

Kampanyaya dahil olan ve Ümraniye'de bulunan bir markette açıklama yapan mağaza müdürü İbrahim Ülker, ESK'nın böyle bir işlem yapmasının ve marketlerin buna katılmasının güzel bir çalışma olduğunu söyledi.

Yapılan protokol kapsamında hanelere piyasa ortalamasının altında et girmesinin tüketiciyi sevindirdiğini anlatan İbrahim Ülker, bazı tüketicilerin de bu duruma şaşırdığını anlattı.

Kampanyaya katılan bir markette çalışan Züleyha Uzunbay da başlayan uygulama sayesinde vatandaşın daha uygun fiyata kıyma ve kuşbaşı et alabildiğini kaydederek, "Mağazamızda dünden beri yoğunluk var. Bugün de devam ediyor. Müşterilerimiz de memnun. Ramazan ayı boyunca bu fiyatlarımız devam edecek" şeklinde konuştu.

Marketin kasap reyonunda çalışan Yusuf Taş ise uygulamadan önce kilogramı 450-500 TL'ye satılan kıymanın şu an 314 TL'ye düştüğünü belirterek, uygulamanın müşterilere çok olumlu yansıdığını bildirdi.

RAMAZAN'DA HANGİ MARKETLER İNDİRİMLİ KIRMIZI ET SATACAK?

İstanbul'da kampanyaya katılan üye marketler şöyle:

Hakmar
Happy Center
Kim Market
Gökkuşağı Market
Onur Market
Biçen Market
Mopaş Market
Özkuruşlar Market
Sarıyer Market
Snowy Ulu Kardeşler
Örnek Market
Show Market
Altun Market
Anpa Gross
Birmar
Deniz Group
Ecemar
Şimşekler Market
Birlik Gross
Grup Gökkuşağı
İklim Mağazacılık
Kılıç Market
Karabağ Market
Nar Market
Onur Hipermarketleri
Irmaklar Market
Rota Market
Taş Kasap

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN