İzmir'in Seferihisar ve Çeşme ilçelerinde, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan düzensiz göçmenlere yönelik operasyonlar gerçekleştirildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın verilerine göre, farklı noktalarda toplam 82 düzensiz göçmen yakalanırken, zor durumda kalan 10 kişi de kurtarıldı.
SEFERİHİSAR VE ÇEŞME'DE PEŞ PEŞE OPERASYONLAR
Seferihisar açıklarında Sahil Güvenlik gemisi ve botu tarafından durdurulan bir lastik botta, 17'si çocuk olmak üzere toplam 41 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler işlemler için karaya çıkarıldı.
Aynı zamanda Çeşme ilçesinde de Sahil Güvenlik ekipleri harekete geçti. Sahil Güvenlik uçağının karada tespit ettiği bir grup içerisindeki 8'i çocuk 23 kişi ile Uçburun mevkisinde tespit edilen 1'i çocuk 10 kişi yakalandı.
Çeşme açıklarında bir fiber teknede daha düzensiz göçmen olduğu belirlenince, operasyon genişletildi. Tekne durdurularak 2'si çocuk 8 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığı yaptığı iddia edilen 2 şüpheli ise gözaltına alındı.
10 GÖÇMEN KURTARILDI
Öte yandan, motor arızası nedeniyle sürüklenen bir lastik botun yardım talebi üzerine Sahil Güvenlik ekipleri, 10 düzensiz göçmeni kurtararak güvenli bölgeye ulaştırdı.
Yakalanan ve kurtarılan tüm düzensiz göçmenler, gerekli işlemlerin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.
