Şimdi de 'çift mutant' kabusu: 104 kişide görüldü

Şimdi de 'çift mutant' kabusu: 104 kişide görüldü

İlk kez Hindistan'da görülen sonra da ABD'de görülmeye başlanan çift mutant şimdi de İngiltere'de görüldü. Kovid-19'un iki kere mutasyonuna uğramış hali olan çift mutantın uluslararası seyahatle ile İngiltere'ye girdiği açıklandı.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, yeni tip koronavirüsün iki kere mutasyona uğramış olan çift mutantının ülkede 104 kişide görüldüğünü açıkladı. Hancock, Başbakanlık Ofisi 10 Numara’da düzenlediği basın toplantısında, Kovid-19 salgınının ülkedeki son durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hancock, ülkede "adım adım" normal hayata dönüşün başladığını ve aşılama programıyla 10 binden fazla kişinin Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetmesinin önlendiğini kaydetti.

ngiltere-saglik-bakani-matt-hancock.jpgİngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock

'KOVİD-19 TESTİNİ ÜCRETSİZ DAĞITIYORUZ'

Salgının yayılmasını önlemek için "yaygın test kampanyası" başlattıklarını hatırlatan Hancock, ülkedeki her 10 eczaneden 9’unda ücretsiz Kovid-19 testinin dağıtıldığını aktardı.

Hancock, İngiltere’de en yüksek rakamların görüldüğü ocak ayından bu yana Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısında yüzde 98, vaka sayılarında da yüzde 96 düşüş yaşandığını bildirdi.

ÇİFT MUTANTIN AŞILARA DİRENÇ GÖSTERİP GÖSTERMEDİĞİ ARAŞTIRILIYOR

Ülkedeki bilim insanlarının "çift mutant"ın uygulanan aşılara karşı direnç geliştirip geliştirmediği üzerinde çalıştığını aktaran Hancock, Kovid-19 kısıtlamalarının tamamının kaldırılmasının planlandığı 21 Haziran’dan sonra da ülkede maske takma zorunluluğunun devam edebileceğini sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN