Sokağa çıkma yasağında fırınlar açık mı? Sokağa çıkma yasağında ekmek almak yasak mı?

Sokağa çıkma yasağında fırınlar açık mı? Sokağa çıkma yasağında ekmek almak yasak mı?

Bugün fırınlar açık mı? Sokağa çıkma yasağında ekmek almaya gidebilir miyim? sorularının yanıtları sosyal medyada araştırılıyor. Koronavirüs (corona virüs) salgın hastalığının yayılmasının önüne geçmek amacıyla, Türkiye genelinde Ramazan Bayramı'nı kapsayacak şekilde 23-24-25-26 Mayıs 2020 günlerinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Peki, sokağa çıkma yasağında fırınlar açık mı kapalı mı? İşte detaylar...

'Sokağa çıkma yasağında ekmek almaya gitmek yasak mı?', 'Fırınlar kaça kadar açık?', 'Sokağa çıkma yasağında ekmek almaya çıkabilir miyim?' sorularının yanıtlarını sayfamızda bulabilirsiniz. Ramazan Bayramı da dahil olmak üzere 81 ilde 23-24-25-26 Mayıs 2020 tarihlerinde sokağa çıkma kısıtlaması bulunuyor. Bugünlerde ekmek almak için fırınlara gidilip gidilemeyeceği ve 'fırınların çalışma saatleri' merak ediliyor. Vatandaşlar daha önce yasak günlerinde fırınların açık mı yoksa kapalı mı olduğu konusunda belirsizlik yaşamıştı. Detaylar haberimizde...

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA FIRINLAR AÇIK MI KAPALI MI?

Evet, sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde fırınlar hizmet vermeye devam ediyor. İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelgeye göre, ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı işyerleri (Bu işyerlerinde sadece ekmek ve unlu mamul satışı yapılabilir) ile bu işyerlerinin sadece ekmek satan bayileri sokağa çıkma yasağında istisna tutularak faaliyetlerini sürdürecek.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA EKMEK ALMAYA GİDEBİLİR MİYİM?

Evet, sokağa çıkma yasağının devam ettiği süre içerisinde, ekmek almaya gidebilirsiniz. Ekmek, temel ihtiyaç gıdası olduğu için vatandaşların ekmek almaya gitmek kaydıyla sokağa çıkmalarına izin veriliyor. Ekmek almaya giderken polis veya bekçi tarafından çevirilmeniz durumunda, fırından ekmek alıp döneceğinizi belirtmeniz gerekmektedir.

FIRINLAR KAÇA KADAR AÇIK? FIRIN ÇALIŞMA SAATLERİ NEDİR?

Normal zamanda bölgenizdeki fırınların çalışma saatleri ne ise, sokağa çıkma yasağının uygulandığı hafta sonları da aynı olacaktır. Bölgenizdeki fırınlar, sokağa çıkma yasağına özel olarak mesai saatlerini uzatabilir. Ayrıca geçtiğimiz sokağa çıkma yasağı günlerde birçok fırın çalışanı, sokak sokak gezerek seyyar olarak ekmek satışı gerçekleştirdi. Bundan sonraki sokağa çıkma yasağında da bunun örneklerini görmek mümkün. Öte yandan valilikler bünyesinde hizmet veren Vefa Sosyal Destek Grubu, 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlara evlerine kadar ekmeklerini ve diğer temel ihtiyaç ürünlerini getirmektedir.

VEFA SOSYAL DESTEK GRUBU İLETİŞİM BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYIN

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

81 şehirde 23 Mayıs 2020 Cumartesi günü saat 00.00 ile 26 Mayıs 2020 Salı günü saat 23.59 tarihleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

TÜRKİYE'NİN GÜN GÜN NORMALLEŞME TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

HANGİ İLLERDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR?

23-24-25-26 Mayıs 2020 (cumartesi, pazar, pazartesi, salı) günlerinde Türkiye'nin tamamında, yani 81 şehirde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA NERELERİN AÇIK OLDUĞUNU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

ŞEHİRLER ARASI SEYAHATLERDE 'HES KODU' DÖNEMİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şehirler arasında yolculuk yapmak isteyen vatandaşların bundan böyle Hayat Eve Sığar mobil uygulamasından veya SMS ile 'HES kodu' almaları gerektiğini açıkladı. Peki şehirler arası seyahatlerde zorunlu hale gelen HES kodu nasıl alınır?

HES KODU ALMAK İÇİN TIKLAYIN

81 İLDE GEÇERLİ SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

Covid-19 salgın hastalığına karşı alınan tedbirler kapsamında birçok şehre giriş-çıkışlar kısıtlaması devam ediyor. Bu şehirlere karayoluyla gitmek veya bu şehirlerden çıkmak isteyen vatandaşların e-Devlet'ten başvuru yaparak 'seyahat izin belgesi' almaları gerekiyor.

SEYAHAT İZİN BELGESİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN