Son dakika! Aylin Hoca'nın katili tutuklandı

Son dakika! Aylin Hoca'nın katili tutuklandı

Son dakika haberi... İstanbul Aydın Üniversitesi'nde Öğretim Üyesi olarak görev yapan Aylin Sözer'i, Maltepe'deki evinde öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan katil zanlısı Kemal Ayyıldız tutuklandı.

Maltepe Bağlarbaşı Mahallesi Karanfil Sokağı Barış Apartmanı'nda boğazı kesilerek öldürülen ve cesedi yakılmaya çalışılan İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Eğitim Fakültesinde Okul Öncesi Öğretmenliği Bölüm Başkanı olarak görev yapan Dr. Öğretim Üyesi Aylin Sözer'in, (48) cinayet zanlısı Kemal Ayyıldız'ın (32), emniyetteki işlemleri tamamlandı.

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Gayrettepe'deki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünden çıkarılan zanlı, güvenlik önlemleri altında Anadolu Adliyesine sevk edildi. Zanlı buradaki ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

773x435-cmsv2-def5d24e-0fff-5081-9e9a-35504dc534d6-5239534.jpg

YÖK'TEN TAZİYE

Öte yandan Yükseköğretim Kurulu (YÖK), akademisyen Aylin Sözer için taziye mesajı yayımladı.

YÖK'ün sosyal medya hesabından yayımlanan mesajda, "Hunharca işlenen bir cinayet sonucu öldürülen öğretim üyesi Aylin Sözer'in vefatı herkes gibi bizleri de derinden üzdü. Merhumeye Allah'tan rahmet, kederli ailesine, üniversite yönetimi ve öğrencilerine başsağlığı diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Aydın Üniversitesi, Aylin Sözer'e ait ders sırasında çekilmiş görüntülerini paylaştı.

NE OLMUŞTU?

Dün, Bağlarbaşı Mahallesi Karanfil Sokağı Barış Apartmanı'nda bir kadının rehin alınarak evde yangın çıkarıldığı ihbarı üzerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri bölgeye sevk edilmiş, itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, apartman sakinleri yoğun duman nedeniyle tahliye edilmişti. Ekiplerin çalışması sonucu yangın söndürülürken, dairedeki Aylin Sözer'in öldüğü belirlenmişti.

Evde bulunan Kemal Ayyıldız ise polis ekiplerince gözaltına alınmış, gözaltına alınırken polis ekiplerine direnen zanlıya çevredekiler de tepki göstermişti. Bir vatandaşın vurmaya çalıştığı şüpheli, polisin müdahalesiyle araca bindirilerek emniyete götürülmüştü.

Polis ekiplerince yapılan incelemede, Sözer'in, boğazı kesilerek öldürüldükten sonra cesedinin yakılmaya çalışıldığı, alevlerin de eve sirayet ettiği anlaşılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN