Liderlerden 'Aylin Sözer' cinayetine tepki

Liderlerden 'Aylin Sözer' cinayetine tepki

Siyasi parti liderleri, öğretim görevlisi Aylin Sözer'in İstanbul Maltepe'deki evinde vahşice katledilmesine tepki gösterdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul'un Maltepe ilçesinde vahşi bir cinayete kurban giden öğretim görevlisi Aylin Sözer'e ilişkin paylaşımda bulundu.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı: 

Yeter artık! Yine yüreğimiz yandı. 

Öğretim üyesi #AylinSözer vahşice katledildi, öğrencilerinden, sevdiklerinden, hayattan koparıldı.  

Bu şiddet karşısında kelimeler yetersiz kalıyor. Dr. Aylin Sözer’e Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dilerim. 

 

 

BABACAN: VAHŞİCE KATLEDİLEREK HAYATTAN KOPARILDI

DEVA Partisi lideri Babacan, da "İstanbul’da vahşice katledilerek hayattan koparılan Aylin Sözer'e Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum" ifadeleriyle tepkisini dile getirdi. 

 

KILIÇDAROĞLU: BU İLKELLİĞE SON VERMEK ZORUNDAYIZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “İki güzel insanımız daha ömrünün baharında katledildi. Bu cinayetleri durdurmak zorundayız, bu ilkelliğe son vermek zorundayız! Kadın cinayetlerinin durdurulması için, bizden istenen her türlü desteği vermeye hazırız” paylaşımını yaptı. 

AKŞENER: BU VAHŞET AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMALI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Kadın cinayetlerinin son kurbanı kıymetli akademisyen, meslektaşım Aylin Sözer'e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Bu vahşet en ağır şekilde cezalandırılsın ki, bundan sonra her türlü kadına şiddeti aklından geçiren kirli zihniyetlere engel olsun” ifadeleriyle tepkisini gösterdi. 

KARAMOLLAOĞLU: TÜM TEDBİRLER ALINMALI 

Kan donduran cinayete ilişkin Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’ndan da tepki geldi. Bugün art arda ‘dehşet verici cinayetler işlendi’ diyen Saadet lideri, şu ifadelerle tepkisini dile getirdi:  

Vahşi bir şekilde katledilen #AylinSözer, #SeldaTaş ve #VesileDönmez’e Allah'tan rahmet diliyorum. 

Hangi sebeple işlenirse işlensin bu cinayetleri şiddetle telin ediyor, bir taraftan canilerin hak ettikleri cezaya çarptırılmasını talep ederken, diğer taraftan da benzer cinayetlerin tekrarlanmaması için her türlü tedbirin alınması gereğine vurgu yapmak istiyorum. 

Temennim; artık ülkemizde kadın cinayetlerinin son bulmasıdır. 

 

 

NE YAŞANDI?  

Maltepe'de Kemal D. isimli şüpheli, eski sevgilisi olduğu iddia edilen Aylin Sözer'in üzerine yanıcı madde döktükten sonra ateşe verdi. Sözer yanarak, feci şekilde hayatını kaybederken, şüpheli ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine de saldırdı. Kemal D. gözaltına alındığı sırada çevredekiler linç girişiminde bulundu. Aylin Sözer'in özel bir üniversitede öğretim görevlisi olarak görev yapıyordu.  

aylin-sozer.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN