Aylin Sözer cinayetinin detayları ortaya çıktı: Evi neden yaktığını açıkladı

Aylin Sözer cinayetinin detayları ortaya çıktı: Evi neden yaktığını açıkladı

Maltepe'de öğretim görevlisi Aylin Sözer'i öldüren Kemal Delbe'nin ilk ifadesi ortaya çıktı. Sözer'i boğazını keserek öldürdüğünü itiraf eden Delbe, olaya hırsızlık süsü vermek için evi yaktığını söyledi.

İstanbul'un Maltepe ilçesinde öğretim görevlisi Aylin Sözer'i öldüren Kemal Delbe'nin ilk ifadesi ortaya çıktı.

CNN TÜRK İstihbarat Şefi Nihat Uludağ, Aylin Sözer'in öldürülmesiyle ilgili detayları anlattı. Buna göre, Delbe, gözaltına alındıktan sonra verdiği ilk ifadede 32 yaşında olduğunu ve  inşaatlarda işçilik yaptığını söyledi. 

BOĞAZINI KESEREK ÖLDÜRDÜĞÜNÜ İTİRAF ETTİ

Sözer'i de tanıdığını iddia eden Delbe, sabah saat 08.00 sıralarında Sözer'in evine gittiğini belirtti. Orada bir süre Sözer ile konuştuğunu, daha sonra aralarında bir tartışma çıktığını söyleyen Delbe, bu tartışma sırasında Sözer'i boğazını keserek öldürdüğünü itiraf etti. 

Uludağ, olayın ayrıntılarını şöyle aktardı: 

POLİSLERİ DE YAKMAYA ÇALIŞTI

"Aylin Sözer'in yakınları ondan haber alamayınca polisi arıyorlar. Ve polis ekipleri o eve gidiyor. Kapıyı çalıyorlar, zorluyorlar. Polisin geldiğini anlayınca zanlı bu defa dayanıcı bir maddeyle evi yakmaya çalışıyor. Hatta polis kapıya barikat kuruyor. Zanlı kapıyı açan polisi de yakmaya çalışıyor. Orada da bir hamlesi var. Ve zanlı gözaltına alındı. Şu anda zanlı İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri tarafından sorgulanıyor.

Niye evi yaktıklarını sorduklarında ise; olaya bir hırsızlık süsü vermek için bu işlemi yaptığını da söylüyor. Sabah kadar bu sorgu sürecek fiziki deliller aranacak. İşin netliği sabaha kadar devam edecek."

KAYMAKAMLIKTAN AÇIKLAMA 

Öğretim görevlisi Aylin Sözer'in öldürülmesine ilişkin Maltepe Kaymakamlığı'ndan açıklama yapıldı.

Cinayete hırsızlık süsü verilmek için dairenin ateşe verdiği belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: 

Maltepe ilçesinde meydana gelen Kasten Öldürme konusu ile ilgili olarak yapılan ilk belirlemelere göre; sabah 08.00 civarı K.A.'nin A.S. isimli kadın şahsın evine gittiği, bir süre sonra tartıştıkları, akabinde K.A.'nin A.S. isimli kadın şahsı öldürdüğü, olaya hırsızlık şüphesi vermek için daireyi ateşe verdiği bilgisi alınmıştır. Şüpheli şahıs K.A. gözaltına alınmış, olay ile ilgili olarak adli soruşturma açılmıştır.

  

  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN