Son dakika! Trump'tan sürpriz çağrı: Başkanlık seçimlerini erteleyelim

Son dakika! Trump'tan sürpriz çağrı: Başkanlık seçimlerini erteleyelim

Son dakika haberi... ABD Başkanı Trump, Kasım 2020'de düzenlenecek başkanlık seçimlerinin ertelenmesi için sürpriz bir çağrı yaptı. Ulusal çapta yapılan seçim anketlerine göre Trump, Demokrat Partiden rakibi Joe Biden'ı yaklaşık 10 puan geriden takip ediyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Kasım 2020'de düzenlenecek başkanlık seçimlerinin ertelenmesi için sürpriz bir çağrı yaptı.

Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, postayla mevcut şartlarda oy kullanılması halinde 2020 seçimlerinin, ABD'nin tarihindeki en hatalı ve hileli seçimler olacağını söyledi.

Bunun ABD için büyük bir utanç kaynağı olacağını belirten Trump "Herkes için postayla oy kullanma sistemiyle 2020 en hatalı ve hileli seçim olacak. Bu, ABD için büyük bir utanç olacaktır. Seçimleri, insanlar düzenli, güvenli ve emniyetli şekilde oy kullanana kadar ertelemek mi?" çağrısı yaptı.

Trump, "Demokratlar, seçimlerde dış ülkelerin etkisinden bahsediyor ama postayla oylama yönteminin yabancı ülkelerin seçimlere kolayca müdahale etmesi için kolay bir yol olduğunu bilmiyorlar." ifadesini kullandı.

TRUMP BİDEN'A KARŞI OY KAYBEDİYOR

AA'nın haberine göre ABD federal yasalarına göre, ülkedeki başkanlık seçimleri ve ara seçimler, seçim yılındaki kasımın ilk pazartesisini takip eden salı günü yapılıyor.

Bu yıl da 3 Kasım'a denk gelen seçimlerin ertelenmesi için Kongre kararı gerekiyor. Kovid-19 salgını nedeniyle zor günler yaşayan ABD'de Trump'ın politikaları sık sık eleştiriliyor.

Ulusal çapta yapılan seçim anketlerine göre Trump, Demokrat Partiden rakibi Joe Biden'ı yaklaşık 10 puan geriden takip ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN