Mircea Lucescu: Galatasaray taraftarını unutamıyorum

Mircea Lucescu: Galatasaray taraftarını unutamıyorum

Antalya'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dinamo Kiev teknik direktörü Lucescu, Galatasaray taraftarını unutamadığını açıkladı: Galatasaray'dan Beşiktaş'a gittiğimde Ali Sami Yen'deki ilk maçta Galatasaray taraftarları beni alkışlamışlardı. Onu hiç unutamıyorum.

Daha önce Türkiye A Milli Futbol Takımı ile Galatasaray ve Beşiktaş'ı da çalıştıran Rumen teknik direktör Mircea Lucescu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Antalya'da kamp yapmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Lucescu, Dinamo Kiev'in büyük bir kulüp olduğunu ifade ederek, geçen sezon başkent takımıyla Ukrayna Premier Lig'de şampiyonluk kupası, Ukrayna Kupası ve Ukrayna Süper Kupası'nın sahibi olduklarını hatırlattı.

'GALATASARAY TARAFTARINI UNUTAMIYORUM'

Lucescu, Dinamo Kiev'i çalıştırmaya başladığı dönemde bir kısım Kiev taraftarının kendisine gösterdiği tepkiyi normal karşıladığını ve kariyeri boyunca sadece Türkiye'de rakip takım taraftarlarının desteğini gördüğünü açıkladı.

Türkiye'deki taraftarlardan övgüyle bahseden 76 yaşındaki efsane teknik adam, Galatasaray taraftarını unutamadığını vurgulayarak şunları söyledi:

"Sadece Türkiye'de rakip taraftarlar bana iyi davrandı. Galatasaray'dan Beşiktaş'a gittiğimde Ali Sami Yen'deki ilk maçta Galatasaray taraftarları beni alkışlamışlardı. Onu hiç unutamıyorum. Benim için inanılmaz bir atmosferdi. Türk futbol taraftarları inanılmaz. Futbolu iyi biliyorlar, yakından takip ediyorlar. Futbolcuları nasıl onore edeceklerini de iyi biliyorlar. Bazı maçlarda tabii büyük baskı oluştururlardı. Bu tabii ki takımın mücadelesine pozitif yansırdı. Türk futbolunu seviyorum. Türk futbolu içinde olmaktan hep mutlu oldum. Türkiye'de geçen futbol kariyerimden onurluyum."

'TRABZONSPOR ŞAMPİYONLUĞA DAHA YAKIN'

Rumen teknik adam, Trabzonspor’u, Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluğun en büyük adayı olarak gördüğünü belirterek, ''Gerçekten zor bir dönem geçiyor. Fakat diğer takımlardaki potansiyel de ortaya çıkıyor. Üç büyüklerin düşüşü, Anadolu kulüplerinin yükselişi. İyi futbol oynuyorlar. Trabzonspor şampiyonluğa daha yakın. Kayserispor, kupa maçında Fenerbahçe'yi eledi. 'Üç büyükler'in bu başarısız gidişe çare bulması lazım. Kovid-19 salgını bence taraftarların tribünlerde yer alamamasından dolayı büyük kulüpleri daha çok etkiledi." diye konuştu.

'MİLLİ TAKIMDA İYİ İŞLER YAPTIM'

A Milli Takımdaki görevi boyunca ''iyi işler'' yaptığını söyleyen Rumen teknik adam şöyle konuştu:

"Gördüğünüz birçok oyuncu benim dönemimde yurt dışındaki takımlarda forma şansı buldu. Bunu kısa zamanda gerçekleştirmeye çalıştım. Büyük liglerde oynayan futbolculara sahip olmak önemli. İsviçre Milli Takımı iyi bir ekip. Çünkü genç oyunculara şans tanıyıp, başka ülkelerin üst liglerinde oynatıp tecrübe kazandırıyorlar. Hırvatistan da öyle. Büyük liglerde oynayan futbolcuları var. Arnavutluk da aynı şekilde futbolcuları yurt dışında oynuyor. Genç yeteneklerle milli takım daha tecrübeli oluyor. Türkiye Milli Takımı'nda kısa zamanda iyi işler yaptığımıza inanıyorum. Birçok takım dışarıdan futbolcu alıyor. Dış transferlerin çok olması altyapıdan gelecek gençlerin önünü kapatıyor. Türkiye, çok yetenekli, genç oyuncuların olduğu bir ülke. Sadece onları iyi organize etmek gerekiyor. Oyundaki taktik kapasitelerini, verimlerini artırmak lazım.''

'PORTEKİZ ESKİ PORTEKİZ DEĞİL'

2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu yarı finalinde Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın 24 Mart'ta Portekiz ile karşı karşıya geleceğini hatırlatan Lucescu, Portekiz'in eski gücünden uzak olduğunu belirterek, "Portekiz eski Portekiz değil. Ronaldo eski günlerinden uzak. Türkiye Milli Takımı, Portekiz'e göre daha genç. Gençlere de şans tanırsa bu maçta iyi sonuç elde edebilir." değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN