Trabzonspor'un efsaneleri tarihi şampiyonluğu KARAR'a değerlendirdi: Hak edilmiş büyük bir zafer

Trabzonspor'un efsaneleri tarihi şampiyonluğu KARAR'a değerlendirdi: Hak edilmiş büyük bir zafer

Trabzonspor, Süper Lig’de 38 yıl aradan sonra mutlu sona ulaştı. Bordo-mavili takımın efsane isimleri Gökdeniz Karadeniz, Hami Mandıralı, Fatih Tekke, Orhan Çıkırıkçı, Osman Özköylü ve Emrah Eren bordo-mavili takım açısından tarihi bir zafer anlamı taşıyan şampiyonluğu KARAR’a değerlendirdi. Efsaneler, şampiyonluğun sonuna kadar hak edilmiş büyük bir zafer olduğunu vurguladı.

FURKAN UZUN

Abdullah Avcı yönetimindeki Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig’de 38 yıl aradan sonra şampiyonluğa ulaştı. Karadeniz temsilcisi yarın Şenol Güneş Stadyumu’nda düzenlenecek törenle yıllardır hasretini çektiği şampiyonluk kupasına kavuşacak.

Bordo-mavili camia açısından tarihi öneme sahip şampiyonluk töreni öncesinde Karadeniz temsilcisinin efsane isimleri Gökdeniz Karadeniz, Hami Mandıralı, Fatih Tekke, Orhan Çıkırıkçı, Osman Özköylü ve Emrah Eren Trabzonspor’un 38 yıl aradan sonra elde ettiği tarihi şampiyonluğu KARAR’a değerlendirdi.

Trabzonspor’un bu sezon ortaya koyduğu performansla şampiyonluğu sonuna kadar hak ettiğini belirten efsaneler, Uğurcan Çakır’ın sezonun oyuncusu olduğu görüşünü savundu. Unutulmaz isimler ayrıca Başkan Ahmet Ağaoğlu ve teknik direktör Abdullah Avcı’nın bu tarihi şampiyonlukta büyük rol oynadığını belirtti.

ORHAN ÇIKIRIKÇI: ŞAMPİYONLUĞUMUZ RESMİLEŞİNCE GÖZLERİM DOLDU

cikrikci.jpg

1989-2002 yılları arasında bordo-mavili formayı terleterek unutulmazlar arasında giren Orhan Çıkrıkçı, 38 yıl sonra gelen bu şampiyonluğun Trabzonspor açısından çok değerli bir şampiyonluk olduğunu belirtti.

Çıkrıkçı ayrıca, Trabzonspor’un şampiyonluğa ulaştığı karşılaşma olan Antalyaspor müsabakasının bitiş düdüğüyle beraber yıllar sonra gelen şampiyonluk nedeniyle gözlerinin dolduğunu belirterek şunları söyledi:

“Öncelikle taraftarımızı tebrik etmek gerekiyor. Trabzonspor’a transfer olduğum günlerde Trabzon halkının, Trabzonspor taraftarının ne kadar sabırsız ve takımlarını ne kadar çok sevdiklerini anlamıştım. Ama şampiyonluk için bu kadar uzun yılar sabretmeleri gerçekten müthiş. Çünkü İstanbul’un büyük takımları Trabzonspor gibi uzun yıllar şampiyon olamasaydı büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalabilirlerdi. Ama bizim taraftarımız sağ olsunlar her sene aynı duygularla, aynı heyecanla hep beklediler ve sonunda o sene bu sene oldu. Bu nedenle taraftarlarımızı çok tebrik ediyorum. Kutlamalardaki davranışları da çok güzeldi. Elektrik direğine tırmanan taraftarlarımız bile oldu. Demek ki Trabzonspor aşkı böyle bir şey. İnşallah böyle devam eder.

Bu şampiyonluk için Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nu, yöneticileri, Abdullah Avcı ve ekibini ve değerli futbolcularımızı tebrik etmemiz gerekiyor. Hepsini canı gönülden tebrik ediyorum. Demek ki her şey bir araya gelince bu iş oluyormuş. Biraz da futbol şansı bizimleydi. Oyuncu kalitesi, taraftar kalitesi, yönetici kalitesi her şey bir araya geldi ve şampiyon olduk. Çok güzel bir sene oldu.

ÇOK DEĞERLİ BİR ŞAMPİYONLUK

Taraftarlarımızın kutlaması şampiyonluğumuzdan daha ön plana çıktı. UEFA ve Şampiyonlar Ligi’nin taraftarlarımızı paylaşması gurur verici bir olay oldu. Sonuçta bu ülkemizi tanıtmak gibi bir şey oldu. Tabi diğer takımlarımızın şampiyonluğu da değerli ama yıllar sonra gelen bu şampiyonluk daha dikkat çekiciydi. Çok değerli bir şampiyonluk oldu. Antalyaspor karşılaşması bitince sabaha kadar şampiyonluk kutlamalarını izledim. Muhabirler Hüseyin Avni Aker’den yayınlar yaptılar ve bu çok anlamlıydı. Avni Aker’in olduğu yere dev ekran kurmak çok güzel bir fikirdi. Benim tüm anılarım orada geçti. Avni Aker benim için çok değerli, duygusal şeyler ifade ediyor. Orayı çok seviyorum. Trabzonspor’da çok güzel duygular yaşadım. Bu şampiyonlukla beraber şehrin üzerinden bir yük kalkmış oldu. Şimdi insanlar daha rahat ve daha mutlu. Oyuncuların üzerinden bir yük kalkmış oldu.

1996 yılında Trabzonspor’u şampiyon yapabilseydik belki o kadromuz dağılmayacak, üst üste şampiyonluklar kazanacaktık. Ama o şampiyonluğu kazanamayınca takım dağıldı. İnşallah bu sezon elde ettiğimiz başarı devam eder. Avrupa’da Türkiye’yi başarılı bir şekilde temsil etmeliyiz. Zaten takımlarımızın Avrupa’da topladığı puanlar ortada. Bu kadar yatırıml yaptıktan sonra Avrupa’da bir başarı elde etmeliydik. İnşallah bunu Trabzonspor başarır.

ANTALYASPOR MAÇINI İZLERKEN AKLIMA 1996 GELDİ

Antalyaspor karşılaşmasının bitiş düdüğüyle beraber taraftarların sahaya girmesi çok duygusaldı. Antalyaspor karşılaşmasını izlerken aklıma 1996’da Fenerbahçe ile oynadığımız karşılaşma geldi. O maçtan beraberlikle dahi ayrılabilsek şampiyon olacaktık ama mağlup olduk. 96’daki karşılaşmada skor 1-1 olunca tüm stadyum sessizliğe bürünmüştü. Antalyaspor karşılaşmasında ise beraberlik golünü yedikten sonra stadyumda ‘ayağa kalkın takıma destek olun’ şeklinde anonslar yapıldı. Antalyaspor maçını izlerken ‘96’daki karşılaşmada da bu tip anonslar yapılsaydı taraftarımız nasıl tepki verirdi? Bizi ateşler miydi?’ diye düşündüm. Bu yapılan anonsları uzun yıllar unutmayacağım. Hoşuma giden bir durumdu. Bu sezon iyi ki ligin ilk yarısında puan farkını açmışız. Mesela 96 yılında bizim puan kaybı kredimiz yoktu çünkü Fenerbahçe ile kafa kafaya yarışıyorduk. Şampiyonluk için nasip bu sezonmuş.

Antalyaspor maçı bitince, şampiyonluğumuz resmileşince sevinçten ağlayan insanları gördüm ve bu durum hoşuma gitti. Son düdükle beraber benim de gözlerim doldu. Demek ki şampiyonluk taraftarımız üzerinde bu kadar baskı yaratmış. Ben o şehrin her şeyini biliyor, her şeyini seviyorum. Trabzon çok farklı bir yer.

UĞURCAN ÇAKIR’I MİLLİ FORMA ALTINDAKİ PERFORMANSI NEDENİYLE ELEŞTİRMEK ÇOK SAÇMA

Tüm oyunculara saygım var hepsini sırtımda taşırım ama bence Trabzonspor açısından sezonun oyuncusu Uğurcan Çakır. Allah bahtını açık etsin inanılmaz yeteneklere sahip bir kaleci. Düşünebiliyor musunuz 2-3 sezondur herkesin yaptığı hataları tek başına kapatıyor. Böyle bir kaleci tüm oyunculara güven verir. İnanılmaz kurtarışlara imza attı. Uğurcan Milli takımda gösterdiği performans nedeniyle zaman zaman eleştirildi. Bu bana çok saçma geliyor. Orası ayrı bir kulvar. Orada değerlendirme yaparken herkesi bir bütün olarak değerlendireceksiniz, kimseyi tek başına değerlendirmeyeceksiniz. O zaman ben de derim ki neden forvet oyuncularımız, takımlarında gösterdiği performansı Milli takımda ortaya koyamıyorlar? Milli takım ayrı bir kulvardır. Onu ayrı tutmak gerekir. Bu çocuğa haksızlık yapmayalım. Uğurcan kesinlikle bu ülkenin en iyi kalecisidir.

ŞAMPİYONLUK MAÇINA KATILACAĞIM

Biz Trabzonspor’un olduğu her yere davetliyiz. Biz o şehrin insanıyız Trabzonsporluyuz. Trabzonspor’un olduğu her yerde biz varız. Ben davet geldi mi gelmedi mi bu tip şeylere takılmam. Şampiyonluğa tanıklık etmek istiyorum. İnşallah şampiyonluk maçına katılacağım. Hepimiz Trabzonsporluyuz. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Trabzonspor’un şampiyon olduğu gün şampiyonluk paylaşımı yaptığı için eleştirildi. Ama Ekrem İmamoğlu, Trabzonsporlu değil de başka bir takımın taraftarı olsaydı eleştirilmeyecekti kimse tepki göstermeyecekti İnsanları linç etmeyi çok seviyoruz.

ŞAMPİYON TRABZONSPOR’U HERKES TEBRİK ETMELİ

Bu şampiyonlukla beraber kral geri döndü. İyi bir uyanış oldu. Kuzey kazandı. Aslında baktığımız zaman bu bir Anadolu zaferi. Bu başarıyı herkesin tebrik etmesi, sahiplenmesi gerekiyor. Ama nedense bazı insanlar farklı bakıyor. “

OSMAN ÖZKÖYLÜ: TÜM TÜRKİYE TRABZONSPOR GERÇEĞİNİN FARKINA VARDI

osman-ozkoy.jpg

1993-2002 yılları arasında Trabzonspor formasını terleterek Karadeniz temsilcinde unutulmazlar arasına giren Pendikspor teknik direktörü Osman Özköylü ise Trabzonspor’un şampiyonluğunun ikinci bir bayram etkisi yarattığını söyledi.

Türkiye’deki herkesin Trabzonspor gerçeğini kabullenmesi gerektiğini belirten Özköylü şunları söyledi:

“Trabzonspor’da görev almış, o formayı gururla terletmiş bir isim olarak Trabzonspor’un şampiyonluğunu görmek, o büyük mutluluğu yaşamak çok gurur verici bir durum. Eski bir futbolcu ve Trabzonspor taraftarı olan bir isim olarak yönetimimize, başkanımız Ahmet Ağaoğlu’na, teknik ekibimize, teknik direktörümüz Abdullah Avcı’ya, futbolcu kardeşlerimize, taraftarlarımıza, bu büyük mutluluk için, bu büyük gurur için şahsım adına bu şampiyonlukta emeği geçen herkese tek tek teşekkür ediyorum.

İKİNCİ BİR BAYRAM YARATTI

Trabzonspor’un şampiyonluğu çok değerli. Şehir ve camia için çok anlamlı. Yıllardır özlemle beklenen o büyük mutluluğu herkes doya doya yaşadı. Ramazan Bayramı öncesinde yaşanan bu şampiyonluk Trabzonspor camiası açısından ikinci bir bayram havası yarattı. Bundan sonra bu başarının devamlı olması çok önemli. Geçen seneden beri devam eden doğru planlamanın yine aynı şekilde devam etmesi gerekiyor. Takımın başında çok deneyimli bir teknik direktörümüz var. Doğru planlama ile kulübün geleceğine yatırımlar yapılacağını tahmin ediyorum. Hamsik’in tecrübesi, Gervinho, Nwakaeme ve Visca’nın ve diğer tüm oyuncuların katkısı çok fazlaydı ama tabi Uğurcan Çakır faktörü vardı. Fakat kimseyi birbirinden ayırmamak gerekiyor.

Bu şampiyonluk herkese Trabzonspor’un büyüklüğünü gösterdiği için çok büyük bir başarı. Bu ülkede ihtilal yapmış, İstanbul takımlarının hegemonyasına son vermiş Trabzonspor, bu başarılarına bir yenisini de bu sezon ekledi. Trabzonspor Türk futbolunun mihenk taşlarından bir tanesi. Artık bunu kimse inkar edemez. Diğer kulüplerde saygıyı hak eden büyük kulüpler ama artık tüm Türkiye bu şampiyonluk ile bir Trabzonspor gerçeğinin farkına varmıştır, Trabzonspor gerçeğini kabullenmiştir ki kabullenmek zorundadır. Trabzonspor bunu herkese göstermiş oldu.

Özlemle beklenen bir şampiyonluktu. Dünyanın her yerinde Trabzonsporlu taraftarlar var. ‘Bize her yer Trabzon’ diyorlar ya gerçekten de bu doğru. Dünyanın neresine giderseniz gidin illa ki Trabzonspor taraftarına denk gelirsiniz. Bu da Trabzonspor’un büyüklüğünü belli ediyor.

İSTANBUL’UN HER YERİ BORDO-MAVİ

Pendikspor teknik direktörü olarak İstanbul’un her yerinde ki özellikle Pendik’te her yerde Trabzonspor bayrakları gördüm ve bundan gurur duydum çok mutlu oldum. Pendik’te her yer bordo- mavi. Burada çok Trabzonspor taraftarımız var. Stadyumumuzun yanında dahi Trabzonspor bayrağı asılı. O kadar güzel bir tesadüf ki iki şampiyon takımın Pendikspor ve Trabzonspor’un bayrakları yan yana asılı. Ne mutlu ki iki kulüpte de emeğim geçti.

ŞAMPİYONLUK KUPASI BU SEFER GERÇEK SAHİBİNE TESLİM EDİLECEK

Antalyaspor karşısında son düdük çalınca aklıma ilk olarak 1996 yılında kaçırdığımız şampiyonluk geldi. Maç bitinde ‘acaba biz o yıl şampiyon olsaydık nasıl görüntüler ortaya çıkardı’ diye düşündüm. Kendimi bir an o sahada şampiyonluk turu atan bir futbolcu olarak hayal ettim. Biz bu mutluluğu, insanların bu coşkusunu keşke 1996 yılında görebilseydik. Ama bize nasip olmadı. Tüm kupaları almamıza rağmen Süper Lig şampiyonluğu kupasını alamamıştık. Bu eksik kupayı bu seneki takım tamamladı. Ayrıca şu da önemli ki 2010-2011 sezonunda Trabzonspor’un elinden alınan şampiyonluk kupası bu sefer gerçek sahibine, Trabzonspor’a teslim edilecek. “

HAMİ MANDIRALI: TRABZONSPOR TÜM ŞAMPİYONLUKLARA AMBARGO KOYABİLİR

hami.jpg

17 yıl boyunca bordo-mavili formayı terleterek attığı 257 gol ile Trabzonspor tarihinin en çok gol atan futbolcusu unvanını elinde bulunduran Hami Mandıralı, Trabzonspor’un ilerleyen yıllarda tüm şampiyonluklara ambargo koyabileceği görüşünü belirtti.

Efsane isim ayrıca bu şampiyonluğun kısa cümlelerle geçiştirilemeyecek kadar büyük bir zafer olduğunu kaydetti.

Mandıralı şunları söyledi:

“Yönetim, teknik ekip, futbolcular ve taraftarlarımız arasında sağlıklı bir yapı oluştu ve Trabzonspor şampiyonluğa ulaştı. Camiamız için, kulübümüz için herkes için çok değerli bir şampiyonluk, çok anlamlı bir başarı elde edildi. Bu şampiyonluk camiamızı daha iyi yerlere getirecektir. Trabzonspor son yıllarda bu kadar başarılı yönetilmemişti. Bu Ahmet Ağaoğlu ve yöneticilerin büyük bir başarısıdır. Yönetim Abdullah Avcı’ya, Abdullah Avcı futbolculara, taraftarlarda herkese sahip çıktı ve bu büyük resim tamamlandı. Şampiyonluk ve kupa camiamıza hayırlı olsun.

TRABZONSPOR’UN BU ŞAMPİYONLUĞA ÇOK İHTİYACI VARDI

Özellikle genç kuşak taraftarlarımızın bu şampiyonluğa ihtiyacı vardı. Net bir şekilde şunu gördük ki taraftarlık duygularını bir tarafa bırakan pek çok taraftarımız varmış. Bu şampiyonlukla beraber onları da tekrar kazandık. Olağanüstü bir kalabalık ortaya çıktı. Trabzonspor şampiyon oldu ve insanları evlerinden çıkardı. Trabzonspor’un bu şampiyonluğa çok ihtiyacı vardı. Bu şampiyonlukla beraber takımımızın taraftar sayısı da artacaktır. Taraftarlarımızın şehrinin takımı şampiyon oldu. 4-5 doğru transfer ile Trabzonspor artık tüm şampiyonluklara ambargo koyabilir.

UĞURCAN ÇAKIR BAŞROL OYNADI

Mutlu olan oyuncu takıma katkı sağlar. Bu sinerji Trabzonspor’a şampiyonluk getirdi. Tüm oyuncularımızdan Allah razı olsun. Ama bence takımımızın kahramanı Uğurcan Çakır’dı. Onun liderliğinde Trabzonspor’umuz şampiyon oldu. Uğurcan Çakır bu şampiyonluğun başrol oyuncusuydu.

Şahsıma kimlik veren Trabzonspor formasıyla birçok başarıya imza atmama rağmen şampiyonluk yaşayamamıştım. Bu şampiyonluğa bizler de dışardan destek vererek katkı sağladık. Ben ve Trabzonspor’a gerçekten gönül veren arkadaşlarımın şampiyonlukta emeği olduğunu düşünüyorum. Camiamıza hayırlı olsun. Bu başarıların devamı gelecektir.

KISA CÜMLELERLE GEÇİŞTİRİLEMEYECEK KADAR BÜYÜK BİR BAŞARI

Şampiyonluk kutlamaları Üsküdar’da inanılmaz bir şekilde gerçekleşti. Avrupa’da bile geniş katımlı kutlamalar yaşandı. Bir şampiyonluğumuz neleri ortaya çıkardı. Hepsi Trabzonspor’u çok seviyor. Trabzonspor’da bu yıl kupayı alarak hepsini onurlandırdı. Trabzonspor şampiyon olamadığı için takıma küsen tüm taraftarlarımız bu şampiyonlukla beraber kendini sokaklara attı. Bu şampiyonluk kısa cümlelerle geçiştirilecek bir şey değil. Burada çok büyük bir emek var. Çok büyük bir savaşma var. Büyük bir kenetlenme var. Ahmet Ağaoğlu ve Ertuğrul Doğan başta olmak üzer tüm yöneticiler çok başarılı işlere imza atarak sağlıklı bir yapının oluşmasına sağladılar. Çok istikrarlı çalıştılar. Takımı mutlu etmek için her şeyi yaptılar.

KOLAY ANLATILACAK BİR ŞAMPİYONLUK DEĞİL

Kolay anlatılacak bir şampiyonluk değil. Çok şeyleri ortaya çıkaran bir şampiyonluk oldu. Antalyaspor maçını arkadaş grubumla beraber izledim. Maçı izlediğim arkadaşlarımın hepsi rakip takımları tutuyordu. Şampiyon olduktan sonra hepsi bana sarılarak beni tebrik etti. Onlara çok teşekkür ederim. Futbolun bir spor olduğunu bilerek duyarlı şekilde davrandılar, başarımızı paylaştılar. Futbol bu olmalı. Kırıp dökmek yerine başarılı olan takımı tebrik etmemiz gerekiyor.

Trabzonspor’umuza kimse küsmez ama yıllardır şampiyonluk sevinci yaşayamadığı için buruk mutluluk yaşayan taraftarlarımızı evlerinden çıkartarak sokaklara döken, büyük mutluluk yaşatan Trabzonspor futbol takımına, camiamıza, yönetimimize, hocamıza, futbolcularımıza, taraftarlarımıza hepsine çok çok teşekkür ederim.”

EMRAH EREN: CAMİANIN BU ŞAMPİYONLUĞA İHTİYACI VARDI

emrah-eren.jpg

2003-2006 yılları arasında terlettiği Trabzonspor forması altında gösterdiği performansla bordo-mavili takımda unutulmazlar arasına giren Emrah Eren, Trabzonspor’un ihtiyacı olduğu bir şampiyonluğa ulaştığı görüşünü savunarak şunları söyledi:

“Trabzonspor’un şampiyonluğu tüm Trabzonspor camiasına hayırlı olsun. Resmi kayıtlara göre 38 yıllık süren bir özlem son buldu. Daha önce şampiyonluk yaşamayan, şampiyonluğa hasret kalan kardeşlerimizi güldürdüğü için Trabzonspor’u ve bu şampiyonlukta emeği olan herkese teşekkür ederiz. Trabzonspor’u 6 kez şampiyon yapan efsane takım asıl efsane takımdır. Trabzonspor bu efsanelerden sonra 1996’da şampiyonluğa çok yaklaştı fakat kıl payı kaçırdı. 1996’dan sonra ilk olarak 2004-2005 sezonunda içerisinde benim de yer aldığım Trabzonspor takımı şampiyonluk mücadelesi verdi fakat şampiyonluğumuza izin verilmedi. O yıl binlerce Trabzonspor taraftarı sokağa dökülerek hakkını aramıştı. Son olarak 2010-2011'de elimizden alınan bir şampiyonluk var. 2004-2005'te şampiyonluğumuza izin verilmedi. Şampiyonluğumuz engellendi. 2010-2011'de ise şampiyonluğumuz elimizden alındı.

Tüm bunlardan sonra Trabzonspor’un ve Trabzonspor taraftarlarının bu şampiyonluğa ihtiyacı vardı. Trabzonsporlu taraftarlar takımlarını sahiplenen, seven ve fanatik bir karaktere sahip. İnsanlar şampiyonluğa susamıştı. Şampiyonluk kutlamalarında elektrik direğine tırmananlar dahi oldu. Bunlar sadece bizim bildiklerimiz. Şampiyonluk kutlamalarında bizim bilmediğimiz ne güzel, ne komik, ne hoş ne duygulandıran olaylar yaşanmıştır. Bunları belki ilerleyen zamanlarda öğrenebiliriz.

TRABZONSPOR’A GÖSTERİLEN SEVGİNİN PATLAMASIYDI

Antalyaspor karşılaşmasında taraftarlarımız sahaya erken girdiği için İstanbul takımını tutan taraftarlar, bizim taraftarlarımıza tepki gösterdi. Fakat bizim taraftarlarımız yaşadıkları haksızlıklar karşısında şampiyonluğa o kadar susadı ki kalpleri o kadar doldu ki bütün saf duygularıyla şampiyon olduklarını zannederek sahaya iki dakika erken girdiler. Buna tepki gösteren insanlar oldu ama benim hoşuma gitti. Bu bir birikim patlamasıydı. Trabzonspor’a gösterilen sevginin bir patlamasıydı.

SEZONUN OYUNCULARI UĞURCAN ÇAKIR VE NWAKAEME

Uğurcan ve Nwakaeme geçen sezon olduğu gibi bu sezon da Trabzonspor’un neredeyse yüzde ellisiydi. Nwakaeme’nin olmadığı maçlarda zorluklar yaşadık. Uğurcan özellikle son haftalarda çok iyi performans ortaya koydu. Neredeyse her hafta penaltı kurtardı. Dolayısıyla bence bu sezonun Trabzonspor açısından en iyi iki oyuncusu Uğurcan ve Nwakaeme’dir. Eski bir sağ bek olarak Bruno Peres’i de beğendiğimi söyleyebilirim. Peres, iyi bir oyuncu. Kariyeri de ortada. Trabzonspor’un iyi kadrosunda oynayabilecek, her maçında görev alabilecek bir oyuncu. Trabzonspor gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olmak istiyorsa teknik ekibin görüşleri doğrultusunda kadrosunu güçlendirmesi gerekiyor. Şampiyonlar Ligi’nin güçlü takımları ile aramızda seviye farkı var. Bu farkı transferler ile kapatmalıyız.”

GÖKDENİZ KARADENİZ: ŞAMPİYONLUK İÇİMDE OLAN BURUKLUĞU GİDERDİ

gokdenizzzzzzz.jpg

Trabzonspor altyapısından yetişerek rekor bonservis bedeliyle Rusya’nın Rubin Kazan takımına transfer olan ve burada gösterdiği üstün performans nedeniyle liyakat nişanına layık görülen, forması emekli edilerek müzeye kaldırılan Trabzonspor ve Rubin Kazan’ın efsane ismi Gökdeniz Karadeniz, bu şampiyonlukla beraber içindeki burukluğun giderildiğini belirtti.

Trabzonspor’un teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde hak edilen bir şampiyonluk elde ettiğini kaydeden Göldeniz Karadeniz, şunları söyledi:

“Şampiyonluk İnanılmaz bir duyguydu. Ekran başında Antalyaspor ile oynadığımız karşılaşmayı takip ederken sahada oynuyormuş gibi hissettim. Ailem ile beraber büyük bir heyecan içerisinde maçı izledik. Çok güzel bir duyguydu. Yıllar sonra gelen bu şampiyonluk içimde olan bir burukluğu giderdi. Ben Trabzonspor’da 10 yıl forma giydim, kaptanlık yaptım. Trabzonspor’da oynadığım dönemde şampiyonluk yaşamak isterdim ama bize nasip olmadı. İzleyerek de olsa şampiyonluğu kutladık. Şehir, takım ve taraftarlar açısından bu şampiyonluk çok iyi oldu. Ağzım kulaklarımdaydı. Düşünsenize yıllar sonra gelen bir şampiyonluk... Şehir bayram havasına giriyor, yılların verdiği stresi bir anda dağıtıyorsunuz. Çocuklarınız daha önce şampiyonluk görmemiş. İlk defa şampiyonluk görerek Trabzonspor’un büyüklüğünü anlamaya başlıyorlar. Bunlar çok güzel şeyler.

HAK EDİLEN BİR ŞAMPİYONLUK

Taraftarların maç bitmeden sahaya girmesi duygu patlamasıydı. Normal bir şeydi. Yıllardır devam eden bir özlem son buldu. Hak edilen bir şampiyonluk oldu. Nihayet mutlu sona da ulaştık. Uğurcan’ı bir tarafa ayırmak gerekirse Trabzonspor’un kadrosunda yer alan tüm oyuncuları canı gönülden tek tek tebrik ederim. Sonuçta takım halinde şampiyon oldular. Hiçbirini diğerinden ayıramam. Trabzonspor’u, Trabzonspor camiasını, teknik kadroyu, futbolcu kardeşlerimi ve taraftarlarımızı canı gönülden tebrik ediyorum.

ABDULLAH AVCI TÜRKİYE’NİN EN İYİ TEKNİK DİREKTÖRLERİNDEN BİRİ

Abdullah Avcı Türkiye’nin yetiştirdiği en iyi teknik direktörlerden bir tanesi. Hem yarıştırıcı hem de yetiştirici bir teknik adam. Eğitici yönü çok kuvvetli olan bir isim. Trabzonspor’un Abdullah Avcı’yı takımın başına getirerek doğru bir iş yaptığını daha önce defalarca söylemiştim. Bu şampiyonluk dediklerimi doğru çıkardı çünkü bu şampiyonluk hem Abdullah Avcı hem de Trabzonspor açısından çok önemli bir şampiyonluk oldu. Abdullah Avcı, daha önce şampiyonluk yaşamaya çok yaklaşmış ama bir türlü şampiyon olamamıştı. Trabzonspor’da şampiyonluk yaşamak nasip oldu. Hem Abdullah Avcı hem Trabzonspor açısından doğru bir eşleşme oldu. Taraftar ve yönetim kendisine ve takıma sahip çıktı iyi de bir oyuncu kadrosu yakaladı zaten çok yetenekli bir teknik direktör olduğu için gereğini yaparak Trabzonspor’u şampiyonluğa ulaştırdı.

YILLARDIR BU SEVİNCİ BEKLEDİLER

Taraftarlarımız bu şampiyonluğu kendilerine yakışan bir şekilde kutladı ve dünya basınında yer aldılar. Yılların verdiği bir özlem ve birikim vardı bunu da şampiyonluk kutlamalarında çok iyi bir şekilde yaşattılar. Bu kutlamalar biraz daha sürecek gibi gözüküyor ki zaten sürmesi de gerekiyor. Yıllardır bu sevinci beklediler. Bu sevinç Trabzonlu olan Trabzonsporlu olan herkesin hakkı. Çok güzel bir atmosfer yaşattılar yaşatmaya da devam etsinler. Çok güzel görüntüler verdiler. Herhangi bir taşkınlık yaşanmadı. Taraftarlarımızı ayrıca tebrik ederim.

BEŞİKTAŞ MAÇINI TRİBÜNDEN İZLERKEN BÜYÜK BİR HEYECAN YAŞADIM

Daha önce Şenol Güneş Stadyumu’na gitmemiştim. Bu sene iç sahada oynadığımız Beşiktaş karşılaşmasını stadyumdan izledim. İlk defa Şenol Güneş Stadyumu’na gittim. Ailem o maçı Trabzon’da izlemek istemişti ve oraya ilk defa gittik. Yıllarca formasını giydiğiniz takımı tribünden izleyince tuhaf oluyor, sahaya girmek istiyorsunuz. Beşiktaş maçını izlerken çocuklarımla beraber büyük bir heyecan yaşadık. Bundan sonra takımımıza tribünlerden daha sık destek vereceğiz ya da ilerleyen zamanlar kulüpte görev alırsak takımımıza hizmet vermeye çalışacağız.

TARAFTARLARIMIZ ŞAMPİYONLUĞUN HAKKINI VERDİ

Seyircimiz bu sene şampiyonluğun hakkını verdi. Hem takıma destek oldular hem de görsel şovlara imza attılar. Bir aksilik olmaz, bir işim çıkmaz ise kupanın kaldırılacağı ana tanıklık etmek istiyorum. O duyguyu stadyumda yaşayarak takımımızla beraber olmak, o güzel anı ölümsüzleştirmek istiyorum. “

FATİH TEKKE: ABDULLAH AVCI EFSANELER ARASINA GİRDİ

tekke-1.jpg

Bir Avrupa takımıyla uluslararası kupa kazanan ilk Türk futbolcusu olarak adını Türk futbol tarihine altın harflerle yazdıran ve Bordo-mavili forma altında gösterdiği üstün performans nedeniyle Fatih “Sultan” Tekke olarak anılan, Fatih Tekke ise Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı'nın bu şampiyonluk sayesinde Karadeniz temsilcisinde efsaneler arasına girdiğini kaydetti.

Uğurcan Çakır’ın gösterdiği performans nedeniyle Karadeniz temsilcisinde sezonun oyuncusu olduğunu belirten Fatih Tekke şunları söyledi:

"Trabzonspor bu ülkenin en önemli camialarından bir tanesi. Taraftarlarımız örnek bir şampiyonluk kutlamasına imza atarak bizi çok memnun ettiler. Abdullah Avcı ve ekibi çok büyük bir başarıya imza attı ama bence teknik direktörümüz Abdullah Avcı’nın en büyük başarısı takım içerisinde oluşabilecek her türlü krizi önlemesiydi. Çok başarılı bir teknik adam. Daha büyük başarılara imza atacağını da düşünüyorum. Oyun gücü açısından da daha başarılı olacaktır. Bir teknik direktörün alanına müdahale etmediğiniz zaman neler olabileceğini görmüş olduk. Abdullah Avcı bu şampiyonluk ile Ahmet Suat Özyazıcı ve Özkan Sümer gibi efsane isimlerin arasına adını yazdırdı. Bu başarıyı hak etti.

TARİFİ KOLAY OLMAYAN BÜYÜK BİR BAŞARI

Camianın bu sevince, bu coşkuya ihtiyacı vardı. Uzun yıllar sonra tescillenmiş olarak çok şükür bayram tadında bir şampiyonluk gerçekleşti. Şehir gayet mutlu. En son 38 yıl önce tescillenmiş bir şampiyonluk yaşamış bir takım olarak bu şampiyonluk sevinç gözyaşları ile kutlanan bir şampiyonluk oldu. Tarifi kolay olmayan bir başarı. Bizim açımızdan bile tarifi zor çünkü biz bu takımda oynarken uzun yıllar boyu bu şampiyonluğu hayal ettik. Antrenör ve dışardan bir taraftar olarak bunu yaşamak bambaşka bir duygu oldu.

UĞURCAN SEZONA DAMGA VURDU

Trabzonspor açısından bence sezonun oyuncusu Uğurcan Çakır’dı. Ayrıca eski bir forvet olarak söylemem gerekir ki Cornelius bu sezon müthiş bir performans ortaya koydu. Bir pivot santrfor olarak Trabzonspor’un hücum yapmasında büyük katkı sağladı. Çok istekli ve sevimli bir karaktere benziyor. Özellikle ligin ikinci yarısında olağanüstü oynadı. Bence Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olabilmemiz için alternatif ya da direkt oyuncu olarak kanat, orta saha, bek ve stoper mevkiilerine transfer yapmalıyız."

MİLAN STEPANOV: TRABZONSPOR ŞAMPİYONLUĞA ULAŞTIĞI İÇİN ÇOK MUTLUYUM

milan-ste.jpg

2005-2007 yılları arasında bordo-mavili formayı terleterek Karadeniz temsilcisinde iz bırakan isimlerden biri olarak rekor bonservis bedeliyle Portekiz devi Porto'ya transfer olan Sırp eski yıldız Milan Stepanov ise Trabzonspor'un elde ettiği şampiyonluk nedeniyle çok mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi:

Gerçekten çok mutluyum. Şampiyonluğu ben kazanmış gibiyim. Çünkü Trabzon'daki insanların, Trabzonsporlu taraftarların o şampiyonluğu nasıl istediğini gayet iyi biliyorum. Yıllarca uğraştıktan sonra sonunda şampiyonluğa ulaştılar ve daha önemlisi bu şampiyonluğu hak ettiler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN