iPhone 14, lunaparkta hız trenine binenleri 'trafik kazası yaptı' zannedip acil servisi aradı

iPhone 14'ün çok konuşulan 'trafik kazası algılama' özelliği, lunapark hız treninde de 911'i aradığı ortaya çıktı. ABD'de Kings Island lunaparkının yer aldığı bölgede lunapark ziyaretçileri tarafından 6 acil arama gerçekleştirildi.

Apple'ın yeni modeli iPhone 14, eylül ayında satışa sunulmuş ve yeni özellikleriyle büyük beğeni toplamıştı. Yeni tasarımıyla dikkat çeken iPhone 14, olası bir trafik kazasında ABD'de 911 acil servisi arayarak konum bildirimi yapmasıyla teknolojinin geldiği son noktayı ortaya koymuştu.

ABD'de yayın yapan The Wall Street Journal gazetesinin teknoloji yazarı Joanna Stern'ün haberine göre, lunaparkta hız trenine binen kullanıcıların iPhone 14'ü, 911 acil servisi otomatik olarak aradı.

APPLE WATCH DA TRAFİK KAZASINI OTOMATİK ALGILIYOR

911 arandığında otomatik bir mesaj, sizin trafik kazası geçirdiğinizi belirterek konımızı paylaşıyor. Bu noktada trafik kazası algılama özelliği, iPhone 14'ün yanı sıra Watch Series 8, SE ve Ultra modellerinde de yer alıyor.

Ancak yalnızca iPhone'unuz yanınızdaysa Apple Watch üzerinden otomatik aramalar gerçekleşebiliyor. Ya da Apple Watch'un mobil ağa ya da Wi-Fi'a bağlı olması gerekiyor.

iphone-14-hiz-treni-911-aradi.jpg

HIZ TRENİNE BİNENLERİN SESLERİ KAYDEDİLDİ

Gazeteci Joanna Stern'ün paylaştığı örnekte kullanıcılar, Cincinnati'deki Kings Island lunaparkında hız treninde bulunuyor. 911'e gönderilen otomatik mesajın fonunda ise hız trenindeki insanların çığlıklarını duyabiliyorsunuz.

Her ne kadar trafik kazası algılama özelliği, Nebraska'da gerçekleşen bir trafik kazasını önlemede kilit rol oynasa da, Kings Island'ın yer aldığı bölgede lunapark ziyaretçileri tarafından 6 acil arama gerçekleştirildi.

Aslına bakarsanız, kullanıcılar, trafik kazası algılama özelliğini devre dışı bırakarak bu aramaların önüne geçebilir. Bir diğer seçenek ise lunaparkta hız trenine binerken iPhone'ununuzu yanınıza almamak olabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN