Telefonunuzun hafızasını verileri silmeden kaydetmek çok kolay! Bu yöntemle telefonunuz sıfır gibi olacak

Telefonunuzun hafızasını verileri silmeden kaydetmek çok kolay! Bu yöntemle telefonunuz sıfır gibi olacak

Cep telefonunun hafızasında yer alan veriler bazen bir kaza bazen de serviste yapılan tamir ve onarım esnasında siliniyor. Telefonda bulunan kişisel veriler, fotoğraflar, şifreler gibi birçok bilgiyi silmeden cihazın hafızasını kaydetmek içinse çok basit yöntem kullanılıyor.

MEHMET AKSEL

Günümüzde cep telefonu insanların en çok kullandığı iletişim aracı olarak ön plana çıkıyor. Pekçok insan telefonuyla adeta bütünleşmiş durumda. Sosyal medya uygulamaları, fotoğraflar, e-postalar ve daha fazlası günümüzde artık akıllı cep telefonalrıyla senkronize şekilde çalışıyor. Cep telefonları herhangi bir nedenle çalışmaz hale gelip arızalanınca ise cihazda bulunan kişisel verilerin güvenliği tehlikeye giriyor. Uzmanlar cep telefonundaki verileri kaybetmeden telefonun hafızasını kaydetmenin çok kolay bir yöntemini açıkladı.

mobile-2262928-1280.jpg

TELEFONDA YEDEKLEME NASIL YAPILIR?

Telefonda tuttuğumuz her şeyi zaman zaman harici veya sanal ortama kaydetmemiz tavsiye edilir. İkinci çözüme gelince, bunu telefonda yedekleme yoluyla otomatik olarak yapabiliriz. Tüm verilerimizin güvenliğini sağlamak için sık sık çalıştırdığımızdan emin olmalıyız. Bunu bir Android telefonda yapmak için Ayarlar'a gitmeniz ve ardından Google'a tıklamanız gerekir. Oradan Yedekleme'yi seçeceğiz ve ardından otomatik olarak etkinleştirmek veya manuel olarak yapmak için (Yedekle) kontrol edeceğiz. iPhone'da Ayarlar'dan iCloud'u ve ardından iCloud Yedekleme'yi seçeceğiz. Oradan, otomatik hale getirmek için düğmeyi veya Şimdi Yedekle öğesini kontrol edeceğiz.

Uzmanlar telefonunuzun hafızasını veri kaybetmeden boşaltmak için bu yöntemin, telefonu yeni satın alındığı gibi hızlı bir şekilde çalışmasını sağlayan en iyi yöntem olduğunu ifade ediyor.

mobile-phone-gfb7a538d5-1280.png

Her şeyi kaydettiğimizden emin olduktan sonra nihayet telefonu temizleyebilirsiiz. Aslında, veri ve içeriğin fazlalığı cihazı yavaşlatır ve bazen kullanımını zorlaştırır. Gereksizleri manuel olarak ortadan kaldırmak yerine, otomatik olarak yapmalarını sağlamak daha iyi olacaktır. Bu yöntem olası virüslerden kurtulmamızı da sağlayan bir yol.

İŞTE YAPMANIZ GEREKENLER

Prosedür çeşitli Android modelleri için farklılık gösterebilir, ancak prensipte Ayarlar'a ve ardından Gizlilik veya Sıfırla'ya gitmelisiniz. Fabrika verilerine sıfırlamayı seçmeniz gerekecek. iPhone için Ayarlar'da Genel'i tıklayın, ardından İçeriği Aktar veya Sil'i seçin ve ardından Sıfırla'yı tıklayın. Her iki durumda da kişisel hesaplar için şifre girmek gerekli olabilir. Operasyonun tamamlanması için gerekli süreyi bekliyoruz.

mobile-g77ccdf589-1920.jpg

Telefonu tekrar açalım. Yapılandırma sırasında Google veya iCloud hesabımızın verilerini girin ve yedeği aktarın, bu şekilde kaydettiğimiz her şeye sahip olacağız. Bu nedenle fotoğraflarımızı, videolarımızı, sohbetlerimizi ve numaralarımızı bulacağız. Ancak geri kalanı için, telefonumuz fabrika ayarlarına dönecek ve bu nedenle çok fazla yer açacaktır. Aslında yazılımın çalışmasının tüm bu görünmez verilerini ortadan kaldırmış olacaktır . Tüm çeşitli dosyaları telefona geri almak istemiyorsak, yedeklemeyi yüklemekten de kaçınabiliriz ancak, kaydedildiklerinde her zaman erişilebilir durumdadırlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN