Youtube'u ücretsiz kullananlar dikkat! O özellik kaldırılıyor: Modası geçtiği için sona erdiriyoruz

Youtube'u ücretsiz kullananlar dikkat! O özellik kaldırılıyor: Modası geçtiği için sona erdiriyoruz

Dijital çağın en önemli platformlarından Youtube, uygulamayı ücretsiz kullananları yakından ilgilendiren bir değişikliğe gidiyor. Bir süredir şikayet alan özellik, 'modası geçmesi' dolayısıyla kaldırılıyor. İşte, Youtube'un kaldıracağı o özellik...

Google, bünyesindeki video paylaşım sitesi Youtube'un reklam sisteminde bir değişikliğe gidiyor. Teknoloji ve yazılım devi, 6 Nisan 2023 tarihinden itibaren videolardan yer paylaşımlı reklamları (overlay ads) kaldıracağını duyurdu. Resmi açıklama Youtube yardım forumunda yapıldı.

GELECEK AY SONA ERİYOR

Donanımhaber'de yer alan habere göre, yer paylaşımlı reklamlar içeriğin alt kısmına yakın bir yerde banner şeklinde görünen reklam türü olarak karşımıza çıkıyor. Genellikle oynatılan içerikle çakışan ve izleyicileri rahatsız eden bu reklam biçimi önümüzdeki aydan itibaren ortadan kalkacak.

youtube-reklamlari-nasil-kaldirilir.jpg

MODASI GEÇMİŞ REKLAM FORMATI TARİHE KARIŞIYOR

Söz konusu reklam biçimi şu anda yalnızca Youtube'un masaüstü sürümünde mevcut. Mobil cihazlarda uzun zaman önce kaldırıldı. Kullanıcıların video izleme deneyimini bozan bu modası geçmiş reklam formatı artık oynatılan videoların üzerinde belirerek can sıkmayacak.

REKLAMI ATLAMA ŞANSI VERİLİYOR

Youtube uygulaması ve mobil sürümde banner reklam yerine videodan önce, video sırasında ve videodan sonra gösterilen tam ekran reklam kullanılıyor. Üstelik izleyiciler bu reklamları atlama şansına sahip.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN