Ziraat Bankası'nda hesabı olanlara müjde! 550 TL destek parası yatırılacak: Listeye hemen bakın!

Ziraat Bankası'nda hesabı olanlara müjde! 550 TL destek parası yatırılacak: Listeye hemen bakın!

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından, depremzedelere yönelik yardım çalışmaları hızla yürütülüyor. Bu yardımlardan biri de depremzede çiftçilere verilecek yardımlar. 550 TL'lik yardımla ilgili tüm detaylar haberimizde

Merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem felaketi ile birlikte 11 ilimiz büyük oranda etkilendi. Deprem bölgesinde ikamet eden depremzedeler için Devlet tarafından kısa bir süre önce yeni bir destek ödemesi duyuruldu. Yapılan destek açıklaması ile birlikte depremzede vatandaşlara 550 TL'den başlayan Devlet desteği verilecek. Peki 550 TL'lik destekten nasıl faydalanılır?

DEPREMZEDELERE DESTEK ÖDEMESİ AÇIKLANDI

Yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depremi ile birlikte ülkemizde seferberlik ilan edildi. Üst üste gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki deprem ile birlikte 11 ilimizde 40 binin üzerinde can kaybı ve binlerce yapının yıkıldığı öğrenildi. Maddi ve manevi olarak büyük bir zarara uğrayan depremzede vatandaşlar için yeni bir karar ortaya çıktı.

Depremzedeler için alınan karar ile birlikte geçtiğimiz günlerde Resmî Gazete'de destek açıklaması paylaşıldı. Deprem bölgesinde yer alan vatandaşlara 550 TL'ye varan destek ödemeleri verilecek. Ödemeler ise Ziraat Bankası tarafından verilecek.

Afet bölgesi olan 11 ilimizde ilan edilen OHAL, seferberlik ve yas üzerine devlet tarafından verilen desteklerde büyük bir artış görüldü. Ayriyeten deprem bölgesinde hayvancılık ile uğraşan vatandaşlar için de açıklamalar geldi.

61ad9b087f58a17136136ee1.webp

HAYVANCILIKLA UĞRAŞAN DEPREMZEDELERE NAKDİ DESTEK!

Devlet tarafından sağlanan bir diğer destek ise deprem bölgesinde hayvancılık ile uğraşan vatandaşlar oldu. Ziraat Bankası aracılığıyla deprem bölgesinde yaşamını sürdüren hayvan sahipleri için destek ödemesi açıklandı. Hayvancılıkla uğraşan deprem bölgesinde ikamet eden vatandaşlara küçükbaş hayvanlar için 50 TL, büyükbaş hayvanlar için ise 500 TL yem desteğinin verileceği belirtildi.

Hayvan miktarınıza göre Ziraat Bankası üzerinden sosyal yardım alabilirsiniz. Resmî Gazete'de yayınlanan haber ile birlikte küçükbaş için 50 TL, büyükbaş için 500 TL yem desteği verileceği de açıklandı. Afet bölgesinde yer alan hayvancılık ile uğraşan vatandaşlar destekten faydalanabilir.

5873579be50aa90384a83d66.jpg

TÜRKVET VERİ TABANI KAYIT KONTROLÜ YAPILMALI!

Yem desteği alacak olan depremzede vatandaşlara ödemeler yapılacak. Resmi Gazete'de yayınlanması ile birlikte kesinleşen yem desteği hak sahibine teslim edilecek. Ödemeden faydalanabilmek için hayvan yetiştiricilerinin TÜRKVET veri tabanına kayıtlı olması şartlandırıldı. Destek ödemelerini alabilmek için kayıt kontrolünün yapılmasının önemine vurgu yapıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN