Trump direniyor

Trump direniyor

ABD Başkanı, Özel Savcı tarafından sorgulanmaya yanaşmıyor. Trump’ın avukatı, sadece sınırlı bir sürede ve kendi belirledikleri sorular sorulursa ifade vereceğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya soruşturmasını yürüten Özel Savcı Robert Mueller arasındaki ‘sorgu’ gerilimi sürüyor. Trump’ın avukat ekibinin lideri Rudy Giuliani, Trump’a sorulacak soruların ve sorgunun süresinin kısıtlanması halinde ifade vermeyi kabul edeceğini söyledi. Giuliani, ne tür soruları kabul edecekleri konusunda “Ruslarla aranızda bir anlaşma oldu mu?”, “Ruslarla görüştünüz mü?” açıklamasını yaptı.

Sorguda süre ve sorulara yönelik bir kısıtlamaya yanaşmayan Mueller’in, Trump’a sormayı planladığı sorular geçen günlerde basına sızmıştı. Sorularda, geçen bir buçuk yılda soruşturmaya ilişkin medyanın gündemine gelen bütün kritik konulara değinildiği görülüyor. Bunların arasında önemli bir konu başlığı, Trump’ın soruşturmayı engellemeye veya örtbas etmeye yönelik girişimde bulunup bulunmadığı. ABD Başkanı, böyle bir eylemde bulunduğu ortaya çıktığı takdirde ‘adaleti engelemekle’ suçlanabilecek. Mueller’in elinde, Trump’ın ifadeye gelmemesi halinde büyük jüriden celp çıkarma kozu bulunuyor. Özel Savcı’nın buna hakkı olmadığını savunan Trump kanadınınsa konuyu Yüksek Mahkeme’ye taşıma yoluna gidebileceği ifade ediliyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN